Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Martin’s Klooster Leuven | Zalig slapen in het hart van de stad

Martin's Klooster Leuven Belgie

Martin’s klooster Leuven

Martin’s Klooster Leuven: “Een viersterrenhotel met charme in het historisch hart van Leuven.”

Martin's Klooster Leuven Martin's Klooster LeuvenMartin's Klooster Leuven
Martin's Klooster Leuven
Martin's Klooster Leuven
Martin's Klooster Leuven
Martin's Klooster Leuven
Martin's Klooster Leuven
martin's klooster
martin's klooster Leuven

Martin’s klooster: 500 jaar geschiedenis

Martin’s Klooster heeft een geschiedenis die ruim 500 jaar teruggaat. Ten tijde van keizer Karel V, resideerde zijn secretaris hier. Zo als de naam reeds doet vermoeden deed het pand ooit dienst als klooster (1531) met een ziekenverblijf, maar ook bood het klooster onderdak aan rondreizende pelgrims. In 2003 werd het eeuwenoude complex omgetoverd tot “boutique hotel”, bijna tien jaar (2012) later krijgt het hotel haar huidige grootte, wanneer men er 103 hotelkamers toevoegd.

Fan

Ik steek het niet onder stoelen of banken en wie mij volgt op social media, weet het al lang, ik ben een enorme fan van Martin’s hotels in België. Mijn eerste ervaring met deze keten was in het prachtige Martin’s Paterhof in Mechelen. Vervolgens volgde een bezoek aan het Martin’s Grand Hotel in Waterloo. Twee weken voor mijn komst naar Leuven sliep ik nog drie nachten in Martin’s Brussels EU en nu leg ik mijn hoofd te ruste in een prachtige kamer in Leuven.

Met de kasseien onder mijn voeten, waan ik me meteen in de 16e eeuw en in mijn gedachten zou er zo maar ineens een diligence, in plaats van een scooter, onder de prachtige poort door kunnen rijden. Eenmaal onder de poort door, rechtsaf geslagen, ben je in een klap terug in het heden. Het entree en de receptie zijn in het strakke, moderne nieuwe gedeelte van het hotel.

Martin’s Klooster Leuven ruikt lekker

Samen (ik reis met mijn nichtje) stappen we de lichte ruime lobby binnen. “Ah, lekker,” zeg ik tegen haar, “het ruikt hier naar Martin’s.” Een opmerking die ze op dat moment niet snapt. We zijn wat aan de vroege kant en kunnen nog niet naar onze kamer. De bagage opslaan is, vanzelfsprekend, geen probleem. De receptionist geeft ons een ‘planneke’ mee, zodat we alvast Leuven kunnen gaan verkennen.

Na lunchen, shoppen en borrelen, keren we terug naar het hotel. “Oh ja,” zegt mijn kleine nicht “nu ruik ik het ook, Martin’s ruikt lekker!” Zeer benieuwd naar onze charming kamer, nemen we de lift naar boven. Een ruime kamer lacht ons tegemoet. Indrukwekkend is de schildering naast ons bed, maar ook de deur naar de badkamer is zeer fraai versierd met een tekening van Durer.

Cava’tje

In de tuin trakteren we onszelf voor het diner op een glas Cava en genieten, omringd door eeuwenoude muren, van de laatste zonnestralen van deze dag. Na het diner in het centrum van de stad keren we terug naar het hotel en bubbelen in het bubbelbad de dag van ons af. In het zalige bed, vallen we al snel in slaap.

Alsof het nog niet beter kan, wacht ons de volgende ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet met cava!

Ben je benieuwd naar mijn bevindingen omtrent het Martin’s Paterhof in Mechelen, je leest het hier

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *