Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blue Sky Boat | In een open rondvaart sloep door Amsterdam

Blue Sky Boat rondvaart Amsterdam

Wat er aan een boottocht per Blue Sky Boat anders is dan varen met een reguliere rondvaartboot? Dat vertelt OmniTraveler je graag.

De Amsterdamse grachten

De 17e-eeuwse grachtengordel is niet voor niets UNESCO Werelderfgoed. Het netwerk aan waterwegen is wat Amsterdam, Amsterdam maakt. Natuurlijk is het heerlijk dwalen langs het water en slenteren over het het ingenieuze labyrint aan bruggen, maar het allerleukste – en mooiste – blijft toch om de stad vanaf het water te zien.

Dat kan per rondvaartboot, maar wij ontdekten recentelijk dat het nog beter kan. Varen in een open sloep, maakt Amsterdam vanaf het water, extra bijzonder.

rondvaart sloep Amsterdam Nederland

Trossen los

Wanneer we de treeplank op lopen, staat de schipper al op ons te wachten. ‘Welkom aan boord!’, begroet hij ons en de medepassagiers met een brede glimlach. Amper de motor gestart, begint de goedlachse man direct zijn verhaal. Als een mes door de boter, glijden we door het water, terwijl we het Rijksmuseum en de bezittingen van prins Bernhard passeren.

We passeren de eerste – van vele – bruggen. Locals en toeristen steken de hand op en stoten elkaar aan. Alsof ze elkaar willen zeggen, ‘he, kijk, dat ziet er leuk uit. Ik wil ook wel een keer zo’n sloepentocht maken.’ En we kunnen ze geen ongelijk geven.

rondvaart Amsterdam

Blue Sky Boat, enkel voordelen

Wij zien enkel voordelen. Een van de leukste aspecten van een rondvaart met deze zogeheten Blue Sky Boat is het directe contact met de schipper. Niet alleen weet hij ontzettend veel van de zaken die we op de route passeren. Er is ook volop gelegenheid vragen te stellen over Amsterdam in het algemeen.

Verder is het heerlijk knus. Je vaart met een klein gezelschap en dat heeft – ondanks het feit dat je elkaar voor de afvaart niet kent – iets intiems. Iets gezelligs.

Verder heb je pracht van een uitzicht. Bij de reguliere rondvaartboten is het soms toch wat minder gemakkelijk om goed naar boven te kijken. Naar de prachtige sierlijke dakranden of de nok van de brug. Ook foto’s maken gaat daardoor – vanzelfsprekend – een stuk gemakkelijker.

rondvaart

Het allerleukste is misschien nog wel dat deze sloep komt op plaatsen waar de reguliere rondvaartboten niet mogen/kunnen komen. We laveren door kleine(re) grachten. Even lijkt het we Amsterdam voor onszelf alleen hebben.

Terwijl we door een nauwe gracht varen, bukken voor bruggen en genieten van het zonnetje, diept onze schipper verhalen op over Femke Halsema, over dansende huizen én over de The Fault in Our Stars.

Kortom het was een heerlijke middag.

Blue Sky Boat

Blue Sky Boat praktisch:

Ben je overstag? Zie je de voordelen van een open boot ook in? Stap dan snel aan boord en geniet.

  • De tocht in de Blue Sky Boat duurt 75 minuten.
  • Onderweg vertelt de schipper je live – dus geen bandje, zoals je dikwijls bij reguliere rondvaartboten treft – talloze anekdotes.
  • Check voor actuele prijzen en vertrektijden en voor het reserveren van een plaatsje in de Blue Sky Boat de website van Blue Boat Amsterdam Canal Cruises.

Blue Sky Boat Amsterdam Canal Cruises

Meer Amsterdam:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *