Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Sluftervallei, heerlijk uitwaaien op de Waddeneilanden (Texel)

Wat een geluk, de school van onze kleine meid, heeft als een van de weinige scholen in Breda een hele week paasvakantie. Een hele week vrij, dat laten we vanzelfsprekend niet onbenut. Die extra paasdagen spenderen we bij Landal Sluftervallei op Texel.

Landal Sluftervallei Texel, huisje 453

Landal Slufervallei huisje
Huisje 453 op Landal Sluftervallei mogen we een paar dagen ons thuis noemen. Na een wisselvallige autorit vanuit het Zuiden des lands naar Den Helder, vallen er nog wat druppeltjes bij het aan land gaan. Hoe dichter we het vakantiepark naderen, hoe meer het zonnetje zich laat zien. Het animatieteam wacht ons op met vers bereide spare-ribs en een bak aan informatie. Snel door naar de collegae van de receptie en niet veel later parkeren we de auto naast ons tijdelijke verblijf.

Midden in de natuur, op steenworp afstand van de duinen. Konijnen met jonkies dartelen rond onze bungalow. Een fazantenechtpaar loert nieuwsgierig vanaf ons terras naar binnen. Op en top genieten.

Indoor sauna én bubbelbad

Landal Slufervallei badkamer1
Landal Slufervallei badkamer2
Oké de eerste avond maakten we even een kleine fout, door de sauna pas na negen uur ’s avonds aan te zetten. Zo’n ding moet natuurlijk opwarmen en dat duurt even…. Gevolg; pas tegen middernacht zweten we onze poriën leeg. Na de klok van twaalf uur vind ik het te laat geworden om nog in het bubbelbad te gaan liggen. Onder de douche geniet ik van mijn all time favourite badproducten van Rituals, zo fijn!

Gemak dient de mens

Landal Slufervallei Gemak
Omdat ik wel van gemak hou, is het zogenaamde comfortpakket van Landal erg fijn. Bedden die al opgedekt zijn met kraak verse witte lakens, geen gesleep met handdoeken of keukendoeken, zonder je handen op een leeg plek te slaan.

Family time @ Landal Sluftervallei

Landal Slufervallei gezelligheid
Amper een voet over de drempel gezet, staat ons meisje al met een spellendoos (aanwezig in de bungalow) voor ons neus te springen. “Spelletjestijd!” Alhoewel het potje Mens-erger-je-niet gestaakt wordt, gaat een potje dammen met papa een stuk rustiger er aan toe. Hoewel het nog wat frisjes is, drinken we een drankje op ons terras en kruipen daarna voor de gashaard op de bank en maken plannen voor onze dagen op Texel.

Ik ben Bollo fan!

Landal Slufervallei Bollofan1
Bollo fan
“Ik ben Floor, ik ben vijf jaar en ik ben fan van Bollo.” “Mam, heb je mijn Bollo T-shirt in de koffer gedaan,” klinkt het enigszins paniekerig wanneer we bij Landal Sluftervallei aankomen. Uiteraard zit het roze kledingstuk in de bagage. “Ik ga me omkleden,” klinkt het stellig. Binnen luttele seconden is haar jurk verruild voor een spijkerbroek, laarzen én Bollo shirt.

Boodschappen doen met Bollo(tas), zwemmen met Bollo, op een bankje met Bollo en… Net op tijd, op dag van vertrek nog op de foto met (de échte) Bollo, het hoogtepunt van de trip.

Op die fiets, zie je nog eens iets

Nederland Texel Fietsen
Het Landal Park biedt ontzettend veel vermaak (naast het zwembad, zijn er speeltuinen, kinderclub, tennisbaan, midgetgolf), maar wij wilden graag meer van het eiland zien. We stapten op de fiets en trotseerden de aanlandige wind en ontdekten Texel is haar vele facetten.
Lees daarvoor: Nederland | Texel: Foto’s van het Eierland

Landal Sluftervallei Texel Praktisch:

  • Wij verbleven op Landal Sluftervallei in een 4-persoonsbungalow type 4EL wanneer je hier klikt lees je alle informatie over ons huisje
  • De fietsen (incl. kinderzitje) regelden we via Landal. Op een oerdegelijke Gazelle met zeven versnellingen, tourden we Texel rond. Kosten € 11,- per fiets per dag
  • Het comfortpakket: bestaande uit Handdoekenpakket, Opgemaakte bedden bij aankomst, Keukendoekenpakket, koffie- en theepakket én (hoi hoi) Rituals badkamersetje kost € 9,95 p.p.
  • Twee avonden kookte ik in onze bungalow, wil je het jezelf makkelijk maken? Op het park zijn naast een restaurant ook een snackbar aanwezig. Bovendien is in de parkshop volop lekkers te koop (inclusief smakelijke streekproducten).
  • Terwijl ik dit typ, trekt er een kleuter aan mijn mouw met de opmerking dat ik toch echt niet moet vergeten te vermelden dat het zwembad echt écht superleuk is!

Verblijf jij ook wel eens op een park van Landal GreenParks? Welk park is favoriet bij jou? Waarom?

Meer Landal:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *