Altijd wel een reden om naar België te gaan

Misschien komt het omdat ik vanuit mijn woonplaats eerder in Antwerpen ben, dan in Amsterdam, maar ik kom graag en geregeld in België.

Altijd wel een reden om naar Belgie te gaan
Belgische Chocolade bij Chocolateline – Antwerpen
Altijd wel een reden om naar Belgie te gaan
Belgische Chocolade in Kattenstad – Ieper

Chocolade

Wie is er nu niet dol op Belgische Chocolade? Natuurlijk, Cote d’Or is lekker,maar ook in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar. Wil je echt iets bijzonders, echte pralines waar je je vingers bij af likt? Dan zul je toch bij onze Zuiderburen moeten zijn.

Altijd wel een reden om naar Belgie te gaan
Belgisch bier – Mechelen

Zeg je België, zeg je bier

Amai, amai, wat een keuze. Vergeet de Belgische bieren die in Nederland aangeboden worden. Geen de Koninck, Palm of Duvel. Spannende namen als Maneblusser (Mechelen), Brugse Tripel (Brugge) of een Nostra Domus van de Domus Brouwerij in Leuven?

Altijd wel een reden om naar Belgie te gaan
Hotel Westende (Voorheen De Rotonde) – Westende Vlaamse Kust

“Vlaanderen mijn land, bij het Noordzeestrand”

Klinkt in het lied Vlaanderen Boven van Raymond van het Groenewoud. Lekker uitwaaien aan de Vlaamse Kust. Madammen die in bontjas van een kopje thee genieten, gezinnen die met een familiefiets de boulevard op en neer rijden en garnalenkroketten.

Altijd wel een reden om naar Belgie te gaan
Grote Markt – Ieper

En dan heb ik nog niet eens gehad over de vele steden, kerken, begijnhoven die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De Belgische mode met bekende couturiers als Ann de Meulemeester en Dries van Noten, het modemuseum in Antwerpen of Hasselt als modestad. Als je een kunstliefhebber bent, haal je eveneens je hart op. Denkend aan de Belgische primitieven, met als bekendste Jan van Eijck.

Of te wel; Altijd wel een reden om naar Belgie te gaan. Wat zijn jouw redenen België te bezoeken?

Meer België:

Brussel, hoofdstad van de Art Nouveau
Slenteren door het stille Brugge
Antwerpen Luchtbal een wijk in beweging
Cultuur voor een habbekrats met CityCard Gent

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

3 reacties

  1. Net als jij kwam ik vroeger, toen ik nog op of bij de grens woonde om de haverklap in België, nou ja Vlaanderen (is een verschil!). Voel me er dan ook vreselijk thuis. Nu heeft een bezoek iets meer voeten in de aarde (speurtochten naar goedkope treintickets etc), maar er is geen land ter wereld waar ik liever kom. Mijn goede voornemen: Het Vlaanderen bezoeken dat ik nog niet ken: zoals Leuven, Hasselt en de kust een herontdekken (oesters in Oostende!). Goed idee toch?

    1. Leuven en Hasselt zijn zoooooo leuk! Oostende heb ik een beetje een haat/liefde verhouding mee, maar de Belgische kust vind ik geweldig. Vlaanderen, Wallonië of België in het algemeen, altijd goed voor een paar fijne dagen.

  2. Redenen genoeg, maar tegenwoordig toch meestal vriendinnenbezoek. Ik zit in een Facebookgroep met 60 dames die allemaal een kind van dezelfde leeftijd hebben (we waren dus allemaal tegelijkertijd zwanger) en als we daten probeer ik er bij te zijn. En verder vind ik het vooral zo leuk omdat het ZO anders is als thuis en toch zo dichtbij. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *