Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Natura Parc l’Eau d’Heure | Hup, iedereen de boom in!

Natura Parc, is in een woord fantastisch! Een hele dag lang slingerde ik als een aap tussen de bomen aan de rand van de meren van l’Eau d’Heure.

Natura Parc

Wanneer ik Natura Parc in drie woorden zou moeten omschrijven kies ik deze; bomenparcours – tokkelbaan – heel veel plezier. Het maakt niet uit of je wel of geen klim- of tokkelervaring hebt, aan het einde van de dag is iedereen een expert.

De boom in

Vanuit ons tijdelijk verblijf op Landal Village l’Eau d’Heure, fietsen we naar, misschien wel de spannendste, activiteit van dit vakantieweekend. Vandaag gaan we met z’n drieën de boom in. Ons reismeisje (8 jaar) is een klein beetje zenuwachtig. Het onbekende maakt haar een tikkeltje nerveus. “Wat nou als het niet lukt? Of als ik niet durf?” pruttelt ze op de fiets. “Ik denk dat het allemaal wel goed komt lieverd,” verzeker ik haar.

En dan zijn we er. Nu gaat het gebeuren. We lopen naar de kassa. Er is geen weg meer terug. The only way is up!

Harnas aan en gaan

Natura Parc l'Eau d'Heure

De materiaaluitgifte ligt naast de kassa. Terwijl we wachten op onze harnassen, knijpt mini-me eventjes in mijn hand. Ik geef haar een knipoog en een kus. “Zin in?” vraag ik haar. Volmondig antwoordt ze met “zeker weten, mam.” Gelukkig maar.

Eenmaal strak ingesnoerd volgt een instructieles. Van de flink gespierde instructuur leren we hoe we onszelf moeten zekeren op het parcours en hoe we remmen als we stuk met een zipline afleggen. We doorstaan de training en worden daarna ‘losgelaten’ in het bos. Spelen maar.

Oefenen op de oranje baan

Natura Parc Oranje parcours Ouistiti

“Pap, mam, ik wil eerste deze doen! Deze is speciaal voor kinderen.” Heel verstandig van onze lieve meid dat ze nog een keer extra wil oefenen voordat we straks met z’n drietjes het avontuur tegemoet gaan. In het begin is het even lastig om de zekering goed langs de staalkabels te laten glijden, maar wanneer ze dat eenmaal doorheeft, is het een fluitje van een cent. “Gaan jullie mee?” reageert ze ongeduldig wanneer ze weer met haar beide Vans op de grond staat. “Nu gaan we voor het echtje!”

Wiebelen

Klimpark Wallonie

Ik beken. Op sommige stukken stond ik doodsangsten uit. De groene Marmotte was enkel fun, maar op het lichtblauwe parcours, genaamd Eekhoorn, vond ik Natura Parc even het stomste park ever. Het lag niet aan de hoogte, maar aan het feit dat een paar obstakels wel heel erg wiebelig waren.

“Kom op mama, je kunt het,” schreeuwt onze junior avonturier me toe. “Dat weet ik”, denk bij mezelf, maar intussen zal ik zo blij zijn als ik op het volgende plateau bereik.

Na een dag vol klimmen, sluiten we af met de tokkelbannen over het meer. Dan krijgt ons dappere meisje het even te zwaar. Wanneer ze de enorme tokkelbaan aanschouwt, wil/kan/durft ze ineens niet meer. Of eigenlijk is het niet zo zeer een kwestie van durven, ze is moe. Moe van een hele dag klimmen, moe van alle adrenaline die al uren door haar lijf giert. Even een korte peptalk en een knuffel en daar vliegt ze hoor. Hoog boven het meer. Toeschouwers langs de waterkant applaudiseren voor haar.

“Zullen we deze nog een keer doen,” vraagt ze met een big smile wanneer het parcour beeindigd is.

Natura Parc l'Eau d'Heure entree

Natura Parc Praktisch:

Natura Parc is gelegen in een pracht van een natuurlijke omgeving in Wallonië, aan de oever van het meer van Plate Taille, dat onderdeel uitmaakt van het recreatiegebied Lacs de l’Eau d’Heure.

  • In het hoogseizoen (juli/augustus) is het klimpark dagelijks geopend van 10.00 – 19.00 uur
  • Buiten het hoogseizoen enkel in de weekenden
  • Het park raadt aan om voor aankomst tickets online te reserveren
  • Het entreegeld hangt af van je leeftijd en welke parcours je af wilt leggen
  • Dit park is geschikt voor groot en klein. Kids vanaf 3 jaar kunnen al meedoen op een aangepast parcours

📍 Natura Parc, Route de la Plate Taille 99, 6440 Froidchapelle, België

Meer België:

Landal Village l’Eau d’Heure, een lang weekend in de Waalse Ardennen
Train World, dé attractie van Schaarbeek (Brussel)
Stap in de wereld van Jean-Michel Folon

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *