Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Village l’Eau d’Heure, een lang weekend in de Waalse Ardennen

Landal Village l'Eau d'Heure park

Landal Village l’Eau d’Heure prijkt met grote letters in de agenda. De pinksterdagen zijn geblokt voor een paar dagen Waalse Ardennen en de meren van l’Eau d’Heure.

Op naar Landal Village l’Eau d’Heure

Op weg naar Landal Village l'Eau d'Heure

Met onze wagen vol geladen – voor reis van 3 weken Azië nemen we volgens mij minder mee – zetten we koers naar Landal Village l’Eau d’Heure. We vertrekken rond drie uur en rijden prompt de file van zowel Antwerpen als Brussel in. Het begint te regenen en onze magen knorren tegen de tijd dat we op de plaats van bestemming aankomen. We zijn blij als we een paar uur later Village l’Eau d’Heure bereiken.

Gezellig

Nadat we de incheckprocedure hebben voltooid rijden we naar ons huisje. De auto kan naast de accommodatie geparkeerd worden, gemakkelijker wordt het niet. Intussen is het redelijk droog, maar jammer genoeg wel te koud om op ons terras te zitten. Geeft niet, binnen is het ook gezellig.

Eerste avond Landal Village l'Eau d'Heure

We maken het onszelf gemakkelijk en maken een soort van borrel/tapasplank voor het diner. Daarna nog even in de sauna (ja die zit gewoon in het huisje, net als een zonnebank) en dan heerlijk slapen.

De meren van l’Eau d’Heure

Na een prima eerste nacht, stappen we na het ontbijt op onze huurfietsen. We gaan de meren van l’Eau d’Heure met Grenzeloze watersportfaciliteiten eens nader bezoeken. Vanaf het Landal park zit je direct op de fietsroute (± 17 kilometer) rondoml a Plate Taille – een van de meren van het gebied.

fietsten meren l'Eau d'Heure
Meren stuwdam skywalk l'Eau d'Heure

Stap op de fiets! Het eerste doel van de dag: Centre d’accueil de la Plate Taille. In dit centrum schrijven we ons in voor een rondleiding door de grote stuwdam. Gedurende de rondleiding, die ruim een uur duurt, neemt ons mee tot aan de buik van de dam. Door imponerende galerijen wandelen we meters lang. uiteindelijk brengt een lift ons naar de top van de toeren. Plotseling staan we niet minder dan 107 meter boven de grond. We worden getrakteerd op een mooi uitzicht over het merengebied.

Rode krokodil

Belgie meren van l'Eau d'Heure Crocodile Rouge

Na de lunch gaan we te water. En wel met een heel speciaal voertuig, een rode krokodil. Dit amfibievoertuig rijd vanuit het onthaalcentrum naar het meer en vaart zo naar de overkant om onderlangs de skywalk (de uitzichtstoren waar we eerder deze dag waren) terug naar haar beginpunt te rijden.

BBQ

tweede avond Landal Village l'Eau d'Heure

Vanuit het bezoekerscentrum fietsen we het meer verder rond, terug naar Landal Village l’Eau d’Heure. Met hier en daar een druppel, een portie tegenwind zijn we tegen het einde van de dag weer ’thuis’.

In de laatste zonnestralen van het voorjaarszonnetje steken we de mini barbecue aan. Het is hier goed toeven!

Natura Parc

Belgie Natura Parc Wallonie

Opnieuw stappen we op onze huurfietsen. Dit keer hoeven we minder ver te rijden. Het Natura Parc ligt op een boogscheut afstand van Landal Village l’Eau d’Heure. Een beetje zenuwachtig melden we ons bij dit klimpark aan de rand van het merengebied. Na een instructie mogen we onszelf uitleven op het gevarieerde parcours. De tokkelbaan over (een deel van) het meer is misschien wel het tofste moment van de dag.

➡️ Lees ook: Natura Parc l’Eau d’Heure, hup, iedereen de boom in!

Ons huisje bij Landal Village l'Eau d'Heure

Bij terugkomst steken we opnieuw een mini barbecue aan. Omdat we thuis geen tuin hebben, voelt dit extra fijn. Buiten eten, samen gezellig eten en er hipt zelfs een konijntje langs ons huisje.

De omgeving van Landal Village l’Eau d’Heure verkennen

De huurfietsen laten we deze ochtend even op slot staan. We trekken er met de auto op uit. We gaan de omgeving van Landal Village l’Eau d’Heure verkennen.

Walcourt

Belgie Wallonie Walcourt

Te beginnen bij Walcourt. In het centrum van deze schilderachtige middeleeuwse vestingstad domineert de St-Maternusbasiliek, thuis van de Onze Lieve Vrouw van Walcourt.

Fagnes

Fagnes

Brasserie des Fagnes is een bierbrouwerij gelegen in de plaat Mariembourg. We leggen hier aan voor de lunch, want behalve een brouwerij is het tevens een brasserie, een museum en een speeltuin.

Chimay

Belgie Chimay

Chimay, bekend om haar bier, maar haar oude centrum en imposante kasteel mogen er ook wezen hoor.

Genoeg sightseeing voor vandaag. We rijden terug naar Landal Village l’Eau d’Heure, want we hebben onze 8-jarige medereizger iets beloofd….

Zwemmen bij Landal Village l’Eau d’Heure

In tegenstelling tot vele andere Landalparken is het zwembad geen eigendom van Landal, het zogeheten Aquacentre is namelijk in eigendom van de gemeente. Op vertoon van je Landal sleutel ontvang je echter wel korting op het entree. Hier dus geen Bolo in zwemband te spotten, maar dat maakt de waterpret er niet minder om.

Na een paar uur spatteren – en rondjes draaien in oneindige draaikolk – is het tijd om ons af te drogen en de laatste keer in ons huisje te gaan eten. Morgen moeten we namelijk uitchecken en het park op tijd verlaten. Iets waar we helemaal nog geen zin in hebben.

Doei Landal Village l’Eau d’Heure, hallo Pairi Daiza

Pairi Daiza

Met een tikje weemoed leveren we de sleutel van ons huisje in. We treuren echter niet te lang, want in een streep naar huis rijden is natuurlijk zonde. We maken er nog een leuke dag van in Pairi Daiza. Een pracht van een dierentuin!

➡️ Lees ook: Pairi Daiza, de mooiste dierentuin van heel België – en daarbuiten

Ons verblijf bij Landal Village l’Eau d’Heure

Landal Village l'Eau d'Heure foto's maken

Bij aankomst tracht ik foto’s te maken van ons huisje. Foto’s zoals ze ook in vakantiefolders aangegeven staan. Het is maar goed dat ik dat direct de eerste dag doe, want de volgende ochtend ziet ons huisje er niet meer zo picture perfect uit. Welkom in het echte leven 😉

Niet minder dan 5 dagen vertoeven we in accommodatietype 4BL+. We hebben de beschikking over twee slaapkamers, een woonkamer/keuken/eethoek. Een groot terras met dito tafel en heerlijke stoelen zorgen ervoor dat de avonden dat het droog is, we buiten kunnen dineren.

Persoonlijk vind ik het keukengedeelte en de zithoek erg dicht op elkaar zitten, maar verder zit alles er op en er aan. Vaatwasser, potten, pannen, combimagnetron.

Het park ligt pal aan de meren van l’Eau d’Heure. Een fijne uitvalsbasis voor een avontuurlijk verblijf. Fietsen, klimmen, watersporten het kan er allemaal. Kortom, niets te klagen, enkel genieten!

➡️ Lees ook het uitgebreide parkreview van Landal Village l’Eau d’Heure op Parkvakanties.nl

Meer Landal:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *