Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pretpark de Valkenier, het goedkoopste familiepark van Europa

Pretpark de Valkenier

Pretpark de Valkenier staat gelijk aan jeugdsentiment. Een overzichtelijk park met vertier voor klein en groot.

[box] Pretpark De Valkenier in Valkenburg heeft in 2022 definitief haar deuren gesloten. De watersnood van de zomer van 2021 in Limburg en de bijkomende financiële schade is uiteindelijk de doodsteek geweest voor het pretpark.[/box]
pretpark de Valkenier

Pretpark de Valkenier in 1988

“Snel snel!” Zo hard als we kunnen, rennen we van de uitgang terug naar de ingang van de achtbaan. Met drie meiden van dertien jaar zijn we op tienertoer en sprinten nu zo snel mogelijk langs de hekken om direct weer plaats te kunnen nemen voor de volgende rit. Op zich is de attractie zelf niet super spannend, de jongen die de passagiers in en uit laat stappen daarentegen wel.

Pretpark de Valkenier biedt volop plezier aan jong en oud.
Dit supergezellige pretpark is het oudste familiepark van Nederland én het voordeligste pretpark van heel Europa. Je zult je geen minuut vervelen! Pretpark De Valkenier heeft ruim 25 attracties, zowel binnen als buiten. Dus zowel met goed weer als met regen: Pretpark De Valkenier valt nooit tegen!

Pretpark de Valkenier anno nu (2014)

De weergoden zijn ons niet heel gunstig gestemd, we beginnen de dag droog, maar af en toe valt er een bui. Met haar 3,5 jaar is ons meisje voor een aantal attracties nog een beetje te jong (of te klein). “Wil je hier in?” vraag ik haar wijzend op de zogenaamde airwolf helicopters. Een monorail waarbij je fietsend een rondje boven het Dinopark aflegt. “Nee,” klinkt het stellige antwoord. Bij de Cobra Waterglijbaan piept ze “Dat is toch veel te hoog mama!” Een speeltuin is altijd een hit en in het park dus ook. Vrolijk rent ze op de luchtkussens af, maar die zijn nat. Jammer.

De geschiedenis herhaalt zich

Een rondje met een zwanen waterfiets slaat ze eveneens af, maar klauteren en spelen in indoor speeltuin Snoopies Speelland slaat ze niet over. De geschiedenis van het tafereel van uitstappen, rennen en nog een rondje herhaalt zich bij de Safari rit. Met leuke Jeeps, toert onze meisje langs, leeuwen, apen en krokodillen.

Eigenlijk weet ik niet zo heel goed meer, welke attracties er vroeger nu wel of niet waren. Het enige dat ik mis is de IMAX bioscooptent waar een op hol geslagen kinderwagen vanaf een heuvel zo het publiek in leek te rijden. Verder is er denk ik in de tussenliggende tijd weinig aangepast of gemoderniseerd.

Ik ben benieuwd of onze kleine meid als ze dertien is ook met vriendinnen een dagje het pretpark onveilig zal gaan maken, op zoek naar leuke Limburgse boys.

Meer Limburg:

Gaia Zoo Kerkrade
Tips voor een weekend Zuid-Limburg
Landal Kasteeldomein de Cauberg Valkenburg Zuid-Limburg

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *