Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eva Hopstaken

Een reiziger die een verzameling aan reizen onderneemt. de omnitraveler kan overal ter wereld gespot worden.

En die OmniTraveler, dat ben ik, Eva Hopstaken, een Brabantse veertig plusser. Ik geniet van reizen in de ruimste zin van het woord. Het reizen om het reizen als ik een lange treinreis over de Trans Siberische spoorlijn van Rusland naar China maak. Waar andere opzien tegen een lange vliegreis, kijk ik uit naar iedere vlucht. Ultiem geluk in de Franse Champagne streek, met een hond op truffeljacht.

Een roadtrip met mijn liefde en kleine meid door Maleisië. Neerploffen in een bed in een gastvrij guesthouse of mezelf laten pamperen tijdens een verblijf in een luxe hotel. Dwars door Nederland wandelen op het Pieterpad en slapen in een trekkershut of vanuit mijn woonplaats Breda met tegenwind op de fiets naar Antwerpen, de nacht doorbrengend bij een excentrieke B&B gastheer.

Een Groeiende Verzameling Reisavonturen van Nederland tot aan Azië

Mijn verzameling reizen groeit en groeit. Hoe meer ik reis, hoe enthousiaster ik word. In de Aziatische zon op het strand of op een slee in de Zwitserse sneeuw. Ik wil ontdekken, meemaken, proeven en zien. Of het dichtbij of ver weg is, de OmniTraveler in mij verzamelt er lustig op los.

Als OmniTraveler voel ik me overal thuis , op elke bestemming beleef ik een top tijd. Toch heb ik twee liefdes, enerzijds ben ik Asiaholic – afkicken of rehab is onmogelijk – waardoor ik vrijwel elk jaar in Azië vertoef. Anderzijds durf ik mezelf een oprecht Belgiëfan te noemen. Brussel was geen liefde op het eerste gezicht, Antwerpen voelt als thuiskomen. Mechelen, Hasselt en Leuven zijn zo leuk, maar dikwijls overschaduwt door de populariteit van Gent of Brugge. Om over mezelf te zeggen dat ik een geboren reiziger ben, nee.

Sterker nog, tot mijn achttiende had ik nog nooit een voet over de grens gezet. Na het afronden van de Nationale Hogeschool voor Toerisme & Verkeer (NHTV) begon ik de wereld te ontdekken. Voor werkgevers in de reisbranche en privé ging ik op pad en mocht ik jaar na jaar nieuwe bestemmingen aan mijn reis C.V. toevoegen.

Reizen en Schrijven Verenigd in Een Freelance Avontuur

Voor diverse reisbedrijven, schreef ik tijdens mijn carrier, naast mijn dagelijkse werkzaamheden, brochureteksten, websiteteksten, persberichten en onderhield informatieve blogs. In 2012 hing ik mijn werknemersjas aan de wilgen en trok een nieuw freelance exemplaar aan. Na het volgen van verschillende schrijfcursussen en workshops, combineer ik sinds 2013 mijn lievelingen met elkaar, reizen en schrijven.

Schrijven geeft me de mogelijkheid mijn mooie (en soms minder mooie) reismomenten te delen en te herbeleven. Bij elke aanslag op het toetsenbord, waan ik me op opnieuw op de bestemming waarover ik typ.

Reis je met me mee, wat zeg nu zelf, in ieder van ons, schuilt een OmniTraveler, toch? OmniTraveler, het online reismagazine voor de veelzijdige reiziger

Gastoptredens

Naast een flinke dosis reisverhalen op OmniTraveler.nl, schreef ik eerder (2012 – 2015) voor andere reiswebsites. Enkele gastoptredens zijn te vinden op de volgende pagina’s:

Insideflyer

Insideflyer is een website van frequent flyers voor frequent flyers, mensen die frequent flyer miles sparen of gewoon voor mensen die van reizen houden. Mijn artikelen (reviews) lees je hier.

Verkeersbureaus.info

Verkeersbureaus.info omschrijft zichzelf als: “Verkeersbureau en VVV informatie. Alle vakantie, reizen & toeristische informatie van officiële verkeersbureaus, lees de reviews en recensies van reizigers”.

Reisbijbel

Reisbijbel: is een reizen en vakantiesite van en voor reizigers met reisverhalen, nuttige reisinformatie, reizigersforums en reis- en vakantiefoto’s. Alle verhalen en recensies die ik samenstelde voor reisbijbel zijn hier terug te lezen.

Bovendien ben ik actief voor diverse reis gerelateerde online magazines als ghostblogger en tekstschrijver. Om privacy redenen kunnen deze sites, vanzelfsprekend, hier niet kenbaar gemaakt worden.

fietsen in Azië Gyeongju Zuid-Korea

Mijn Reis als Freelance Redacteur

Als freelance redacteur schrijf ik voor diverse titels. B-2-B reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine, Reismagazine Tripnieuws en het nieuwe blad TRAVELBOOK behoren tot mijn vaste opdrachtgevers.

Daarnaast ben ik er trots op VVV Gouda jaarlijks van content te voorzien ten behoeve van de toeristische brochure van de stad. Tevens schreef ik het openingsverhaal van de handige reisgidsreeks Te Gast In Myanmar.

Samenwerken? Kijk dan even op deze pagina.