Zoek
Sluit dit zoekvak.

2019 van A tot Z – een compleet jaaroverzicht in alfabetische volgorde

jaaroverzicht 2019

2019. Ja mensen, nog een paar uur en het zit er weer op. What’s another year? Begint het cliche toch echt waar te worden? Dat naar mate je ouder wordt, de dagen, weken, maanden sneller voorbij vliegen? Als je het mij vraagt in ieder geval wel. Wat was 2019 voor een (reis)jaar. Ik vertel het je van A tot Z.

2019: A is van Amsterdam & Almere

https://www.instagram.com/p/B542P8pldrU/

De A is van Amsterdam. Ik kwam er ontelbare keren in 2019. Een persmiddag hier, een presentatie daar. Lunchen met een goede vriend of een filmpje pakken met mijn (voormalige) reismaatje. Of overnachten in een voormalig brugwachtershuisje. Dat was zo tof! En hoe vaker ik er kom, hoe leuker ik de stad ga vinden. Heb jij dat ook?

➡️ Lees ook: Sweets Hotel, overnachten in een brugwachtershuisje

https://www.instagram.com/p/BuylIMagenR/

In Amsterdam was ik al dikwijls, maar in Almere nog nooit. In 2019 maakte ik voor het eerste kennis met deze stad en ik was aangenaam verrast. Deze stad heeft meer te bieden dan menigeen op voorhand verwacht.

➡️ Lees ook:Almere, waar natuur en moderne architectuur hand in hand gaan

https://www.instagram.com/p/B1_CWJJICww/

B is van België

Al kwam ik er naar mijn eigen zin iets te weinig het afgelopen jaar, mijn liefde voor België gaat niet zomaar over. Ik gaf Luik een nieuwe kans and I liked it. Daarnaast bracht ik een paar heerlijke dagen door in Wallonië bij l’eau d’ heure om precies te zijn. Vanuit het Landal met de gelijknamige naam fietsten we, slingerden we als apen tussen de bomen en gingen met een zeer bijzonder voertuig te water.

https://www.instagram.com/p/Byfu2uEoBcQ/

➡️ Lees ook: Landal Village l’Eau d’Heure, een lang weekend in de Waalse Ardennen

C: Corso Zundert & Curaçao

https://www.instagram.com/p/B1315WcIaca/

Ook al ben ik niet met het jaarlijkse bloemencorso opgegroeid, sinds een jaar of 15 sta ik elke eerste zondag van september paraat om 20 enorme wagens vol dahlia’s aan me voorbij te zien trekken. Ook dit jaar zaten er weer oogstrelend mooie bouwwerken bij.

https://www.instagram.com/p/B45VQcdF8Uy/

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Curaçao. Voor werk mocht ik in 2019 opnieuw naar het eiland afreizen. Willemstad was nog leuker als daarvoor, ik maakte nieuwe vrienden en ik ontmoette er ook nog eens oude bekenden. Hoe gezellig is dat?

D: Düsseldorf

https://www.instagram.com/p/B1g7UJlo-A4/

Mijn 45e verjaardag vierde ik Düsseldorf. Wat een goed idee was dat! Niet alleen is het een enorm gezellige stad, tijdens ons bezoek was het ook nog eens het jaarlijkse Gourmet Festival. Het weer was fantastisch, net als de culinaire wandeling die we maakten en de stad smaakvol leerden kennen.

E staat voor Europapark

https://www.instagram.com/p/BwznNVdF3D-/

In 2019 bezoeken we voor de tweede maal Europapark. Wat een gaaf park is dat toch! We sliepen in een houten pipowagen en bezochten attracties die er tijdens ons vorig bezoek nog niet waren of waar ons reismeisje (8 jaar). destijds nog te klein voor was. De dagen vliegen voorbij. Voor herhaling vatbaar.

2019: F is van Formentera

https://www.instagram.com/p/B0oAiNNoma2/

De zomervakantie stond in het teken van de Spaanse Balearen. Een bezoek aan het kleinste eiland van deze eilandengroep mag uiteraard niet ontbreken. We verbleven in een schattig huisje op loopafstand van groot en rustig strand. Een dag reden met een cabrio over het eiland en sprongen her en der in het helder water, genoten van niet te versmaden paella en mooie uitzichtpunten. Wat een heerlijk eiland.

G: Goa

https://www.instagram.com/p/Bw_X1FClzxX/

Nee ik reisde niet naar India. Ik woonde een presentatie bij over deze bestemming en onbedoeld was dit de grappigste avond van 2019. Mensen die erbij waren, snappen wat ik bedoel. Iets in de trant van ‘je had er bij moeten zijn’.

In 2019 is de H is voor Haarlem, Hilversum en Hull

In mijn hele leven was ik pas een keer in Haarlem. Dom van me! Want wat een gezellige stad is het. Zo gezellig dat ik in 2019 niet een maar zelfs twee keer een bezoek aan de stad bracht.

➡️ Lees ook: Haarlem, van strandwal tot supergezellige muggenstad

https://www.instagram.com/p/By-iSwoI1P4/

Het was lang geleden dat ik in Hilversum was geweest. Tijd om daar in 2019 eens verandering in te brengen. Zo gezegd zo gedaan. En ik moet zeggen ook deze stad heeft mijn verwachtingen overtroffen. Gevarieerd en gezellig!

➡️ Lees ook: Hilversum, mediastad, groene stad, stad van Dudok

https://www.instagram.com/p/B27EVc0nXS0/

Ook staat de H voor Hull, een Engelse stad die ik 2019 bezocht. Flink wat buien op m’n bol, dus een goede reden om een museum of een gezellige pub in te duiken. De droge uren besteedde ik aan het spotten van street art.

https://www.instagram.com/p/BysZiWOoNM3/

I van Ibiza

https://www.instagram.com/p/B0zA1FEFKPR/

‘We’re going to Ibiza!’ Zoals gezegd stond de zomervakantie in het teken van Spanje. Het populaire Ibiza laten we dan ook zeker niet links liggen. Luieren, rondrijden, de hippiemarkt bezoeken en de oude stad bezoeken. We doen het allemaal. Ik wil terug!

J van Jaarbeurs

De Jaarbeurs; ook in 2019 kwam ik er voor de Vakantiebeurs, maar ik bezocht er ook de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.Tot volgend jaar, dan ben ik maar liefst alle dagen op de Vakantiebeurs aanwezig (in diverse functies).

2019: K van Kennemerduinen

https://www.instagram.com/p/B5iIJGEF5bg/

Letterlijk en figuurlijk even uitwaaien? Daarvoor koos ik in 2019 tot twee maal toe voor de Kennemerduinen. Wat een fantastisch mooi gebied. Tijdens het eerste bezoek van dit jaar bleef ik er ook overnachten, dat wil ik in 2020 echt nog eens een keer doen. Camping de Lakens is een heerlijke plek, aan de rand van dit prachtige natuurpark.

L is van Liverpool, Leeds, Luxemburg & Leiden

https://www.instagram.com/p/B2uERv1DcTA/

De L is in dit jaaroverzicht van 2019 goed vertegenwoordigd. Liverpool; wat een gave stad. Het weer zat niet echt mee, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. En dat de stad zoveel meer is dan de Beatles, neem dat maar van mij aan. Of beter nog ontdek het zelf.

➡️ Lees ook: Liverpool: Twee etmalen in de stad van de Beatles. Maar er is meer!

https://www.instagram.com/p/B24ecSYIPrs/

Uilenstad Leeds, ik was er slechts een dag. Veel te kort, maar laat dat een goede reden zijn om een keer terug te keren.

https://www.instagram.com/p/BzS4KoOoeKg/

Ik heb het gevoel dat ik in herhaling val, maar ook Luxemburg was zoveel leuker dan ik had kunnen vermoeden. En dat op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens.

➡️ Lees ook: Luxemburg stad in 48 uur – Al het goede van de stad in twee etmalen

https://www.instagram.com/p/Bx6jXKKoscj/

En dan Leiden. Ik bezocht de stad niet minder dan drie keer in 2019. Twee maal samen met ons reismeisje (8 jaar). We togen naar Rijksmuseum Boerhaave, het Rijksmuseum van Oudheden en Naturalis. We maakten bovendien ook een leuke interactieve Rembrandt wandeling. Daarnaast beleefde ik de perfecte vriendinnendag in de sleutelstad. Ik sluit niet uit dat ik in 2020 opnieuw een tripje deze kant op maak.

M is van Manchester & Mallorca

https://www.instagram.com/p/B21RMrpoAZF/

Heel veel regendruppels proberen te ontwijken, dat leek wel het thema van mijn bezoek aan Manchester. Oh, en eten, heel veel eten. Van een foodtour tot een coocking class. Allemaal finger licking good!

https://www.instagram.com/p/B0Sie5voRZu/

Spanje dus! Dit keer Mallorca (ook een eiland behorende tot de Balearen groep). Wat was het hier genieten. Na een nare tijd in verband met familieomstandigheden en een uitvaart de dag voor aankomst in Palma de Mallorca, leek ik nog harder van de vakantie te genieten dan normaal.

N: Newcastle

https://www.instagram.com/p/B2r4QytI2JK/

Tijdens mijn 10-daagse tour door Engeland, was Newcastle mijn eerste bestemming. Een fijne stad om uren te slenteren. In de oude stad, langs de rivier of in hippe opkomende wijken.

➡️ Lees ook: Newcastle – Een kennismaking in (iets minder dan) 48 uur

2019: De O van Oostende

https://www.instagram.com/p/Bwhm7dylbtT/

In deze Belgische badplaats ging ik een dagje street art spotten tijdens het jaarlijkse The Chrystal Ship event.

P: Pretpark Julianatoren

https://www.instagram.com/p/BwgnO3mlefs/

Ons reismeisje (8 jaar) vindt zichzelf te groot voor dit gezellige familiepark. Gelukkig vind de 3-jarige dochter van gastblogger Eveline dat niet, Die geniet met volle teugen van een dagje Julianatoren.

R: Ruhrgebied & Rotterdam

https://www.instagram.com/p/BxPj3kIFK5u/

Waarom heeft niemand me eerder verteld dat het Ruhrgebied zo’n verdomd interessant gebied is? Oude panden afgewisseld met moderne zaken, ik hou er van.

➡️ Lees ook: Ruhrgebied, industrieel erfgoed, kunst(werken) en groene zones

https://www.instagram.com/p/ByFZrK_oXU2/

Niet alleen ga ik Amsterdam steeds meer waarderen, nu ik meer en meer de leuke plekken in Rotterdam weet te vinden, ga ik deze stad ook steeds leuker vinden. Neem bijvoorbeeld de vele street art(routes) in de stad. Zo gaaf.

➡️ Lees ook: Street art Rotterdam | Mooie murals in de voormalige getto van de stad

S: Street art

https://www.instagram.com/p/Byp6fkrIsvW/

Wie OmniTraveler al langer volgt, weet dat ik een zwak heb voor street art. In 2019 zocht ik dan ook op verschillende plekken prachtige werken op.

T: Tilburg

https://www.instagram.com/p/BwWPdQRl3L-/

Omdat een van mijn vriendinnen in Tilburg woont, kom ik er regelmatig. En wat verandert deze kruikenstad de laatste tijd zeg. En dan bedoel ik ten goede. Niet voor niets wint de nieuwe LocHal de ene na de andere prestigieuze prijs.

V: Viehhoven

https://www.instagram.com/p/B6fbkDAl3Q0/

De laatste vakantiedagen van 2019 spendeerden we in Viehhoven, bij Landal Rehrenberg. Het weer was niet om over naar huis te schrijven, relaxed was het wel.

W: Wilde kroketten

https://www.instagram.com/p/BuzVW8bgEHq/

De allerlekkerste kroketten, die eet je bij Wilde Kroketten. Wat mij betreft dé ontdekking van 2019!

2019 Z: Zomer in Zeeland

https://www.instagram.com/p/BzqVXnUI5af/

Een dag voor aankomst, ontvang ik een samenwerkingsverzoek van Novosol. Of we zin hebben de volgende naar een vakantiepark in Zeeland te gaan. Duh! Natuurlijk! Zomer in Zeeland, wie wil dat nou niet? Onze uitvalsbasis is het schattige Wemeldinge. Van daaruit brengen we ook nog een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in het dorp en plaatsen nabij. De zon doet zijn best, de accommodatie is top en het strand vlakbij. Wat wil een mens nog meer?

Bye bye 2019

Het jaar zit er op! Tot volgend jaar. Dan beleef je samen met OmniTraveler.nl weer nieuwe reisavonturen.

  • U, X, Y & Z heb ik gemakshalve achterwege gelaten 😉

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wat een grappige manier om terug te blikken op je jaar! Jaaroverzichten vind ik altijd leuk, maar zo standaard, maar deze is lekker origineel. Leuk! Europa park lijkt me super leuk, daar wil ik ook echt graag eens heen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *