Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doen in Den Haag | Zo haal je het beste uit een dagje 070

Doen in Den Haag Haagse Harrie

Wat te doen in Den Haag? Wat niet? Den Haag of desgewenst ‘s-Gravenhage, stad aan zee, hofstad en hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. In een vorig werkleven pendelen we als een ware forens vanuit Breda naar het Centraal Station. Eerst om er te werken op ’t Plein later, bij een andere werkgever,  regelmatig de wandeling vanaf het station naar de Laan van Nieuw Oost-Indië te maken. Wat we in die tijd meekregen van de stad. Veel te weinig. Tijd om niet langer als forens naar de stad te trekken, maar als bezoeker. Wie gaat er mee?

Wat te doen in Den Haag

Doen in Den Haag: Street Art spotten

Wij bij OmniTraveler zijn niet vies van een potje Street Art spotten. Wellicht associeer je deze activiteit niet direct met het Haagse. Waar je in de binnenstad maar weinig murals treft – ze zijn er zeker hoor – struikel je in de wijk Binckhorst bijna over de kleurrijke werken. Wij stapten vanuit station Den Haag Hollands Spoor naar dit spraycan walhalla, maar het beste regel je een fiets om al het fraais te kunnen aanschouwen.

➡️ Download hier de Binckhorst Street Art Guide

The Hague Street Art Binckhorst The Hague Street Art Binckhorst The Hague Street Art Binckhorst

Lunchen bij een spion voor de Britse geheime dienst

Die Jamey. Spion. Wie had dat gedacht? Wij niet, want eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we tot aan ons bezoek aan Den Haag niet eerder van de goede man gehoord hadden. Het is niet voor niets dat de internationale huiskamer van Den Haag naar hem vernoemd is. De zaak is net zo sophisticated als de man zelf. De gerechten op de kaart, een ondeugend, wat zorgt voor een fijne combinatie. Spoiler alert: het chique broodje kroket smaakt voortreffelijk!

➡️ Jamey Bennett, Plaats 11, 2513 AD Den Haag

Wat te doen in Den haag lunchen bij Jamey Bennett

Dwaal door de binnenstad

Het maakt niet uit of je van winkelen houdt of niet, de Haagse binnenstad is heerlijk om een middag rond te dwalen. Van de prachtige passage, naar het ‘kattenstraatje’ en van schuilkerk naar modeontwerper en van ‘geheime bel’ naar de Haagse grachten.

➡️  Op de website van DenHaag.com staan verschillende leuke wandelingen. Kies er een die bij jouw interesse pas.

Haagse binnenstad Haagse binnenstad Haagse binnenstad Haagse binnenstad Haagse binnenstad Haagse binnenstad

Doen in Den Haag: Augmented Reality tour door het Museumkwartier

Hoe leuk het ook is om je te laten leiden door je nieuwsgierigheid en waar je benen je naar toe brengen, soms loop je daardoor juist ook weer heel interessante plekken mis. Wil je er zeker van zijn, dat je met een schat aan informatie huiswaarts keert, loop dan de augmented reality tour door het museumkwartier van de stad. Zodra je een van de Museumkwartierzegels met je mobiel scant, gaat er een wereld voor je open.

➡️ Klik hier voor meer informatie over Augmented Reality tour door het Museumkwartier

Augmented Reality tour door het Museumkwartier

Doen in Den Haag: High tea bij Hotel des Indes

Bij een bezoek aan Den Haag, hoort een bezoek aan Hotel des Indes. Een woonhuis dat omgebouwd werd tot stadspaleis en nu al vele decennia dienst doet als – een pracht van een – hotel. Bij de deur wordt je reeds vriendelijk begroet, waardoor je het gevoel hebt net zo belangrijk te zijn dan de vele gasten die je ooit voorgingen. En dat waren absoluut geen nobodies. Ik noem een Michael Jackson en Prince. Dan is er nog een waslijst aan staatshoofden die hier verbleven en talloze gasten uit het culturele circuit.

Proef van de sfeer en de grandeur en trakteer jezelf op een heuse high tea. Wie kom je een bekende Nederlander tegen….
Hotel Des Indes serveert de High Tea dagelijks om 13:00 uur in de Lounge. Reserveren is noodzakelijk

➡️ Hotel Des Indes, Lange Voorhout 54-56, 2514 EG Den Haag

Doen in Den Haag Hotel Des Indes

Escher in Het Paleis

Den Haag staat bol van cultuur. Je kunt met gemak je dag(en) vullen met enkel het bezoeken van musea. Het Mauritshuis is – terecht – een van de favorieten bij bezoekers uit zowel binnen- als buitenland. Wij kiezen echter een kijkje te nemen bij Escher in Het Paleis. We laten ons niet alleen verrassen door de meesterwerken van M.C. Escher maar eveneens door het paleis waarin de boeiende werken zijn tentoongesteld. Eigenlijk krijg je voor de prijs van een entreeticket dubbel cultuur.

➡️ Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag

Doen in Den Haag Escher in Het Paleis

Doen in Den Haag: Drink een drankje bij van Kleef

Verborgen in het centrum van de oude binnenstad van Den Haag ontdek je Van Kleef 1842, het enige nog bestaande jenever- en likeurhuis in de regio. Eigenaresse Fleur is zo iemand waarbij je je direct thuis voelt. Een roze blos op haar wangen, gehuld in een schort en in haar hand een dienblad vol proefglaasjes. Zo laveert ze zich tussen de bezoekers van van Kleef door. Het pand is ogenschijnlijk niet zo groot, maar barst uit zijn voegen van geschiedenis en anekdotes. Wetenswaardigheden of drank maar ook over Haagse spreekwoorden en gezegden.

Tijdens een rondleiding komen we alle ins en outs te weten over de stokerij in het bijzonder en jenever en likeur in het algemeen. En daar hoort proeven uiteraard ook bij! Bestel zeker voor je het iconische pand verlaat een huisgemaakte cocktail. Een perfecte afsluiter van een geslaagd bezoek.

➡️ Slijterij/distileerderij Museum van Kleef, Lange Beestenmarkt 109, 2512 ED Den Haag
Doen in Den Haag van Kleef jenever likeur Doen in Den Haag van Kleef jenever likeur Doen in Den Haag van Kleef jenever likeur

Tip voor de wintermaanden: The Hague Highlights

Eindhoven heeft Glow, Den Haag heeft The Hague Hightlights. Niet helemaal met elkaar vergelijkbaar, maar de bescheiden omvang van dit Haagse lichtfestival zorgt voor een ongedwongen sfeer op de route. De lichtobjecten brengen je naar mooie plekken in de stad en vertellen een bijzonder verhaal.

➡️ Check de website van The Hague Highlights voor de data van de volgende editie

Vanzelfsprekend is er nog meer, veel meer, te doen in onze Hofstad. We hebben het nog niet eens gehad over Chinatown, de groene parken en natuurlijk het strand. Een dag is veel te kort voor Den Haag, maar met deze tips kom je al een heel eind.

The Hague Highlights

Meer Nederland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *