Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brussel in strips, de stad in de ban van de 9e kunst

Brussel in strips

Belgie, het land van de Smurfen en Kuifje, hier struikel je bijna over de zaken die gerelateerd zijn aan het beeldverhaal, of strip, zoals wij het in Nederland noemen. Waar moet je wezen om Brussel in strips te bewonderen?

MOOF | Museum of Original Figurines

België Brussel in strips
Hier beleef je op en top Brussel in strips. De Moof biedt de bezoeker een  unieke collectie van stripbeeldjes, waardoor al je striphelden ineens tot leven te lijken komen – 3D is toch iets anders dan een tekening in een boek, niet waar? Je bekijkt er tekenfilms van de originele stripverhalen of steekt je hoofd door een van de gaten en je bent ineens indiaan uit een verhaal van Lucky Luke. Ik had even wat moeite om het MOOF te vinden, het ligt verscholen aan een pleintje tussen twee hotels in. Toen een enorme smurf me vanaf zijn paddestoel toelachte was ik er nog niet, want eenmaal binnen, is het nog een klein doolhof eer je bij de kassa bent – roltrap naar beneden, de donkere gang volgen en je komt vanzelf bij de kassa.

Met mijn Brussels Card, had ik vrij entrée tot dit museum.

Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal

België Brussel in strips

Al voor MOOF er was, was er Het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Het Stripmuseum in een prachtig Art Deco pand. Dit museum is wat meer voor de échte liefhebber. Het bevat vooral heel veel (originele) tekeningen en uitleg van de tekenaars. Ik was samen met onze kleine meid in beide musea en voor kinderen is MOOF dan een stuk leuker.

NB: ook dit museum kun je ‘gratis’ bezoeken wanneer je in het bezit bent van een Brussels Card. En heb je geen Brussels Card en geen zin om een ticket te kopen, in de hal heb je gratis entree. Ook de zeer uitgebreide boekwinkel, de prettige brasserie en de bibliotheek zijn zonder toegangsbewijs toegankelijk.

Brussel in strips: volg de striproute door de stad

België Brussel in strips
Brussel ontdekken en de leukste striptekening aan de gevels bewonderen? Dat doe je tijdens de Stripwandeling in Brussel. Je komt bovendien gegarandeerd op plaatsen die je anders links had laten liggen.

Ontsnappen is (on)mogelijk

De ontsnapping van de Daltons

Hoe voelt het om een van de Daltons te zijn uit de populaire stripreeks Lucky Luke? In een heuse Dalton escape room is het de bedoeling dat je jezelf zo snel mogelijk uit de gevangenis weet te bevrijden. Weet jij de buit opnieuw te veroveren?

Meer info over deze escape room lees je na op de website van Escape Prod

Meer Brussel in Strips

Fan van Kuifje? Lees dan ook het artikel over Het Kuifje Museum, officieel Musée Hergé genaamd, net buiten Brussel.

Zeker niet overslaan tijdens je citytrip Brussel

  • Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
  • Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
  • Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *