Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland | Tips voor een weekend Zuid-Limburg

Tijd tekort in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg
Nog voor aankomst bij Landal Kasteeldomein de Cauberg kom ik er al achter, dat een week-end in Zuid-Limburg te kort is. Naast relaxen in onze villa hebben we voor onszelf een bezoek aan GaiaZoo in Kerkrade en pretpark de Valkenier op het programma gezet. Aangezien we vrijdags pas in de loop van de middag arriveren, blijft er verder weinig ruimte over om de omgeving verder te ontdekken. Hier een lijstje, wat ik bij een volgend bezoek zeker niet wil missen:

1. Thermae 2000 Valkenburg

De buren van het Landalpark. Het lijkt me heerlijk om hier een dag (of twee) te ontspannen en te relaxen.

2. Ijskraam van De Wingbergerhoeve Epen

Een goede vriend van me komt een avondje op bezoek in de Landal villa. “Wil je echt geweldig ijs eten, voor een kleine prijs? Dan moet je naar de ijskraam in Epen gaan”, roept hij enthousiast.

3. Mergelrijk Valkenburg (geopend sinds april 2014)

“Een volledig ondergronds belevingspark, waar bezoekers alles over mergel te weten komen. Het ligt in de diepste laag van de Daalhemergroeve, naast de steenkoolmijn.”

4. Het BloteVoetenPark Brunssum

Ook al ben ik niet zo sportief aangelegd, wandel en loop ik wel graag. Het lijkt me dan ook leuk om dit 4 kilometer lange pad zonder schoenen te ervaren. Ik ben zeer benieuwd hoe mos, bosgrond, kiezels, steenkool, zand, houtknuppels, boomschors, kleikorrels, water en modder aan mijn voeten voelen.

➡️ Lees ook: (Her)ontdek de natuur op het Blotevoetenpad

5. Drielandenpunt Vaals

Enigszins beschaamd moet ik bekennen dat ik nog nooit op het Drielandenpunt ben geweest. Best wel slecht voor iemand die de halve aardkloot afreist….

➡️ Lees ook: Verdwaald op het Drielandenpunt in Vaals
VVV Zuid-Limburg

Voor een volgende keer

Ik bewaar de Wegwijzer Zuid-Limburg van de VVV Zuid-Limburg die ik tijdens de check-in procedure bij de receptie van Landal ontving goed. Zo weet ik bij een volgend bezoek, precies waar ik wezen moet.

Heb jij nog leuke tips? Ik hoor ze graag van je.

Meer Limburg:

Kaboom Hotel Maastricht, verrassend en vernieuwend
Limburgs Museum Venlo | Griezelig goede Paul van Loon tentoonstelling

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wow, dat blotevoetenpad klinkt cool 🙂 de steenkolenmijn en de fluwelengrot in Valkenburg blijven ook leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *