Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Adventure Valley Durbuy | Avontuur voor groot en klein

Adventure Valley Durbuy overzicht

We hadden een betere dag uit kunnen kiezen voor ons bezoek aan Adventure Valley Durbuy. Na een paar zeer zonnige voorjaarsdagen, laat diezelfde zon het vandaag goed afweten. Een enkele keer weet het zonnetje tussen de wolken vandaan te komen, maar grijze luchten domineren tijdens ons bezoek. Helaas, aangevuld met zo nu en dan een flinke regenbui. Had ik al gezegd dat we beter op een ander moment naar Adventure Valley Durbuy hadden kunnen gaan? Hoe dan ook, het weer had beter gekund, maar de pret was er niet minder om.

Adventure Valley Durbuy

Adventure Valley Durbuy is het perfecte park voor iedereen die avontuur zoekt. In 2017 vond het park haar oorsprong door een samenvoeging van het zogeheten LPM (La Petite Merveille) terrein aan de Ourthe en het terrein in Rome dat eerder naar de naam Durbuy Adventure luisterde. Wanneer wij op een druilerige ochtend in april (in 2018) onze auto parkeren, blijkt het park nog immer ontwikkeling te zijn. De parkeerplaats wordt door een team van werklui onder handen genomen en ook de brochure verklapt dat bepaalde attracties in de (nabije) toekomst gereed zullen zijn voor de bezoeker. Of je als gast last hebt van de werkzaamheden? Welnee, er is zoveel te doen, je hebt geen tijd je daar druk om te maken.

Adventure Valley Durbuy = Spelen voor gevorderden

Jammer dat de weergoden ons niet zo gezind zijn, maar daar laten we (ikzelf, vriendlief en ons reismeisje – 7 jr.) niet door weerhouden. Bij de kassa laten we onszelf een blauw bandje om de pols doen en betreden vol enthousiasme het terrein van Adventure Valley Durbuy. Dit dit bandje is goed voor:

 • onbeperkt spelen in de speeltuin
 • klauteren door het nettenpark
 • Het parcours van de Nature walk afleggen
 • van de superhoge Tubing Slide afdalen
 • 1 uur lang fietsen in het Bike park
 • de uitgang vinden in het 3D labyrinth
 • jezelf een aap voelen in het klimbos
 • lekker vies worden en kruipen door krappe ruimtes tijdens de Speleo Experience
 • het hogerop zoeken in de Via ferrata
 • via het Click & Climb principe even een vlieg aan de muur zijn

Adventure Valley Durbuy
De speeltuin wordt door ons meisje als eerste getest (en goed bevonden). “Pap, mam, kom dan gaan we daar in!” klinkt het enthousiast. Via ladders, touwen en bruggen wanen we onszelf een weg door het nettenpark. Het grootse net is het leukst, het is eigenlijk een grote trampoline.

Vriendlief zoekt het hogerop

Wat een geluk, net wanneer we besluiten dat we in het restaurant gaan lunchen, breekt er een bui los. Dat scheelt weer een paar liter druppels. Die vallen in ieder geval niet meer op ons hoofd.

Vriendlief kan de aanmoediging van zijn meisjes niet weerstaan en laat zich een tuigje aanmeten voor de Via ferrata. Na de uitleg van de instructeur, legt hij – als een volleerde klipgeit – het parcours langs de steile bergrand af. Na hijgend van de inspanning en adrenaline staat hij na een minuut of twintig weer met beide benen op de grond. “Dat valt nog niet mee, als je zoiets nog nooit gedaan hebt. Gaaf was het wel,” klinkt het stellig.

Adventure Valley Durbuy Via Ferrata

De meisjes kunnen niet achterblijven

Nu kunnen de meisje natuurlijk niet achterblijven. Omdat ons meisje nog te klein is voor de Via ferrata, valt de keuze op de zogeheten Click & Climb. Ook nu legt de instructeur geduldig aan ons uit wat de bedoeling is. En vooral, wat niet de bedoeling is. “Ben je er klaar voor lieverd,” vraag ik mijn meisje. Ik krijg een high five als antwoord. Samen klimmen we tot aan het eerste niveau. “Nu naar achteren gaan hangen en springen,” roept de instructeur. Snel en behendig is onze 7-jarige terug op de grond. Ik sta er nog. Dit voelt zo tegennatuurlijk. Ik besluit door te klimmen naar het volgende niveau, dan zie ik daar wel weer verder.

“Hoger durf ik niet,” klinkt het stellig uit de mond van ons meisje. “Ik dacht dat jij een stoere meid was? Ga dan een paar treetjes hoger,” zegt de instructeur. Dat laat ze zich geen twee keer zeggen. Na elke afdaling volgt een nieuwe klim waarbij ze steeds haar grenzen verlegt en hoger tegen de wand klimt.

Oh, en ik. Ik klom terug naar beneden. Ik kan nog wel wat van mijn dochter leren…..

klimpark

Jammer van die regen

Ik val in herhaling, ik weet het. Het was namelijk ook echt, écht zo jammer van het regenachtige weer. Telkens schuilen, wachten tot een bepaalde attractie weer open gaat (veiligheid staat tenslotte voorop) en nog maar een keer buienrader controleren en er achter komen dat het nog niet gedaan is met de buien.

Op het moment dat we besluiten terug naar de auto te gaan, blijkt de Tubing Slide terug open te zijn gegaan. We snellen ons naar de metershoge glijbaan, waarin je in een zwembad naar beneden zoeft. De perfecte afsluiter van deze dag.

Adventure Valley Durbuy Praktisch

Wij houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten, want Adventure Valley Durbuy we komen een keer terug! Heb je ook zin gekregen die kant op te gaan, hierbij wat praktische zaken op een rijtje:

 • Adventure Valley Durbuy hanteert verschillende entreeprijzen/bandjes. Het groene bandje is het goedkoopst, daarop volgt het blauwe en het duurst is het rode bandje. Hoe meer je betaalt, hoe meer activiteiten je mag doen
 • Dan is er ook nog een wit bandje. Dat kost je helemaal niets. Hiermee heb je enkel toegang tot de speeltuin. Perfect voor families waarbij niet iedereen de thrill seeking activiteiten gaat ondernemen, maar wel de rest van het gezin in actie wil zien
 • Parkeren is gratis en kan voor de ingang van Adventure Valley Durbuy
 • Kijk voor actuele informatie en prijzen op de site van Adventure Valley Durbuy, het grootste avonturenpark van België
 • Aanrader! Vlakbij het park biedt de organisatie ook diverse glamping verblijven aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zogeheten Bali tent?

Meer België

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *