Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thuzetje, de leukste vakantiewoning in Ieper

Ieper, stad in de Westhoek met een woelig oorlogsverleden, maar toch een charmante middeleeuwse sfeer uitademend, kattenstad, stad van de Menenpoort waar de brandweer dagelijks klokslag acht uur de Last Post ter herinnering aan “Den Grooten Oorlog” blaast. Ieper de moeite van een bezoek meer dan waard, zeker als je in het schattige Thuzetje verblijft.

Vakantiewoning Thuzetje België Ieper

De Grote Oorlog

Wat er aan onze vakantiewoning vooraf ging: Gedurende WOI was België een van de belangrijkste strijdtonelen, van de aanval op de forten van Luik tot de loopgravenoorlog aan de IJzer. Koning Albert, bijgenaamd Koning Soldaat was vorst tijdens deze zwarte pagina uit de geschiedenis. Hij was populair bij het Belgische volk, en vooral bij de militairen, door zich aan het front te wagen. Vanaf het moment dat de Duitser op 6 augustus 1914 Luik binnen marcheren tot en met Operatie Georgette (Vierde Slag om Ieper) in maart 1918, Albert I was er voor zijn volk en manschappen.

Een stad in puin

Op de elfde van de elfde om elf uur ’s morgens volgt na jaren van oorlog in 1918 een wapenstilstand. De oorlog is voorbij. België en met name Ieper en omgeving liggen in puin. Dezelfde Koning Albert geeft het startsein tot wederopbouw van stad en land. Noodwoningen worden zo snel als werklui kunnen, uit de grond gestampt. Het idee, snel iedereen een dak boven het hoofd te bieden, stadsverfraaiing zal in een later stadium aan bod komen.

Vakantiewoning Thuzetje België Ieper

Thuzetje, onze vakantiewoning in Ieper

Fast Forward naar het heden: De noodwoningen die Koning Albert net na de Eerste Wereldoorlog liet plaatsen, zouden uiteindelijk plaats moeten maken voor betere, ‘echte‘ woningen. Maar…… op de een of andere manier werd onze vakantiewoning Thuzetje nimmer plat gegooid. Sterker nog het is te huur voor eenieder die Ieper en omgeving op het gemak wil verkennen.

Home sweet home

Door omstandigheden is de vakantiewoning fier overeind blijven staan en het thans in Ieper in een naamloos straatje verscholen. Een stille getuige van een roerig verleden, op loopafstand van de Grote Markt.
Een Belgisch echtpaar bekommerde zich in 2008 over het in verval geraakte huisje, knapte het op en maakte er een vakantiewoning van, dat zij verhuren via internet.

Vakantiewoning Thuzetje België Ieper

Regenachtig Ieper

Mei 2012; Vriendlief, kleine meid (1,5 jaar) en ikzelf verruilen regenachtig Breda, voor regenachtig Ieper. We hebben een reservering gemaakt voor een vakantiewoning, luisterend naar de naam Thuzetje (red. het huisje). In de mail die ik ontvong van Sandra en David, de eigenaren van deze vakantiewoning, staat te lezen “Duw op de bel de voordeurbel.” Amper heb ik de bel los gelaten of een vriendelijke dame verschijnt uit een van de poorten gelegen achter de vakantiewoning. Ze overhandigd me de sleutel, Thuzetje is voor een paar dagen ons domein.

Compleet

Aan niets ontbreekt het in de vakantiewoning. Compleet ingerichte woonkamer, een keuken met alles er op en er aan. Een binnenplaatsje met terrasstoelen én BBQ. Op de eerste verdieping twee slaapkamers (1x 1p en 1x 2p) er staat zelfs een wasmachine en een strijkplak. Perfect! Ook aan onze kleine meid is gedacht, een kinderbedje en kinderstoel behoren tot de standaard inboedel van Thuzetje.

Het weer klaart uiteindelijk op, voor een barbecue is het iets te fris, maar we genieten volop van onze vakantiewoning en Ieper en omgeving.

Vakantiewoning Thuzetje België Ieper

Thuzetje praktisch:

  • In vakantiewoning Thuzetje kun je met maximaal 5 volwassenen slapen – de bank in de woonkamer doet dan dienst als slaapbank
  • Bad-en bedlinnen dien je zelf mee te brengen, niet vergeten dus!
  • Bekijk de indeling, prijzen en de beschikbaarheid van deze vakantiewoning op deze website

Meer België:

Belgisch Limburg ontdekt vanuit Landal Mooi Zutendaal
Slenteren door het stille Brugge

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *