Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Winterberg, Fun & snow in een wunderbar winterlandschap

Landal Winterberg voelde aan als een wonderlijk wintersprookje. Voor een paar dagen fun in de snow & sun trokken vriendlief, kleine meid en ikzelf naar Duitsland. En of dat een goed idee was.
Landal Winterberg huisje

Het goede leven op Landal Winterberg

Met draaiende motor halen we net na het middaguur ons meisje uit school. Op deze zonnige vrijdag is de auto reeds ingepakt en zijn we klaar voor vertrek. Gewapend met een zak vol lekkers van de warme bakker, gaan we op weg naar Duitsland. Landal Winterberg, here we come!

Waar is die sneeuw dan?

Getsie, oponthoud rondom Eindhoven. Werkzaamheden bij Oberhausen. File om Winterberg in te komen. Die geplande 3+ uur veranderen zo langzaam in 4,5 uur. Jammer, maar niet onoverkomelijk. “Waar is die sneeuw nou,” vraagt een ongeduldig groep 3 meisje vanaf de achterbank. Langs de Autobahn is inderdaad weinig wits te bespeuren. “Ahhh, ik wil echt wel sleeën hoor,” piept ze er achteraan.

Home, sweet home @ Landal Winterberg

Landal WinterbergDe zon is al achter de Kahler Asten verdwenen, wanneer we het terrein van Landal Winterberg oprijden. S N E E U W! Bij het receptiegebouw ontvangen we snel de sleutel en rijden vervolgens onze auto richting huisje 125.
“Ik slaap boven!” Dat is duidelijk. Tegen een eigenwijsje van 6 jaar valt weinig in te brengen. We pakken de auto uit en ons meisje bakent haar domein af met knuffels.
“Mam, mag ik helpen?” Samen maken we verse soep, een heerlijke salade en brood met diverse smeersels.
“Ik vind het hier fijn!”
“Wij ook lieverd.”

Fun in the snow & sun

Amper het laatste stuk brood opgegeten, staan zowel man als kind , de volgende ochtend, al in vol ornaat voor me. Tijd om een stevig potje buiten te spelen. Vanuit het huisje staan we direct in de sneeuw en is de piste nimmer ver weg. Sportieve vent bindt zijn snowboard onder. Dochterlief en ik houden het bij wandelen en sleeën. Iets wat prima gaat in de omgeving van het park.

Stoere man keert voor de lunch terug naar ons huisje. “En, hoe was het,” vraag ik hem. “Druk!” Wat wil je ook. Er ligt een dik pak sneeuw (zeker 50 cm.) en het zonnetje staat hoog aan de hemel. Tel daar bij op dat het zaterdag is en Winterberg voor Nederlanders de dichtstbijzijnde wintersportplaats is en je begrijpt direct de rijen voor de skilift.

De liefde voor Bollo

Gehuld in Bollo T-shirt gooit ze achteloos haar badpak in de tas.
“Kom mam, we gaan zwemmen!”
Terwijl haar papa de piste nog een keer onveilig maakt, checken de dames het zwembad.
“Kijk, ook een Bollobadje.”
Plons! Ons dametje is bezig voor haar A-diploma, echter zonder vrees springt ze als een koele kikker te water.

Wanneer de een klaar is met snowboarden en de anderen met zwemmen, spreken we af in het restaurant voor een beker warme chocomel met slagroom. De ober heeft nog maar net de drankjes op tafel gezet of er klinkt muziek.
Bollo danst bij de receptie alsof het een lieve lust is.
“Floor, Bollo!” roep ik.
De slagroom lijkt echter interessanter.
“Wil je niet kijken?” “Nee, nu even niet.”
“Op de foto?”
“Andere keer….”
De liefde voor Bollo zal toch niet over zijn?

Snow, swim, eat, repeat

Op de zondag herhaalt het programma van de dag ervoor zich. Zij het in aangepaste vorm. Het zwemmen wordt vandaag met papa gedaan, maar het sleeën nog wel met mama. Wat is dit genieten! Terwijl mijn twee liefdes de schoolslag oefenen, maak ik een fikse winterwandeling in het gebied rondom Landal Winterberg.

Ik loop door een levende kerstkaart. Takken vol sneeuw en dennenbomen vol rijp. Prachtig. De serene stilte wordt slechts een enkele keer onderbroken door het blaffen van een hond of het lachen van een kind. Pas als ik huisje 199 – naast de sleeplift – nader, doemen de stemmen van wintersporters achter het sprookjeslandschap weer op.
Landal Winterberg sneeuwpret

Afscheidsontbijt @ Landal Winterberg

Het is maandagochtend. Mist. Veel bezoekers hebben de zondagavond reeds gebruikt om terug naar Nederland te reizen. Wij plakten er nog een heerlijk avondje aan vast. Het ontbijt gebruiken we voor ons vertrek buitenshuis. In het restaurant serveren ze een heus Abfarht Frühstück. Een klein ontbijtbuffet staat gereed. Verse broodjes, sapjes, diverse soorten beleg. Wat handig. Zo hoef je ’s morgens enkel de auto in te laden en je niet meer druk te maken over resterende afwas en dergelijke.
Landal Winterberg restaurant
Zo’n (lang) weekend vliegt voorbij. Ik heb mijn vitamine S(neeuw) voor dit jaar in elk geval weer binnen. Heerlijk!

Meer Landal

➡ Lees ook het uitgebreide Parkreview over Landal Winterberg op deze pagina
Landal Hochmontafon (Oostenrijk) of Landal Brandnertal (eveneens Oostenrijk) zijn ook heerlijk voor een sneeuwvakantie

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *