Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Gogh Museum, eerbetoon aan Zundertse schilder

musea online Nederland Amsterdam Van Gogh Museum

Een bezoek aan het van Gogh Museum kon niet uitblijven. Sinds ik flink aan het museum hoppen ben in onze hoofdstad. Daarbij, vriendlief komt van oorsprong uit de gemeente Zundert, de geboorteplaats van de schilder. Hoogste tijd dus voor een bezoek aan het aan deze kunstenaar gewijde museum. Op naar Amsterdam.

Nederland Amsterdam Van Gogh Museum volwassenen

Populair

Het Van Gogh Museum is enorm populair. Wanneer ik met vriendlief en ons reismeisje op zondagmiddag tegen het einde van de dag naar het museum loop, stuiten we op een rij. Niet een hele lange, maar toch. Voor vertrek naar de hoofdstad reserveerde ik reeds online de tickets, maar dat deden dus blijkbaar meer mensen.

Na een kleine 10 minuten wachten staan we binnen en sluiten we opnieuw aan in de rij. Dit maal de rij van de garderobe. Nog een pitstop bij de toiletten en we zijn klaar voor ons  de grootste collectie werken van Vincent van Gogh.

Nederland Amsterdam Van Gogh Museum Floor

Zeg je Van Gogh Museum, zeg je aardappeleters en zonnebloemen

We hebben een heel klein beetje pech. Het wereldberoemde schilderij ‘de Zonnebloemen’ is momenteel niet in het museum aanwezig. Slechts enkele dagen na ons bezoek zal het naar Amsterdam terugkeren.

Geen paniek, er is genoeg fraais te bewonderen. Waar velen zich verdringen om een glimp op te vangen van ‘de Aardappeleters’ hou ik liever halt bij het werk ‘Amandelbloesem’. Zelf ben ik nooit zo’n fan geweest van het werk van van Gogh waarop mensen afgebeeld staan. Zijn natuurlandschappen daarentegen vind ik fantastisch. Vooral dus het werk met de grote bloeiende takken tegen een blauwe lucht. Prachtig. Ik zou er uren naar kunnen kijken.

Nederland Amsterdam Van Gogh Museum kunst kijken

Kunst om te ervaren

Ons reismeisje (8 jr.) houdt van kunst en musea. Een museum waar je ook nog dingen kunt ondernemen, is favoriet. Heeft zij even geluk. In het van Gogh museum zijn op verschillende plekken zaken te ondernemen. Een schilderij onder de loep nemen, perspectief bepalen of via de interactieve schermen meer informatie opvragen over een bepaald werk. Reuze interessant allemaal.

 standbeeld

Vrienden en voorbeelden eveneens te zien in het Van Gogh Museum

Vincent bestudeerde de werken van bevriende kunstenaars intensief. Niet verwonderlijk dat ook zij een plaats innemen in de collectie van het museum. Vrienden en voorbeelden als Toulouse-Lautrec en Gaugin zijn met verschillende werken te bewonderen.

Altijd een reden om terug te keren

Het van Gogh museum beschikt over niet minder dan 200 schilderijen en 500 tekeningen van de Zundertse kunstenaar. Ik zou liegen als ik zou beweren dat ik ze op die bewuste zondagmiddag allemaal tot in de detail heb bekeken. Dat is simpelweg ondoenlijk, maar schept meteen ruimte voor een vervolg bezoek.

De permanente collectie is het zeker waard nog eens terug te keren, maar de tijdelijke tentoonstellingen geven je een extra reden voor een bezoek aan het van Gogh.

➡️ De  tijdelijke tentoonstelling ‘Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ is van 1 maart t/m 26 mei 2019 te bewonderen.

Van Gogh Museum praktisch

  • Het Van Gogh Museum is enorm populair. Het museum raadt dan ook aan je tickets op tijd te reserveren.
  • Bestel daarom online tickets voor een bepaald tijdsslot. Zo voorkom je teleurstellingen en sta je niet zo lang in de rij.
  • Het ticket is alleen geldig op de door jou gekozen dag en tijd. Hou de tijd goed in de gaten want je kunt tot maximaal 30 minuten na je gereserveerde tijd naar binnen.

Meer Amsterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *