Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beste uitjes in Nederland | Tiqets zet 7 winnaars op een rijtje

Remastered Experience Rotterdam

Voorjaarsvakantie, weekendje weg of zomaar een paar dagen vakantie in eigen land worden zoveel leuker als je een mooi museum of een toffe attractie bezoekt. Tiqets selecteerde deze plekken als de beste uitjes in Nederland.

Beste uitjes in Nederland: Most Remarkable Venue: Van Gogh Museum

Hoort het Van Gogh Museum thuis in het rijtje Beste uitjes in Nederland? Wat OmniTraveler en Tiqets betreft zeker wel. Het pand, waar een roltrap je naar de kelder brengt, is op zich al unieke. En de galerijen waar de talloze kunstwerken hangen, heel bijzonder. Nog nooit een bezoek aan dit populaire museum in onze hoofdstad gebracht? Echt een keer doen hoor. Laat je zeker niet afschrikken door de lange rijen die er kunnen staan, wanneer je vooraf een tijdslot boekt, is de wachttijd minimaal.

📍 Van Gogh Museum, Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam

musea online Nederland Amsterdam Van Gogh Museum

Best attraction: Madurodam

Ah, Madurodam, wie is er niet groot mee geworden? Zo’n attractie die je meermaals in je leven bezoekt. Als kind en later als (groot)ouder. Leek de miniatuurversie van Nederland gevoelsmatig decennia hetzelfde, daar is in de laatste aantal jaar verandering in gekomen. Verschillende nieuwe attracties zijn geopend, waardoor een dagje door Madurodam slenteren nog leuker is geworden.

📍 Madurodam, George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

Madurodam

Beste uitjes in Nederland: Best Museum: STRAAT

Wat houden we van STRAAT. Street art, maar dan overdekt. Wat ons betreft verdient dit eigenzinnige museum zeker een plaatsje in de lijst van beste uitjes in Nederland. En net als op straat verandert ook binnen de muren van STRAAT het aantal werken van tijd tot tijd. Altijd iets nieuws te ontdekken dus.

📍 STRAAT Museum, NDSM-Plein 1, 1033 WC Amsterdam

Beste uitjes in Nederland STRAAT Museum Amsterdam

Best Landmark: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is misschien wel het mooiste stukje natuur dat we in Nederland hebben. De bossen, de heide, de – gedurende het seizoen – burlende herten. Ideaal om te wandelen of het gebied per witte fiets te ontdekken. De Veluwe verveelt nooit.

📍 Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Beste uitjes van Nederland Nationaal Park de Hoge Veluwe herten

Best Onsite Experience: Mauritshuis

Wij geven het eerlijk toe. Tot 2020 waren wij nog nooit in het Mauritshuis geweest. En hoe jammer is dat? Erg jammer. Oog in oog staan met het meisje met parel van Johannes Vermeer is al heel bijzonder, maar als je je verder verdiept in de (voormalige) functie van het pand, besef je dat dat ook heel bijzonder is. Net als alle andere – en het zijn er een boel – kunstwerken die de vele muren van het oude stadspaleis sieren.

📍 Mauritshuis, Plein 29, 2511 CS Den Haag

leukste uitjes van Nederland Mauritshuis Den Haag

Beste uitjes in Nederland: Best hidden gem: STRAAT Museum

Misschien denk je, STRAAT is toch al gemeld. Klopt, maar dit museum sleepte niet een maar zelfs twee awards in de wacht.

📍 STRAAT Museum, NDSM-Plein 1, 1033 WC Amsterdam

STRAAT museum Amsterdam Noord

Most Innovative: Remastered

Oké, vooropgesteld dat alle genoemde uitjes een bezoek meer dan waard zijn. maar stel je hebt maar tijd om een plek van deze lijst te bezoeken, dan willen wij vooral Remastered aanraden. Je weet – ongelogen waar – niet wat je meemaakt. Doen hoor!

📍 REMASTERED, Willemsplein 79, 3016 DR Rotterdam

Remastered Experience Rotterdam

Meer Nederland:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *