Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kaboom Hotel Maastricht, verrassend en vernieuwend

Hoe zou je Kaboom Hotel Maastricht niet leuk kunnen vinden? Ten eerste het ligt in Maastricht, wat altijd een fijne stad is voor een citybreak. Ten tweede het ligt recht tegenover het station – dus erg gemakkelijk bereikbaar – en een betaalbare parkeerplaats is eveneens vlakbij. Tenslotte het is gewoonweg een heel leuk hotel.

Kaboom Hotel Maastricht

Kaboom_hotel_Maastricht

Kaboom Hotel Maastricht is van de makers van het eveneens toffe Town House Maastricht. Een verrassend nieuw concept waar gastvrijheid en betaalbare kamers elkaar ontmoeten. De La Bergere group, is het brein achter deze hotels en barsten van de ideeen. “Zakenlui, vinden een hotelkamer doorgaans onpersoonlijk en kil, ze voelen zich een tikje eenzaam,” legt de directeur tijdens een interview op de lokale televisiezender uit,”waarom dan geen goudvis op de kamer plaatsen…?”. Het is slechts een van de voorbeelden die de hotels uit deze groep uniek maken.

De filosofie gaat verder,” We kennen twee soorten gasten, externe gasten, zij die ons betalen om te komen overnachten en interne gasten, zij die wij betalen om deel uit te maken van ons team.” Een concept dat werkt. Het team – bij voorkeur wordt de term personeel gemeden – dat ik ontmoet tijdens mijn verblijf is enthousiast en gastvrij. Ze lijken duidelijk plezier te hebben in hetgeen ze doen. Top!

De kamer

kaboom hotel maastricht kamer
Na het inchecken. Wacht laat ik daar eerst even iets over vertellen. Inchecken bij Kaboom Hotel Maastricht is al een feestje op zich. Enthousiast wordt ik begroet, de formaliteiten verlopen vlot en plezierig. Ik vergaap me aan de wandelende takken op de receptie en als een kind zo blij neem ik mijn zakje knetterspul aan.

Mijn kamer (323) ligt recht tegenover het station. Licht, ruim en dan dat behang, geweldig! Inter/Alter tekende als interieurarchitect/vormgever/storyteller voor de Franse lelie 2.0. Trek even wat tijd uit om alle typische iconen uit de stad te ontdekken. Als je in bed ligt kun je ook van deze creatie genieten, want het plafond is ook behangen!
Aanvulling: Een oplettende lezer attendeerde me op het volgende: Annebeth Nies van Obidesign Maastricht tekende voor het design van het behang.

De badkamer

kaboom hotel maastricht badkamer
Een krachtige douche met vriendelijke goodies (niet getest op dieren, hypo-allergeen – verpakkingsbewust e.d.) in de badkamer. Een cityguide en een schattige doosje met VINOOS – winegums met echte wijn – op het bureau, wat een verwennerij.

Let’s go outside

kaboom hotel maastricht dakterras
Nee, geen cocktailbar op het dakterras, maar wel een lekkere plek om even te chillen. Bij de receptie haal je uit de vending machine een drankje naar eigen keuze, dat je in de openlucht drinkt. Ik mis alleen een prullenbak waar ik mijn lege flesje in kan deponeren…..

Never not eating, het ontbijt

kaboom hotel maastricht ontbijt
Na een dag rondslenteren in Maastricht, een prima nacht in mijn Auping bedje, sta ik de volgende dag fris en fruitig op. Bij de receptie haal ik mijn ontbijt voucher op. Op een kaartje vul in mijn voorkeuren in en luttele minuten later geniet ik op het terras van de Douwe Egberts winkel van mijn eerste maal van de dag.

Praktisch:

‘Geen fratsen, dat scheelt’, zou zo ook van toepassing kunnen zijn op Kaboom Hotel Maastricht. Voor je geld krijg je een goede kamer, zonder overbodige zaken en dat scheelt in de prijs.
Ook zin gekregen in nachtje (of twee) Maastricht, Kaboom is the place to sleep. Actuele prijzen en arrangementen vindt je op de website van het hotel.

Wat vind jij van dit bijzondere hotel? Zou je er een keer gaan overnachten als je naar Maastricht gaat?

Meer Maastricht:

Maastricht in 24 uur
5 x Mooie plekjes in Maastricht

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

 1. Geen fransen, dat scheelt?!?
  Het gehele artikel gaat alleen maar over de fratsen en grapjes die je krijgt en tegenkomt in dit hotel, ipv de ervaring van het overnachten. Van knetterspul en echte wijn tot een geweer aan je deur. Leuk artikel, maar niet echt een juiste zin om mee af te sluiten.

  1. Beste Berend, nee, niet ‘geen fransen’ maar geen fratsen (maar Fransen heb ik er tijdens mijn verblijf inderdaad ook niet gezien)…. Goed te vernemen dat je het een leuk artikel vind. Ik sta altijd open voor suggesties, wat is in jouw ogen een juiste zin om mee af te sluiten?

   1. Autocorrect had er Fransen van gemaakt, dat was natuurlijk een quote uit het stuk: ‘Geen fratsen, dat scheelt’.
    Die hele zin mag gewoon weg, dan klopt het stuk 😉

 2. Geachte,

  Eren wie ere toekomt…vandaar deze reactie/opmerking. Het ontwerp van de iconen van Maastricht van waaruit het behang opgebouwd is, is een zeer belangrijk onderdeel van de huisstijl van het Kaboom hotel en is van de hand van Annebeth Nies van Obidesign Maastricht.

  Met vriendelijke groeten,

  Jos Eliëns

  1. Beste Jos, dank voor je reactie en je aanvulling op mijn artikel. En via deze weg, Annebeth Nies, wat een geweldig werk heb je afgeleverd, chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *