Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaamse kust in het voorjaar, 3 tips om lekker uit te waaien

Vlaamse kust

Zoals jullie weten ga ik graag naar België en vind ik altijd wel een reden om het land weer een bezoekje te brengen. Wat ik in het bijzonder aan kan raden is om in de lente af te reizen naar de Vlaamse kust. In de zomermaanden kan het er erg druk zijn, maar in het voorjaar kun je vaak ongestoord genieten van al het moois dat de 67 kilometer lange Vlaamse kust te bieden heeft. De badplaatsen Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge mogen dan zeker niet overgeslagen worden.

Vlaamse kust 2012
Throwback: Vlaamse kust 2012

Vlaamse kust: Knokke-Heist

De gemeente Knokke-Heist bevindt zich bij de grens met Nederland en is één van de bekendste badplaatsen van België. De gemeente beschikt over een mooi natuurgebied, genaamd Het Zwin. Het Zwin is door de diversiteit aan natuur en de prachtige uitzichten vanaf de duinen perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook zijn er meerdere musea te bezoeken en talrijke activiteiten te doen, waaronder kitesurfen en het maken van een boottocht. En zit het weer mee, dan kun je op het lange en schone strand van Knokke-Heist volop genieten van de zon.

Oostende

De badplaats Oostende is de enige stad aan de Vlaamse kust, en is door zijn centrale ligging erg populair. De badplaats is perfect voor zowel een strand- als een cultuurvakantie. Zelf heb ik helaas geen geluk gehad met de zonnige kant van deze plek; de weergoden waren me niet gunstig gezind toen ik er was. Maar laat de zon zich wel zien, grijp dan je kans en flaneer in je nieuwe strandjurk over de boulevard, langs de Koninklijke Gaanderijen. Verder is voor cultuurliefhebbers een bezoekje aan Casino Kursaal, het Ensor huis of het kunstmuseum Mu.ZEE aan te raden.

Blankenberge

Vlaamse kust Blankenberge
Throwback: Blankenberge 1992

In Blankenberge kun je er zeker van zijn dat je je niet hoeft te vervelen. Vooral als je van het strand houdt, zit je in deze populaire badplaats goed. Het lange en brede zandstrand van Blankenberge is voorzien van allerlei leuke strandtentjes, en je kunt een wandeltocht naar de gezellige Belgium Pier maken. Dit is de enige pier die de Belgische kust rijk is en hier vinden vaak leuke evenementen plaats. Op de minder zonnige dagen zijn er genoeg indoor activiteiten te doen; zo kun je Sea Life bezoeken of het Serpentarium. Ook zijn er een aantal interessante musea en historische gebouwen die bezocht kunnen worden.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Ik ga echt te weinig naar de kust! Ook in Nederland komt het er nauwelijks van, zonde eigenlijk. Oostende heb ik al eens bezocht maar Blankenberge en Knokke gaan op het lijstje!

    1. Eigenlijk zou ik ook best meer dagen aan de kust door willen brengen, maar andere dingen zijn vaak ook zo leuk/lekker/gezellig etc. 😉

  2. Heel toevallig was ik net een beetje research aan het doen over de Belgische kust, dus dit blog is zeer welkom. Oostende en Knokke lijken me beiden heel leuk! Toch weer heel wat anders dan de Nederlandse kust, alhoewel ze ook veel overeenkomsten hebben!

  3. De Belgische kust is zo totaal anders dan de Nederlandse badplaatsen. Ik ben er nog niet echt uit waar ik nu eigenlijk het liefst naar toe ga… 🙂

    1. Om eerlijk te zijn kan ik ook niet echt een keuze maken. En wat dacht je van onze Waddeneilanden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *