Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gaia Zoo Kerkrade, ga je mee beestjes kijken?

Verschillende mensen om heen raadden direct een bezoek aan Gaia Zoo aan toen ze hoorden dat we een weekend naar Landal Kasteeldomein de Cauberg gaan. Zo gezegd, zo gedaan.
GaiaZoo Kerkrade

Ga je mee naar Gaia Zoo?

Gaia Zoo biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein

Een vol/weinig zon

De zaterdag (28-06-2014) begint goed, na een vrijdagavond vol regen, schijnt ’s ochtends een flauw zonnetje. Bij het verlaten van Valkenburg en het binnenrijden van Kerkrade lijkt het zelfs echt lekker weer te worden. Vol goede moed verlaten we de parkeerplaats op weg naar de ingang.

Schattig

In een reepje zon, grijpt moeder Lynkx een van haar welpjes bij het nekvel zodat deze niet kan ontkomen aan een uitgebreide wasbeurt. De andere kleintjes spelen koddig met elkaars staart . “Ahhh, schattig,” verzucht onze kleine meid bij de aanblik van de kleine katjes. Van de kersverse mascotte Willie Wasbeer is ze minder gecharmeerd. Waar ik de uit zijn krachten gegroeide knuffel enthousiast omarm, kruipt ons meisje diep in haar buggy. Niet alleen Willie heeft nog maar kort zijn intrek in het park genomen. Nee, ook de inwoners van de WolvenVallei, de Vreemde Vogel Volière en de Grote Oehoe Volière zijn vanaf vandaag officieel voor de bezoeker te bewonderen.
GaiaZoo Kerkrade

GaiArena

Ook spannende momenten in de GaiArena, waar de roofvogel demonstratie gehouden wordt. Buizerds, gieren en blauwe zee arend vliegen behoedzaam maar rakelings over onze hoofden. Geboeid kijkend naar de show, voelen we een paar druppels vallen. Dat worden er al snel meer, wanneer de voorstelling ten einde is, regent het inmiddels flink door. Via de JungleTour en de Kinderboerderij vluchten we het zelfbedieningsrestaurantPlateau van Gaia in. Dat plan hadden meer mensen opgevat, wat een drukte. Het (gedeeltelijk overdekte) buitenterras geeft zicht op het giraffenverblijf. Op 20 mei en 20 juni 2014 is er in GaiaZOO een (meisjes)giraffe geboren. Voor de aanwezigen is er vandaag tussen 11.30 en 13.00 uur een heuse babyborrel, compleet met beschuit met roze muisjes.
GaiaZOO

Tussen toendra en steppen

We leggen ons er bij neer dat het niet meer droog zal worden vandaag en reizen van gebieden tussen toendra en steppe naar de Groene longen van Congo en de Amazonia naar oorden van Africa’s circle of life. Overal hebben de beesten opvallend grote verblijven (zowel binnen- als buiten). De Cheeta’s schuilen onder een van afdakjes (op een eigenwijze na), terwijl hun buren, de stokstaartjes in hun holletjes zijn gekropen – geen beestje te zien -. Het penseelzwijn heeft vermoedelijk gedacht, “ik ben toch al nat, dus kan ik net zo goed een plons in het water maken”. Het geelborst capucijnaapje verkiest zijn binnenverblijf boven de natte bedoening buiten, bovendien is het net voedertijd, dus wie doet hem wat. De schattige boshondjes kruipen lekker tegen elkaar aan en laten ons in de drup toekijken.

Terechte winnaar

Na een dag GaiaZOO kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat de gewonnen prijzen meer dan terecht zijn, hopelijk mag de dierentuin in 2014 opnieuw een mooie award in ontvangst nemen.

Aan de ene kant is het erg jammer dat ons bezoek in het water is gevallen, aan de andere kant, nu hebben we reden om nog eens een keer naar Kerkrade terug te keren. Ik kijk er nu al naar uit!

Meer Limburg:

Pretpark de Valkenier Valkenburg Zuid-Limburg
Tips voor een weekend Zuid-Limburg
Landal Kasteeldomein de Cauberg Valkenburg Zuid-Limburg

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *