Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kuifje Museum | Stap in de wereld van Hergé

Hergé museum

Kuifje museum of eigenlijk Musée Herge

Het Kuifje Museum, officieel Musée Hergé genaamd, ligt net buiten Brussel. In de plaats luisterend naar de naam Louvain-la-Neuve. In eerste instantie was het ook niet de bedoeling dat het Kuifje Museum in dit slaperig oord gebouwd zou worden. Het had fier in Brussel moeten staan. Gekibbel tussen erfgenamen en bureaucratische hoofdstedelijke overheden zorgden ervoor dat het Kuifje Museum uiteindelijk in Waals-Brabant gebouwd werd.

No pictures! in het Kuifje museum

Met de auto rijden we vanuit Martin’s EU Hotel naar het modern vormgegeven museum. Het is vrijdag en het regent. Het feit dat je het museum lasting per openbaar vervoer kunt bereiken, zorgt ervoor dat het rustig is in het Kuifje Museum. Een snibbige  caissière doet weinig moeite Engels te spreken en overhandigt al zuchtend de entreekaartjes. Wat ze wel weet uit brengen: “No Pictures!”

Leer alles over Georges Remi

In acht zalen komen we alles – alles? Ja ik denk het wel – te weten over Georges Remi. Zijn pseudoniem Hergé betekent niets meer dan zijn intitialen omgekeerd en dan op z’n Frans uitgesproken. RG – of te wel Erre Gee -, Hergé. Wat ik trouwens ook niet wist, Haddock – Frans is niet mijn sterkste kant – betekent schelvis. Kapitein Haddock, stinkt naar (rotte) vis.
België Brussel Louvain-la-Neuve Kuifje Museum Musée Herge

Reizen

Zelf vind ik Zaal 6 – Dromen van reizen het leukste. Hier wordt getoond hoe grondig Hergé zijn exotische avonturen op papier voorbereidde. Hij documenteerde via verslagen van ontdekkingsreizigers of ging zelf op avontuur en maakte foto’s, aantekeningen en nam opmerkelijke souveniers mee naar België.

Bookshop

België Brussel Louvain-la-Neuve Kuifje Museum Musée Herge
In de bookshop is het wel toegestaan foto’s te maken – niet geheel van harte -. in de zogenaamde Librairie Hergé kun je terecht voor alle albums van Kuifje, in verschillende talen, en heel bijzondere memorabilia.

Petit Vingtième, het restaurant in het Kuifje museumRuim twee uur na het binnengaan van het museum, schuiven we voor de lunch aan in  Le Petit Vingtième, het museumrestaurant. Net als het museum prachtig vormgegeven. En…. een heerlijke kaart.

Tip

Ben je ook van plan dit museum te bezoeken? Tip: Het Hergé Museum biedt gratis toegang aan de bezoekers op de eerste zondag van elke maand.

➡️ Meer info over het Kuifje Museum (openingstijden, entree e.d.) lees je hier na

Tip: Combineer het Kuifje museum met deze attracties in Brussel

  • Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
  • Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
  • Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken

Lees ook

Kuifje’s Kasteel Molensloot in Cheverny

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

    1. Hey Robert, het Musée Hergé is echt de moeite waard. Ga wel met de auto, want met openbaar vervoer is het vanuit Brussel niet echt heel erg gemakkelijk te bereiken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *