Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Groene Reisgids Nederland | Deze plekken mag je niet missen!

De Groene Reisgids Nederland Kinderdijk

Wegwijs in Nederland met De Groene Reisgids Nederland in de hand

De Groene Reisgids Nederland is een handige reisgids voor iedereen die meer wil ontdekken in eigen land. Een overzichtelijk boekwerk van Michelin vol tips en achtergrondinformatie.

Niet te missen volgens de Groene Reisgids Nederland

Stel, je wil er even tussenuit. Niet te ver, niet te veel gedoe en zeker niet te ver reizen. Dan is een trip in eigen land ideaal. Wat ook ideaal is; De Groene Reisgids Nederland heeft – hoe fijn! – de niet te missen plekken in Nederland al voor je op een rijtje gezet. Gemakkelijk? Zeker!

Amsterdam

Ach, Amsterdam. Lange tijd hadden we er een haat-liefde verhouding mee, maar door de jaren heen zijn we steeds een beetje meer van de hoofdstad gaan houden. Er is altijd wel iets te ontdekken, een nieuw museum, een tof concert of een gloednieuw hotel. Eigenlijk is Amsteradm altijd een goed idee.

Lees ook:

➡️ Tip: Schaf een Amsterdampas aan en bezoek het Rijksmuseum & Van Gogh Museum, en maak een rondvaart met de aanschaf van een pas.

De Groene Reisgids Nederland Michelin Lannoo boek Amsterdam

Nationaal park De Hoge Veluwe

Nationaal park is vooral populair wanneer de heide bloeit, maar eigenlijk is dit stuk Nederland altijd prachtig. De bossen, het voormalige jachthuis en niet te vergeten het Kröller-Müller Museum.

Lees ook:

Jachthuis Sint Hubertus Veluwe

Niet te missen volgens de Groene Reisgids Nederland: Giethoorn

Giethoorn is zo’n plek waar ogenschijnlijk de hele wereld naar toe reis, behalve de Nederlander zelf. Zonde, want het is er prachtig. Bovendien is perfect te combineren met een citytrip Amsterdam.

Waddeneilanden

Uitwaaien, de boel de boel laten. Zand in je haar en een goed glas bier in je hand? Kies voor Texel of een van de andere Waddeneilanden. ‘Gewoon’ Nederland maar toch zo anders dan het vasteland.

Lees ook:

De Groene Reisgids Nederland Texel Michelin Lannoo boek

Niet te missen volgens de Groene Reisgids Nederland: Delft

De Prinsenstad mag natuurlijk niet ontbreken in het ‘Niet te missen’ lijstje van dit boekwerk. Daar kunnen we het enkel en alleen helemaal mee eens zijn. Delft is een erg gezellige en compacte stad. Huur ook eens een fiets, want na een kwartiertje trappen sta je al midden in de natuur. Daar komt nog bij dat het strand gewoon per tram bereikbaar is.

Lees ook:

Gracht Delft Nederland

Stormvloedkering Oosterschelde

De strijd tegen het water, die de Nederland won! Indrukwekkend stuk bouwwerk.

Niet te missen volgens de Groene Reisgids Nederland: Maastricht

Een citytrip Maastricht voelt altijd aan als een tripje over de grens. Deze Limburgse stad ademt een en al bourgondische gezelligheid uit. Eeuwoude stadsmuren, de ligging aan de Maas en talloze kwaliteitsrestaurants, what’s not to like?

Lees ook:

Nederland Zuid-Limburg Maastricht De Groene reisgids Nederland

Kinderdijk

Kinderdijk, daar moet je zijn geweest. OmniTraveler pakte vanuit Rotterdam de fiets en reed naar dit stukje ‘Holland’ nabij de Maasstad. Heb jij deze molens al eens met eigen ogen gezien?

Kinderdijk

Den Haag

Den Haag is zo’n stad waar je alle kanten mee uit kunt. Chique high-tea bij Hotel Des Indes, kunt kijken in het Escher Paleis of in de tram springen voor een portie strand. Gluren naar ministers op het binnenhof of dwalen door de drukke winkelstraten. Den Haag is eigenlijk altijd een goed idee.

Lees ook:

Doen in Den Haag Haagse Harrie

Nationaal Museum Paleis Het Loo

De Groene Reisgids Nederland tipt in het lijstje ‘Niet te mssen’ tenslotte Nationaal Museum Paleis Het Loo. Op onze foto staat het paleis nog in de steigers, want lange tijd onderging het een grondige renovatie. Nu schittert het pronkstuk van Apeldoorn als nimmer te voren en is het klaar voor de toekomst en voor jouw komst.

Paleistuinen Loo Apeldoorn

Wat staat er nog meer in de Groene Reisgids Nederland?

Naast het ‘Niet te missen’ lijstje tref je ook een ‘Hoogtepunten’ overzicht een handige reisplanner, een handig overzicht voor uitstapjes met het gezin. Bovendien leer je hoop over de vaderlandse geschiedenis, wordt je een ware vogelkenner en weet je voortaan precies wat voor molen er in het landschap schittert. Kortom; naast een heleboel praktische informatie staat de Groene Reisgids Nederland bol van de achtergrondinfo.

Nederland, daar moet je zijn.

De Groene Reisgids Nederland praktisch

Titel: De Groene Reisgids Nederland – editie najaar 2023
Uitgever: Lannoo
Omvang: 576 pagina’s
ISBN / EAN: 9789401489256
Prijs: € 25,99
Verkrijgbaar: te bestellen bij Bol of verkrijgbaar in je boekhandel

Meer Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *