Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groetjes uit Maastricht, het ‘land’ van joie-de-vivre en zoervleis

Nederland Maastricht

In de rubriek ‘Groetjes uit..’ word je aan de hand van een bewoner meegenomen naar een stad of streek in Nederland. Dit keer neemt Kim je mee naar Maastricht.

Groetjes uit Maastricht

Hallo allemaal, vanuit het mooie zuiden van het land en één van meest oudste en bourgondische steden van het land! Mijn naam is Kim Willems en woonachtig in het buitenlandse Maastricht, zoals vaak wordt gezegd door mensen van buiten de provincie. Ik ben geboren en getogen in deze stad en afgezien van 3 jaar die ik in Madrid heb gewoond, ben ik altijd woonachtig geweest in deze stad.

➡️ Check zeker ook het Instagram account van Kim, waarop hij de mooiste foto’s van Maastricht en omgeving deelt

Het klinkt cliché maar voor mij is dit een stad die veel heeft en als het er niet is, is het wel in de regio te vinden. De internationale uitstraling van Maastricht in combinatie met de joie-de-vivre levensstijl bevallen mij gewoon goed.

Groetjes uit Maastricht

Zelf woon ik met mijn gezin (mijn Spaanse echtgenote Ana en onze twee kinderen Nacho 6 jaar en Luna 4 jaar) aan de rand van het centrum waarbij we met de fiets binnen 5 minuten op het Vrijthof staan.

Kim en gezin

Ernaast is er vrij recent ook een hele mooie natuurlijke verbinding gemaakt. We kunnen nu door hoge fronten en lage fronten naar het centrum wandelen. Dit nieuwe park leidt je door de voormalige verdedigingswerken van Maastricht waarbij je de kans hebt om zomaar tegen een vos aan te lopen. Zelf vind ik dit een zeer uniek stukje stad en natuur en het is zeker een plek waar ik vrienden en familie mee naar toe neem om via deze wandelroute in het centrum van de stad uit te komen. Je komt dan uit in een stukje stad wat de laatste jaren flink is opgewaardeerd, met cinema’s, winkels en natuurlijk restaurants en barretjes.

Groetjes uit Maastricht: shoppen

Voor het leukere winkelgedeelte van Maastricht moet je de brug over, dit kun je doen via de oude sint Servaasbrug. Je komt dan in het stadsdeel Wyck, hier vindt je wat meer authentieke winkeltjes in de zijstraten en niet de grote winkelketens die je in elke stad aantreft. Zeker in deze zijstraten vind je nog vaak de persoonlijke service en aandacht voor een klant!

Cultuur in Maastricht

Nederland Maastricht

Ben je het winkelen even moe, bezoek dan het fotografie museum aan het Vrijthof met wisselende tentoonstellingen van bekende fotografen die hun oeuvre aan het publiek laten zien. Zeker voor mij als fotograaf een plek waar ik regelmatig kom, om te leren en te genieten. Een bijzonder museum op een bijzondere plek.

Wil je met kinderen een bezoek brengen aan het museum dan is het Natuurhistorisch museum erg interessant. Hier kom ik vaker met mijn eigen kinderen. Om te kijken naar indrukwekkende fossielen die hier gevonden zijn zoals de Mosasaurus (dit is dan wel een kopie omdat de Fransen de echte hebben gestolen en niet willen terug geven, De echte is nog altijd te zien is in Parijs.). Check hun website vooraf want er zijn vaak speciale activiteiten waar ook kinderen aan kunnen deelnemen.

Lekker eten

Onlangs hebben we een vrij leuk Spaans restaurantje gevonden gelegen op de Grote Gracht, La Tranca. Hier halen we vaak heerlijk Spaans eten of schuiven er graag aan. Je kunt hier goed eten voor een nette prijs. Willen we af en toe eens een Maastrichtse delicatesse eten dan kan is Pieke Potloed een aanrader gelegen in de Sporenstraat waar je heerlijk Mestreechs Zoervleis kunt eten, dit is een typisch gerecht met zoetzuur stoofvlees.

Wist je dat in Maastricht ook de eerste kaasbar ligt van Nederland, gelegen in de Koestraat. Hier kun je heerlijk borrelen en genieten van een goede selectie kazen. In dit gedeelte van de stad waan je je direct in Parijs, kinderkopjes, smalle straatjes en een typische joi-de-vivre sfeer met allemaal barretjes en restaurantjes. Zeker in de zomer is het hier heerlijk vertoeven zo naast het Onze Lieve Vrouweplein, naar mijn mening het mooiste plekje van Maastricht, het Jekerkwartier.

Nederland Maastricht

Wat dat betreft is een dagje Maastricht eigenlijk te kort om de diverse gezichten van deze stad te laten zien aan vrienden en om deze te beleven. Het goede daaraan is, ze komen altijd graag terug! Om weer een stukje bourgondische sfeer te proeven! De groetjes uit Maastricht!

Meer Nederland:

Wil je ook een keer de leukste plekken in jouw wijk, stad of streek delen met de lezers van OmniTraveler? Stuur dan een mail naar info@omnitraveler.nl

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *