Zoek
Sluit dit zoekvak.

Texel Toppers – hiervoor keer je absoluut zeker een keer terug

Meer dan veertig jaar deed ik erover om mijn eerste Waddeneiland te bezoeken *Shame on me*, echter na mijn bezoek aan Texel ben ik verk(n)ocht. Die paar dagen die ik op het schapeneiland doorbracht waren dan ook veel te kort. Er zijn immers zoveel Texel Toppers waarvoor ik graag terugkeer.

Texel Toppers

Texel Toppers: Tandemsprong

Waarom zou ik niet gewoon met de gaafste activiteit beginnen? Beleef Texel vanuit de lucht, hoe gaaf is dat. Nadat ik  in Zwitserland al eens ging paragliden, wil ik ook ooit nog wel eens uit en vliegtuigje naar beneden duiken.
Wil jij (ook) een adrenalinekick op Texel? Check de site van Paracentrum Texel (ook voor rondvluchten).

Garnalen vissen, wadlopen & zeehonden kijken

“Een avontuurlijke tocht van twee uur over de Waddenzee. We gaan vissen op garnalen en bezoeken het gebied waar de zeehonden zich begeven. De bemanning geeft uitleg over de vissen en de vangst die direct wordt bereid en verdeeld.” tekst Texelse Courant Vakantiekrant

“Ja, dat doen we,” riep ik dolenthousiast. Helaas, het water stond tijdens het bezoek aan Texel te hoog, dus geen afvaart, geen wadlopen en geen zeehonden in het wild voor mij….
Volgende keer zorg ik dat ik een plekje bemachtig op de TX20 of TX10 en reserveer ik tijdig via de website van Het Wad op

Texel Toppers

Texel Toppers: Onder de wol bij boutique hotel, Hotel Texel

Hotel Texel laat zich omschrijven als een knus, luxueus en sfeervol ingericht hotel, gelegen tussen de weilanden en aan de grens met natuurgebieden De Slufter en De Muy. Ondanks dat ik op en top genoot van mijn verblijf op Landal Sluftervallei, lijkt het me leuk, wanneer ik een keer naar het eiland terugkeer ergens anders mijn hoofd te rusten te leggen.

Hotel Texel lijkt me een fijne keuze. Ben ook zeer benieuwd naar de Woolness behandeling waarbij je blote huid omwikkeld wordt met Texelse wol. Naar het schijnt werkt het ontspannend en helend (voor wondjes en vermindert het spierenpijn). Nieuwsgierig geworden? Check hier alle info over Hotel Texel

Texel Yurts

Een overnachting van geheel andere orde, is slapen bij Texel Yurts. Misschien ben ik een zeurpiet, maar ik krijg jeuk van het woord yurt. De locals van Mongolië, noemen hun nomadentent ger (yurt is het woord dat de ooit heersende Russen aan het verblijf gaven, derhalve alles behalve een geliefd woord bij de lokale bevolking).

Dat gezegd hebbende, is een overnachting op het duinkampeerterrein Loodsmansduin (of twee) het beste van twee werelden. Verblijven op het prachtige Texel in combinatie met een vleugje van mijn geliefde Mongolië. Voor beschikbaarheid en tarieven, klik je naar de website van Texelyurts.nl

Texel Toppers: Bij Jef

Tenslotte schuif ik graag aan tafel bij Jef Schuur, chef-kok en mede-eigenaar van Bij Jef en sinds 2008 trotse eigenaar van een Michelin-ster. Een top restaurant waar je in een gewone spijkerbroek ook welkom bent. Ga je met me mee naar Jef, die lokale producten combineert met invloeden uit de hele wereld? By the way je kunt er ook blijven slapen en fijne wijnen bestellen…… Kijk maar

Welke Texel Toppers kies jij? Of ken jij nog andere fijne plekken die ik bij een volgend bezoek zeker niet over mag slaan?

Meer Texel:

Nederland | Texel: Foto’s van het Eierland
Nederland | Landal Sluftervallei Texel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Texel is fijn hè! Ik kan inmiddels alle waddeneilanden afvinken op Schiermonnikoog na. Jef staat nog op mijn wishlist, klinkt heerlijk! Slapen in een yurt lijkt me ook tof!

    1. Texel was echt zalig! Ben voornemens om de andere Wadden Eilanden zeker ook eens met een bezoek te gaan vereren. Vond het zo jammer dat ik Jef pas op de boot terug naar Den Helder ontdekte…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *