Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michelin De Groene Reisgids België | Zo haal je alles uit je bezoek

Michelin De Groene Reisgids België

Daar is tie dan. De eerste druk van Michelin De Groene Reisgids België. Als Belgiëliefhebber kan OmniTraveler niet wachten het zwaarlijvige boek, pagina voor pagina door te spitten. Op zoek naar de allerleukste plekken bij onze Zuiderburen.

Michelin De Groene Reisgids België

Michelin De Groene Reisgids België is een splinternieuwe uitgave (1e druk juli 2020) in de reeks van groene reisgidsen. Het boekwerk is ondanks zijn vele pagina’s goed hanteerbaar. Het feit dat België voor het gemak in zes regio’s in verdeeld, maakt het zoekwerk nog gemakkelijker. Wie gaat er mee naar België?

Ideale reisplanner

Michelin De Groene Reisgids België

De eerste pagina’s van het boek beslaan handige top 5 lijstjes. Zo zijn er onder andere lijstjes van natuurgebieden, kunst uit de twintigste eeuw en mooiste plaatsjes te vinden. Verder tipt het boek welke steden aan te raden zijn om in een paar dagen met elkaar te combineren.

Ondanks het feit dat ik er van uitga dat de passage ‘reisvoorbereidingen’ voor velen gesneden koek is, staat er wellicht toch iets tussen wat je niet wist. Datzelfde geldt voor het hoofdstuk België van A tot Z. Op de pagina’s lees je dan ook alles over ambassades, autoverhuur, gesproken talen en meer. Zeer handig is het overzicht aan feestdagen en jaarlijks terugkerende evenementen. Niets zo leuk als een bestemming bezoeken als er iets gaande is.

Cultuur, Folklore, Gastronomie – en meer -, het komt allemaal terug in de algemene informatiepagina’s. Alvorens de gids aan de bestemmingen begint, zet het nog de geschiedenis van het land uiteen. Kelten en Romeinen, Kongo en Onafhankelijk België, een duidelijke van nul tot nu, waardoor je het land wellicht net wat beter begrijpt, dan wanneer je deze bladzijdes overslaat.

Michelin De Groene Reisgids België: Brussel en Brabant

Grote Markt Brussel

De gids heeft besloten hoofdstad Brussel en het daaromheen gelegen Brabant als eerste bestemmingen uit te lichten. In Brussel worden alle wijken – van Anderlecht tot Zoniënwoud – stuk voor stuk doorgenomen. Voorzien van fijne adresjes voor een overnachtingen of een plek om de inwendige mens te verwennen. Duidelijke kaartjes tonen waar je exact moet wezen, verdwalen in de Belgische hoofdstad wordt bijna onmogelijk.

➡️ Lees ook:

Vlaams-Brabant

België-Leuven-Stadhuis

Natuurlijk mag studentenstad Leuven, gelegen in Vlaams-Brabant niet ontbreken in het hoofdstuk Brabant. Lees op de groene pagina’s in het boek hoe deze plek uitgroeide tot de bakermat van de hertogen van Brabant.

➡️ Lees ook: Martin’s Klooster Leuven, zalig slapen in het hart van de stad

Ook het in Vlaams-Brabant gelegen Diest, Tienen en Halle ontbreken niet in het boekwerk.

Waals-Brabant

België-Waterloo

Naast Vlaams-Brabant, heb je ook Waals-Brabant. Het zou raar zijn als een van  de – historisch gezien – belangrijkste plaatsen zou ontbreken. Daarom ontbreekt Waterloo zeker niet in Michelin De Groene Reisgids België. Verder belicht het boek ook de plaatsen Louvain-la-Neuve en Nivelles (bij Nederlandssprekenden beter bekend onder de naam Nijvel).

➡️ Lees ook:

Michelin De Groene Reisgids België: Vlaanderen

Vlaanderen België

Voor het gemak is Vlaanderen, net als Brabant, ook in twee delen beschreven. Beginnend met de steden in Oost-Vlaanderen.

Oost-Vlaanderen

Gent Graslei Michelin De Groene Reisgids België:

De bekendste stad in dit stukje België is onbetwist Gent. Het boek leert je meer over Keizer Karel en waarom de Gentenaren ook wel Stropdragers worden genoemd. In het ‘adressenboekje’ staan gevarieerde tips voor overnachtingen, horecagelegenheden en winkels. Van budget opties tot pure verwennerij.

Verder ontbreken ook de dagtrips vanuit Gent niet om zo wat meer van de omgeving te zien. Verder lees je alles over de steden Oudenaarde en Sint-Niklaas in Oost-Vlaanderen.

➡️ Lees ook:

West-Vlaanderen

Vlaamse kust

West-Vlaanderen staat bijna synoniem voor de Vlaamse kust. Met als koningin der badplaatsen Oostende, maar ook Koksijde, Blankenberge en de Panne hebben een vermelding in het boek verworven.

Veel bezocht Brugge kan vanzelfsprekend in het boekwerk niet ontbreken, maar sla ook zeker de bladzijdes over Damme, Veurne, Ieper of Kortrijk eens open. Uit eigen ervaring kan OmniTraveler melden dat deze steden een bezoek ook meer dan waard zijn.

Belfort Brugge België

➡️ Lees ook:

Provincie Antwerpen en Limburg

België Antwerpen station

Vanuit mijn woonplaats Breda is de rit naar Antwerpen bijna te verwaarlozen. Sterker nog, ik sta eerder in deze stad dan in Amsterdam.

Provincie Antwerpen

Mechelen

In Michelin De Groene Reisgids België worden de steden Antwerpen, Mechelen, Lier en Turnhout uitvoerig beschreven. Niet alleen plekken in de stad, maar (net) daar buiten. Zoals bijvoorbeeld het Middelheim museum nabij Antwerpen of de wintertuin van de Ursulinen nabij Mechelen worden getipt. Ideaal als je stedentrip per auto maakt, dan pak je deze pareltjes direct mooi even mee.

➡️ Lees ook:

Provincie Limburg

België-Hasselt-Groenplein Michelin De Groene Reisgids België

Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg. Bekend vanwege haar jenever en/of Plopsa indoor. Afhankelijk van tot welke doelgroep je behoort. Natuurlijk wordt ook het mijnverleden van de streek niet vergeten en wordt een plaats als Genk ook getipt aan de lezer.

De regio Haspengouw wordt vertegenwoordigd door Sint-Truiden en ook Tongeren (bezoek zeker het Gallo-Romeins museum) en Maaseik worden beschreven.

➡️ Lees ook:

Michelin De Groene Reisgids België: Provincie Luik

Op zoek naar een stedentrip of juist een paar dagen weg te midden van de natuur? In de provincie Luik kan het allemaal. In de gelijknamige stad Luik is het goed toeven, maar ook de gebieden eromheen zijn ideaal voor een weekendje weg (of langer).

Lees de pagina’s eens rustig door, zodat je een weloverwogen keuze maakt over waar te verblijven. Wordt het de omgeving van Huy, Spa, Malmedy, Stavelot, Eupen, Vervies of toch de Hoge Venen?

➡️ Lees ook: Luik, ontdek deze Waalse stad en laat je verrassen

Provincie Namen en Luxemburg

Namur-Wallonië-België-Citadel

Provincie Namen

Namen wordt door de meeste Nederlanders ondergewaardeerd, terwijl het een erg gezellige stad is. Bovendien is het een fijne uitvalsbasis voor aan het nabij gelegen Dinant, de beroemde grotten van Han en Rochefort.

➡️ Lees ook:

Provincie Luxemburg

Hier tref je de Ardennen op haar best. Welbekende plaatsen als Arlon, Saint-Hubert, Bastogne en La Roche en-Ardennen staan dan ook zeker opgetekend in de reisgids. Net als de adembenemend mooie valleien alsmede verschillende abdijen, zoals bijvoorbeeld die van Orval.

➡️ Lees ook: Adventure Valley Durbuy – avontuur voor groot en klein

Michelin De Groene Reisgids België hoofdstuk Henegouwen

Michelin De Groene Reisgids België henegouwen Pairi Daiza

Voor veel Nederlanders is de provincie Henegouwen een blinde vlek op de kaart van België. Dat is jammer, want onbekend maakt, helaas, nog altijd onbemind. Snuif cultuur in Mons, verdiep je in carnaval van Binche, voel je klein en nietig als je naar de nok van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Doornik staart. Zet Aat eens op je reisschema en combineer het met Soignies. Tenslotte, als er een reden is om naar Henegouwen te gaan, dan is het wel de pracht van een dierentuin, Pairi Daiza.

➡️ Lees ook: Pairi Daiza, de mooiste dierentuin van heel België – en daarbuiten

Michelin De Groene Reisgids België Praktisch

Michelin De Groene Reisgids België

Ontdek hoe veelzijdig België als reisbestemming is. Nadat je dit boek ter hand hebt genomen en bestudeert hebt, weet ik zeker dat je volgende trip naar onze Zuiderburen gaat. Nog even over het boek zelf. Weinig op aan te merken. Soms gaat men veel van het klassieke uit. Geen hippe toestanden. Degelijk geschreven en de unieke sterrenquotering – met 1, 2 of 3 sterren – geeft snel en accuraat aan wat je zeker moet zien of doen in België.

Titel: Michelin De Groene Reisgids België
Uitgeverij: Lannoo
Omvang: 621 pagina’s
ISBN: 9789401468398
Prijs: € 25,99
Neem via deze link alvast een kijkje in het boek
Verkrijgbaar: In de boekhandel of Bol.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *