Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Kasteeldomein de Cauberg, ontspannen weekend in Zuid-Limburg

Dit is mijn kamer

Landal1
“Dit is mijn kamer,” besluit onze kleine meid (3,5 jaar) eigenwijs. Keuze genoeg, aangezien we met twee volwassenen en ons meisje in een 6-persoons vrijstaande villa op Landal Kasteeldomein de Cauberg
verblijven. Het solarium, wat in de door haar gekozen slaapkamer staat, moet dichtgeklapt worden. “Anders kruipt er een monster in.”

Op naar Landal Kasteeldomein de Cauberg

Op vrijdagochtend ben ik met ons eigenwijze meisje vanuit Breda met het openbaar vervoer naar Valkenburg gereisd. Voor de overstap in Eindhoven hebben we slechts twee minuten, wonderbaarlijk lukt het me met tas en buggy en kind van het ene naar het andere perron te verplaatsen. Het landschap verandert langzaam van platte akkers en bosgebied naar een glooiend heuvellandschap. Tegen de tijd dat we in Maastricht aankomen, wanen we ons inmiddels helemaal in het buitenland. Nog een laatste stukje met trein nummer 3 naar Valkenburg en daar stappen we op de bus naar de Cauberg. Voor de entree van Landal Kasteeldomein de Cauberg vinden we de bushalte, op nog geen 100 meter van de receptie vandaan.

Zoen

Onze reis is zo voorspoedig verlopen dat we veel vroeger dan verwacht al op de plaats van bestemming zijn. De incheckprocedure verloopt snel en soepel. “Uw villa wordt op dit moment nog schoongemaakt”, geeft de receptioniste aan. Terwijl we op de sleutel wachten, vleien we neer op het terras van de Zoete Zoen. Dappere amateur wielrenners, beklimmen met verhitte hoofden, trots de helling die zo bekend is van de Amstel Gold Race.

Oeps

“Een uur,” zegt een van de schoonmaaksters, die een eindje met ons meeloopt naar de villa. “Elke dag rij ik met de auto vanuit Tongeren (België) naar hier, met plezier. Ik werkte ook op andere vakantieparken, maar dit is echt een fijne werkplek en de villa’s zijn zo mooi en luxe. Veel plezier!”

Ik steek de sleutel in het slot en… oh oeps, dit is het schuurtje! Hebben we dat ook meteen gezien. Hier staat een wasmachine, droogrek, droger, stofzuiger en verschillende bezems. Er is ook nog genoeg plek om de Quiny van ons meisje te stallen.

Andere deur, ja dit is de voordeur.

Er is zelfs een sauna

Een hal, met een trap naar boven. “Doe voorzichtig op de trap (wij wonen in een appartement),” roep ik, maar onze kleine meid is al weg. Snel erachter aan. Twee ruime slaapkamers, en een badkamer met bad en toilet zijn dit weekend het domein van een peuter. Naast de zonnebank in de ene kamer, is de andere kamer voorzien van een kleine saunacabine.

Landal Kasteeldomein De Cauberg

Terug naar beneden. Nog een slaapkamer met een riant tweepersoonsbed en badkamer ensuite. Een fijne woonkamer een een ruime keuken. Het zonnetje schijnt, tuindeur open, parasol opzetten en even in de tuin genieten.

Tegen zessen rijdt vriendlief met de auto het kiezelpad op en gaat de bel. Het bestelde barbecue arriveert, net als de regen….

BBQ!

Landal Kasteeldomein De Cauberg
Bijna drie uur later is al het heerlijke vlees geroosterd en gaat de kap terug op de barbecue. Jammer, dat het weer te slecht was om buiten van al het lekkers te genieten. Hopelijk is het morgen beter weer.

Goedemorgen Landal Kasteeldomein de Cauberg

Tring! Negen uur. Wederom staat er iemand aan onze deur met een mand vol lekkers. Dit keer met het bestelde ontbijtpakket. Waarschuwing: zorg dat je niet te veel haast hebt, want langzaam tafelen is een must wil je optimaal van de inhoud te kunnen genieten en zeg eventuele lunchafspraken voor die dag af.
Landal Kasteeldomein De Cauberg

Uitstapjes vanuit Landal Kasteeldomein de Cauberg

Vanuit Landal Kasteeldomein bezochten we op zaterdag Gaia Zoo in Kerkrade en zondags Pretpark de Valkenier in Valkenburg. Helaas, hielden we tijdens deze bezoeken niet droog. Kijkende naar alle attracties die op steenworp afstand van het het domein liggen, keren we vast en zeker (met droog weer) terug naar Zuid-Limburg.

➡️ Lees ook mijn uitgebreide review over het park op de site van ParkVakanties

Gemak dient de mens

Wil je er even een weekend helemaal tussen uit, denk dan eens aan een paar dagen op een Landal park, wij maakten ons het helemaal gemakkelijk door de volgende segmenten bij te boeken:

  • Luxe pakket: Hierin zit onder andere: handdoekenpakket, keukendoekenpakket, koffie- en theepakket, Rituals badkamersetje.
  • Cauberg deluxe BBQ arrangement: Bestaande uit: Huur barbecue (inclusief benodigde materialen), stokbrood, salade, sauzen en diverse soorten vlees.
  • Champagne ontbijt: verse broodjes en croissants, luxe vleeswaren waaronder gerookte zalm, verse jus d’ Orange, gekookt eitje, fruit, zoetigheid en champagne.

Leuk om te doen vanuit het Landal park:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *