Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Texel in foto’s, het ‘Eierland’ in beeld

Noord-Holland Texel Waddeneilanden Nederland

Texel in foto’s, omdat beelden meer zeggen dan woorden. Waarom? Dat vraag ik mezelf af. Waarom reisde ik wel naar verre oorden, buurlanden en Aziatische eilanden, maar waarom nam ik niet eerder de moeite onze eigen prachtige Waddeneilanden te ontdekken? Eind maart/begin april (2016) was het dan eindelijk zo ver, ik zette mijn eerste stapjes op Texel. Een lust voor het oog!

Uitvalsbasis: Landal Sluftervallei

Texel Landal
Vanaf de veerboot is het nog geen half uur rijden naar mijn tijdelijke thuis op het eiland, Landal Sluftervallei, schitterend gelegen in de Slufter, dat deel uit maakt van het Nationaal Park Duinen.

Texel Streekproducten

Streekproducten

Tijdens mijn paas-break staat genieten centraal. Genieten van streekproducten en lekkernijen die het eiland te bieden heeft. Variërend van Hoornderring, een echte Texelse koek naar oud familierecept met 100% amandelspijs bij De Echte Bakker Timmer, speciaal bier van de Texelse bierbrouwerij (voor vriendlief) en schapenmelk bonbons van Chocolaterie Smidt gevestigd in Den Burg.

Texel avondwandeling

Natuur op Texel

Texel, perfect voor een wandeling op het Eierland, ooit een deel van Vlieland, toen Texel en Vlieland nog gescheiden waren door het Anegat, een plek dat indertijd ter hoogte van het huidige De Slufter ligt.

Texel beestjes

Lammetjes, zeehonden en meer beestjes

Back to nature. In de ochtend word ik wakker door een vreemd geluid. Ik pieker me suf wat het kan zijn. Wanneer ik de gordijnen openschuif, ontdek ik het antwoord. Een fazant! Waar zee is, tref je meeuwen. De naam Eierland blijkt afgeleid te zijn van het feit dat op het vroegere eiland veelvuldig meeuweneieren werden geraapt. Wist je niet he? Het is lente en dat betekent: lammetjes! Heel veel lammetjes! Ubercute. En dan natuurlijk de schattige zeehondjes in Ecomare. Dan heb ik de drie baby-konijntjes die ’s ochtends door ons tuintje dartelden nog niet eens gemeld. Wie van beestjes houdt, houdt van Texel.

Texel fietsen

Spring op de fiets

Je ontkomt er bijna niet aan. De afstanden op Texel zijn misschien iets verder dan op de andere Waddeneilanden, maar het eiland is klein genoeg om per fiets te verkennen. Met wat zeewind op kop soms een pittige tocht, maar met wind in de rug een heerlijke rit.

Texel strand

Strand binnen handbereik

Op een eiland is het strand nooit ver weg. Texel heeft heerlijke stranden (met dito strandtenten). Uitwaaien, door de duinen struinen, zandkastelen bouwen of schelpen zoeken, op en top genieten.

Lees ook:

Texel Toppers, hier keer ik voor terug

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *