Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brussel vanop de fiets, 8 thematische routes door de Belgische hoofdstad

België Brussel

Brussel vanop de fiets, want dan zie je nog eens iets. Stap op de pedalen, train je kuitspieren – want het is her en der in de stad behoorlijk klimmen geblazen – en geniet van de Belgische hoofdstad zoals je die nooit eerder zag.

Brussel vanop de fiets

Brussel vanop de fiets kat strip belgië

Omdat Brussel meer is dan de Grote Markt en manneken pis is het een goed idee om de stad een per fiets te ontdekken. We garanderen je dat je echt zulke toffe plekken gaat zien. Vertrouw ons maar.

Brussel highlights

Brussel highlights

Ben je nog niet eerder in Brussel geweest en zit je wellicht wat krap in je tijd? Dan snappen we dat je toch zeker de must sees van het spreekwoordelijke lijstje af wil vinken. Deze route is daar perfect voor. Bovendien bepaal je zelf hoelang je in het zadel wil zitten. Je hebt de keuze uit een route van 8, 15 of 23 kilometer.

Eenmaal je stalen ros bestegen rijdt je langs (onder andere) het De Brouckèreplein, toch ook over de Grote Markt en langs Manneken Pis. Maar de tocht voert je eveneens langs de Hallepoort en via de Japanse toren en het Chinees Paviljoen naar het wereldberoemde Atomium. Je fietstocht eindigt bij de site van Tour en Taxis. Bol van de indrukken – en wellicht een tikkeltje zadelpijn – kijk je terug op een pracht van een ontdekkingstocht door Brussel.

Trappend door de hoofdstad van Europa

Europees Parlement Brussel België

Brussel is het kloppend hart van de EU, met het Europees parlement en alle instanties en gebouwen die daar bij horen. Tijdens deze 8,5 kilometer lange tocht fiets je van het Luxemburgplein langs de belangrijkste panden naar de Koudenberg. Stap zeker ook even af om een bezoek te brengen aan het Museum voor natuurwetenschappen.

➡️ Lees ook: Coudenberg, Belvue & Hallepoort, een duik in de geschiedenis van Brussel

Brussel vanop de fiets, geniet van de groene stad

Abdij ter Kameren Brussel België

Mocht je denken dat Brussel enkel urban jungle is, dan heb je het goed mis. Tijdens deze 26 kilometer lange fietstocht kom je door de mooiste groene parels van de stad. Een greep van prachtplekken uit deze tocht: Het Ter Kamerenbos, het Woluwepark het George Henripark, maar ook het Jubelpark.

➡️ Heb je tijd over? Bezoek in het Jubelpark Autoworld of Museum Kunst & Geschiedenis

Zeg je Brussel, dan zeg je Art Nouveau & Art Deco

Art Nouveau & Art Deco Brussel België

Net als bij de highlights tour heb je ook hier de keuze tussen verschillende lengtes om te fietsen. Ga je voor 11, 23 of 30 kilometer in totaal? Hou er rekening mee dat (lang) niet alle prachtige panden die je passeert ook daadwerkelijk van binnen te bezichtigen zijn. Het Hortamuseum en het MIM (Muziekinstrumenten museum) zijn sowieso voor publiek geopend.

➡️ Lees ook: Art Nouveau en Brussel, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Brussel vanop de fiets: Ideaal om strips te ontdekken

Vaart kapoen Brussel België

Wist je dat vele muren in Brussel zijn voorzien van murals van bekende (Belgische) striphelden? Niet? Dan moet je zeker deze 12 kilometer lange fietstocht fietsen. Je passeert een negental stripmuren, staat oog in oog met de vaart kapoen maar komt ook langs het stripmuseum en het MOOF museum.

➡️ Lees ook: Brussel in strips, in de ban van de 9e kunst

Lekker Brussel

België-Brussel-Brouwerij-Cantillon

Alle calorieën die je vermoedelijk niet kunt weerstaan tijdens deze 18 kilometer lange smultocht, trap je er ook vanzelf weer af. Wat een fijne win-win combinatie. Een tocht van bier, chocolade en meer. Wij zijn benieuwd waar jij allemaal voor afstapt.

➡️ Lees ook: Brouwerij Cantillon, waar ik een een lesje Lambik leerde

Brussel vanop de fiets: Brussel industriestad

Wellicht klinkt het niet direct aanlokkelijk om tussen (voormalige) industrie te fietsen, maar deze 17 kilometer lange fietstocht brengt je langs werkelijk fantastisch industrieel erfgoed. Van de voormalige Citroëngarage tot een oude brouwerij. Uitermate – als je het ons vraagt – boeiend.

Street art in Brussel

street art Brussel

Street art, wij houden er van. En in Brussel siert street art meer en meer muren. In 15 kilometer passeer je meer dan tien topwerken. Variërend van de iconisch manneken pis, tot een uitvergroot manlijk geslachtsdeel tot vrolijke potloden. Welk werk spreekt jou het meeste aan?

Brussel vanop de fiets praktisch:

Brussel vanop de fiets, 8 thematische routes door de Belgische hoofdstad

Enthousiast geworden? Dat snappen wij! De gids ‘Brussel vanop de fiets’ haal je voor € 2,50 (prijs 2020) bij een van de kantoren van Visit Brussels. Het boekje is verkrijgbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Check hier waar die kantoren zich in de stad bevinden.

Villo! Brussel België

  • Blue Bike: Blue Bike kun je het beste vergelijken met de Nederlandse OV-fietsen. Je sluit een abonnement af en vervolgens trap je voor een habbekrats door de stad. Wellicht voor een eenmalig bezoek aan België niet zo praktisch, ben je van plan meermaals bij onze Zuiderburen op de pedalen te stappen, het overwegen waard.
  • Villo!: Villo! zijn (elektrische)stadsfietsen die op diverse plaatsen in de stad te huur zijn. Zoals in vele grote wereldsteden is de huur eenvoudig bij een van de fietsenrekken te regelen. Betalen, ontgrendelen en gaan!
  • Billy Bike: De fietsen van Billy Bike tref je overal en nergens in de stad. Je huurt ze en laat ze achter waar jij dat wil
  • Check ook eens bij je hotel. Veel accommodaties in Brussel stellen – al dan niet tegen een kleine vergoeding – een fiets voor hun gasten beschikbaar.
  • Geen zin meer om terug te fietsen? Je mag je fiets – zonder toeslag – mee in de metro nemen. Enkel buiten de spitsuren.
  • Hou er rekening mee dat niet overal gemarkeerde fietspaden zijn.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *