Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tour & Taxi | Het best bewaarde geheim van Brussel

België-Brussel-Tour-Taxi-facade

Tour & Taxi, wat een toffe site

Tour & Taxi is een flink end van de Grote Markt vandaan, maar dan heb je ook wat. Wat een toffe plek in Brussel zeg.
België Brussel Tour & Taxi

Industriële opslagplaats

Vanwege haar uitzonderlijke architectuur mag Tour & Taxis Brussel, gelegen in het hart van de Belgische hoofdstad, zich met recht een unieke locatie noemen. Alleen al van het buitenaanzicht van deze voormalige en volledig gerestaureerde Brusselse industriële opslagplaats valt je mond open. Wat een enorm complex!
België Brussel Tour & Taxi
Ten midden van de lelijke hoofdstedelijke industrie langs het kanaal van Brussel, doemt dit 19e eeuwse op- en overslag handelscentrum van goederen op. Een plek dat misschien ooit wel de belangrijkste handelspost voor Europa was.
Een weetje dat ik oppikte op Wikipedia:

“De naam Tour & Taxi Brussel is afgeleid van het oud adellijk geslacht Thurn und Taxis, wat door de Franstaligen verbasterd werd tot Tour et Taxis.”

Kom binnen….bij Tour & Taxi

België Brussel Tour & Taxi
De website van de huidige exploitant heeft het bij het juiste eind. Op de website staat te lezen “Misschien bent u hier al eens voorbij gelopen maar durfde u niet binnenkomen.” Ik kende het bouwwerk alleen van naam, omdat ik wist dat het in de oerspannende televisieserie Salamander als draailocatie was gebruikt. Nieuwsgierig naar het hoe af wat, struin ik richting het Koninklijk Pakhuis. Langs de lange rij met hekken is het niet meteen duidelijk of je naar binnen mag en zo ja, waar. Ergens halverwege is er een hek geopend en kan ik richting een geopende deur lopen. Een receptie met daarachter een slaperige medewerker. Wat is dit? Een museum, een evenementenhal, een shoppinggalerij? Eigenlijk is het alles in één. En ja, ik mag gewoon binnenkomen en vanzelfsprekend rondkijken en fotograferen.

Dineren en design

België Brussel Tour & Taxi


In de zogenaamde Binnenstraat van het Koninklijk Pakhuis zijn allerlei (design)winkels en restaurants. Om alle indrukken van dit imposante gebouw te verwerken, nuttig ik een drankje bij La Fabbrica. Deze ‘urban’ brasserie ligt midden in het Koninklijk Pakhuis van Tour & Taxis. In de kelder onder dit café, is een (tijdelijke?) tentoonstelling omtrent de geschiedenis van het terrein. Deze is zeer uitgebreid opgezet. Het verleden, het heden en de toekomst van de majestueuze gebouwen worden uitgelicht.
België Brussel Tour & Taxi

Waarschijnlijk ligt het complex niet direct op je route als je een bezoek aan Brussel brengt. Wijk eens af van de gebaande paden en  neem een kijkje bij dit fraai staaltje Belgisch erfgoed.

Tour & Taxi praktisch

Meer informatie lees je na op de website van de site

Meer tips voor Brussel

  • Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
  • Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
  • Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *