Search
Close this search box.

Belgisch Limburg ontdekt vanuit Landal Mooi Zutendaal

België Landal Mooi Zutendaal villa

In het voorjaar van 2018 beleefden we een paar heerlijke dagen bij Landal Mooi Zutendaal in Belgisch Limburg. Graag geef ik jullie een kijkje in ons vakantiedagboek van ons lang weekend in de omgeving van de Nationaal Park de Hoge Kempen.

Vrijdag: Aankomst bij Landal Mooi Zutendaal

Na een trip naar Bonaire en Aruba gooi ik een zooi kleren uit mijn koffer en laad direct een partij andere weer in. Even douchen en een powernap en hup, de auto in. Het is meivakantie en die gaan we (ikzelf, vriendlief en ons reismeisje) in België doorbrengen. De eindbestemming van vandaag Landal Mooi Zutendaal.

Het is superlekker weer en de rit naar het park toe verloopt vlekkeloos. Bij aankomst, pikt ons meisje meteen haar huurfiets op. Terwijl wij onze Jan des Bouvries Villa verkennen, rijdt onze 7-jarige rondjes op het park. Samen maken we een heerlijk pastagerecht met zelfgemaakte tomatensaus. De afsluiter van de eerste avond kan niet beter. Vanuit de Bolloclub wordt er een kampvuur georganiseerd, mét marshmallows! Wat een goed begin van de vakantie.
België Landal Mooi Zutendaal collage
België Landal Mooi Zutendaal

Zaterdag: Zwemmen en op zoek naar Cyriel

We beginnen onze dag relaxed met een ontbijt op het terras. In onze Landal badjassen. Wat is dit genieten. Kleine meid windt ons om haar vinger en niet veel later liggen we met z’n drieën in het zwembad.

Na de lunch laten we Landal Mooi Zutendaal even achter ons, we pakken de auto en rijden naar Genk waar een middag op expeditie gaan bij C-mine.
➡ Hoe dat was lees je in dit artikel: C-Mine Expeditie – Ondergronds avontuur in Genk

Wanneer we terug op het park zijn wordt er gefietst en in de speeltuin gespeeld. Een ijsje op het terras van Grand Café Narvik maakt deze dag compleet. En dan zit er wanneer we terugkomen bij de villa ineens een konijntje in ons tuintje.
België Landal Mooi Zutendaal in badjas ontbijten

C-Mine Expeditie Genk België letters


België Landal Mooi Zutendaal

Zondag: Fietsen en bloesem

De ochtend begint voor ons dametje met wat knutselen met de dames van het animatieteam. Een Bollo lampion is het resultaat. Even een paar boodschapjes in de parkshop halen, zodat we onderweg lekker kunnen picknicken. Vandaag stappen we op onze (huur)fietsen en trappen richting Alden Biesen. We zijn precies op het goede moment in de streek, de bloesems staan overal prachtig in bloei en geuren heerlijk. Net op tijd kunnen we voor een fikse stortbui schuilen en arriveren zo op tijd voor het vertrek van het zogeheten bloesemtreintje.

Het bloesemtreintje tuft in 2 uur tijd door de vele kleine dorpen rondom Alden Biesen. De gids vertelt honderduit, maar het is erg warm in het voertuigje en helaas, heeft het erg weinig met bloesem van doen. Jammer.


België Landal Mooi Zutendaal

➡ Wij gaan zeker nog eens terug naar Alden Biesen, want het kasteel en alles eromheen heeft veel te bieden.

Maandag: Schoenen uit en doorkijkkerkje

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Jammer maar waar, de tijd om Landal Mooi Zutendaal weer gedag te zeggen is vandaag. Ons meisje helpt mee de villa schoon te maken. Dan leveren we de sleutel in maar de sleutel van de fiets die houden we nog even. Een klein ritje brengt ons namelijk bij het Blotevoetenpad in het Nationaal Park de Hoge Kempen. Een 3 kilometer lang pad prikkelt onze voetzolen.
➡ (Her)ontdek de natuur op het Blotevoetenpad.

Voordat we Belgisch Limburg echt vaarwel zeggen, houden we nog even halt bij Borgloon, waar het beroemde doorkijkkerkje (en ook heel veel bloesems) te vinden is.


België Landal Mooi Zutendaal

Tot ziens Landal Mooi Zutendaal!

 België Landal Mooi Zutendaal welkom
Dag Landal, dat Belgisch Limburg, wij komen zeker een keer terug!

➡ Lees ook het uitgebreide parkreview over Landal Mooi Zutendaal op Parkvakanties.nl
➡️ Meer inspiratie: Dit zijn de beste Landal parken voor gezinnen in Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Wat een fijne Landal locatie. Perfect om Limburg (verder) te ontdekken. Ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *