Zoals jullie weten ga ik graag naar België en vind ik altijd wel een reden om het land weer een bezoekje te brengen. Wat ik in het bijzonder aan kan raden is om in de lente af te reizen naar de Vlaamse kust. In de zomermaanden kan het er erg druk zijn, maar in het voorjaar kun je vaak ongestoord genieten van al het moois dat de 67 kilometer lange Vlaamse kust te bieden heeft. De badplaatsen Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge mogen dan zeker niet overgeslagen worden.

Vlaamse kust 2012

Throwback: Vlaamse kust 2012

Vlaamse kust: Knokke-Heist

De gemeente Knokke-Heist bevindt zich bij de grens met Nederland en is één van de bekendste badplaatsen van België. De gemeente beschikt over een mooi natuurgebied, genaamd Het Zwin. Het Zwin is door de diversiteit aan natuur en de prachtige uitzichten vanaf de duinen perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook zijn er meerdere musea te bezoeken en talrijke activiteiten te doen, waaronder kitesurfen en het maken van een boottocht. En zit het weer mee, dan kun je op het lange en schone strand van Knokke-Heist volop genieten van de zon.

Oostende

De badplaats Oostende is de enige stad aan de Vlaamse kust, en is door zijn centrale ligging erg populair. De badplaats is perfect voor zowel een strand- als een cultuurvakantie. Zelf heb ik helaas geen geluk gehad met de zonnige kant van deze plek; de weergoden waren me niet gunstig gezind toen ik er was. Maar laat de zon zich wel zien, grijp dan je kans en flaneer in je nieuwe strandjurk over de boulevard, langs de Koninklijke Gaanderijen. Verder is voor cultuurliefhebbers een bezoekje aan Casino Kursaal, het Ensor huis of het kunstmuseum Mu.ZEE aan te raden.

Blankenberge

Vlaamse kust Blankenberge

Throwback: Blankenberge 1992

In Blankenberge kun je er zeker van zijn dat je je niet hoeft te vervelen. Vooral als je van het strand houdt, zit je in deze populaire badplaats goed. Het lange en brede zandstrand van Blankenberge is voorzien van allerlei leuke strandtentjes, en je kunt een wandeltocht naar de gezellige Belgium Pier maken. Dit is de enige pier die de Belgische kust rijk is en hier vinden vaak leuke evenementen plaats. Op de minder zonnige dagen zijn er genoeg indoor activiteiten te doen; zo kun je Sea Life bezoeken of het Serpentarium. Ook zijn er een aantal interessante musea en historische gebouwen die bezocht kunnen worden.

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather