Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Landal Brandnertal, overnachten direct aan de piste

Jarenlang ga ik voor mijn sneeuwvakantie naar Zwitserland, maar een mens wil ook wel eens iets anders, dus werd het een keertje Oostenrijk. Dit keer ook niet in een hotel maar in huisje/appartement op het terrein van Landal Brandnertal.
Landal-Brandnertal-panorama
Landal-Brandertal

Dwars door Duitsland naar Landal Brandnertal

Een flinke autorit door Duitsland, brengt me – samen met vriendlief en kleine meid – aan het einde van de middag bij de receptie van Landal Brandnertal. Bij het openen van de deur, volgt er in – in het Nederlands – een warm welkom. De auto kunnen we in de ondergrondse overdekte parkeergarage kwijt. Het huisje/appartement ligt slechts enkele meters er vandaan.

Landal Brandnertal: Bestemming bereikt

Bij binnenkomst in het huisje – ik schrijf huisje, maar eigenlijk is het een groot huis, waar verschillende appartementen in zijn – doet  ons tijdelijk onderkomen ruim aan. Een grote entrée, badkamer met douchekabine en grote wastafel. Een slaapkamer, complete ingerichte keuken en complete zithoek, inclusief slaapbank. We testen de slaapbank maar besluiten dat we die niet prettig genoeg vinden liggen. Hierdoor komen we met z’n drieeen, dus eigenlijk slaapplek tekort. Deze keuze bestaat namelijk uit: – zelf op de – zojuist voor slapen – afgekeurde bank gaan liggen – onze kleine meid op de slaapbank leggen, maar dan zouden we dus zelf ook retevroeg naar bed moeten gaan…

We maken er een tussenoplossing van. Van het overgebleven beddengoed maak ik een klein bedje voor ons meisje en posteer haar in een hoek van de slaapkamer. Opgelost! Tegenover de voordeur bevind zich een apart Schiraum voor de snowboard van die sportieve man van mij. Oh ja, en we hebben een tuintje – dat hebben we thuis niet.
Landal-Brandnertal

Als de morgen is gekomen

De volgende ochtend is onze kleine meid als eerste wakker. “Mama, wat gaan we eten?” Dat is voor ons ook een verrassing. We openen de voordeur en man, wow, wat veel! Voor vertrek lazen we op de website van Landal Brandnertal over het regionaal ontbijt:

“Regionaal ontbijt: Begin uw perfecte vakantiedag met een uitgebreid, regionaal ontbijt en geniet van de culinaire kant van Oostenrijk! Wij bieden u speciaal geselecteerde producten van lokale en ecologische aanbieders aan. Het ontbijt bestaat o.a. uit verse broodjes, ham, kaas en jam. 100% puur Oostenrijk” – zoals valt te lezen op de website van Landal Brandnertal

Al dat lekkers staat nu voor onze voordeur. Veel te veel voor een ochtend, dus genieten we ’s middags ook nog van de broodjes voor de lunch en eten we ’s avonds de yoghurtjes als toetje.
Landal-Brandnertal

Zwemmen en van de berg af zoeven

Vriendlief gaat de eerste dag in de sneeuw los op de pistes in het Brandnertal. Kleine meid en ik sleeen en spelen in de sneeuw. Op de tweede dag maken we een lange wandeling en genieten met volle teugen van het mooie weer. De laatste volle dag, plonsen we in het zwembad en bindt die sporty guy van mij nog eens zijn board onder.
Landal-Brandertal

Pool with a view

En dat plonsen is een waar feest. Vanuit het water kijk je zo op de piste en de skilift. Bovendien is er op de ochend dat we in het zwembad duiken niemand anders in de ruimte, wat een luxe een compleet privézwembad. Gewoon zomaar op een doordeweekse dag voor ons alleen! Naast het zwembad is er ook een saunaruimte (waar ik helaas, geen gebruik van heb gemaakt, maar die zag er wel perfect en prachtig uit).
Bollo club

Bollo

“Nee, ik hoef niet naar de Bolloclub,” aldus een vierjarig eigenwijsje.
“Nee, ik wil ook niet op de foto met Bollo!”
“Het idee alleen zeg, komop mam,” hoor ik haar denken. Nou ik wel hoor.

In de zomer van 2014 verbleven op Landal Kasteeldomein de Cauberg en was deze knuffelbare vriend nergens te bekennen. Dus ik grijp m’n kans om deze vriendelijke lobbes in mijn armen te sluiten. Terwijl ik met Bollo keuvel, heeft ons meisje zich ineens toch in de club geïnstalleerd aan de Lego-tafel. Logisch gevolg, eerst wilde ze niet naar binnen, en nu, nu wil ze niet meer weg…..

Landal Brandnertal Praktisch:

➡️ Lees ook mijn uitgebreide review over het park op de site van ParkVakanties

In de periode van 12-03 t/m 16-03-2015 verbleef ik bij Landal Brandnertal. Minus de heen- en terugreis hadden we drie volle dagen om van Landal en het Brandnertal en omgeving te genieten – en dat deden we met volle teugen.

Om het onszelf gemakkelijk te maken, bestelde ik voor aankomst:

  • Comfortpakket: bestaande uit Handdoekenpakket, opgemaakte bedden bij aankomst, keukendoekenpakket, koffie- en theepakket, Rituals badkamersetje
  • Regionaal ontbijt voor 1 ochtend
  • We overwogen nog het gourmetarrangement, maar besloten uiteindelijk gebruik te maken van restaurant Mias op het terrein van Landal Brandnertal, waar elke avond heerlijke diners op tafel gebracht worden.

Ging jij wel eens naar een van de parken van Landal? Welk park (is je favoriet)?

Meer Landal Skilife:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *