Zoek
Sluit dit zoekvak.

Camping de Lakens, glamping in de duinen van Bloemendaal

Nederland Camping de Lakens Seashack hangmat

Camping de Lakens, laat je door het woord camping niet direct afschrikken, als je net als ik, geen fervent kampeerder bent. Op deze camping, te midden van de Bloemendaalse duinen, tref je behalve plaatsen voor tent of caravan ook een paar pareltjes van glamping accommodaties op het aan.

Nederland Camping de Lakens speelplaats

Een nachtje op Camping de Lakens

Een uitnodiging voor een BBQ in de welbekende strandtent Bloomingdales valt – spreekwoordelijk – in mijn mailbox. “Leuk,” is mijn eerste gedachte. Gevolgd door; “hoe kom ik na afloop in hemelsnaam terug in Breda?”

Ik besluit op zoek te gaan naar een overnachtingsadres in of nabij Bloemendaal. Een zoektocht die snel gedaan was, want direct na het opstarten van mijn laptop ontdekte ik Camping de Lakens. Een camping met zeer toffe (hetzij wel wat prijzige) glamping mogelijkheden. Op loopafstand van de boulevard, de zee en de desbetreffende strandtent. Mijn keuze valt op de zogeheten seashack, een soort tiny house omringd door de duinen.

Warm welkom

Nederland Camping de Lakens receptie gebouw

Vanuit Breda trein ik naar Haarlem. Daar aangekomen huur ik een OVfiets en trap in iets meer dan een half uur – voorbij Nationaal Park Kennemerduinen – naar Camping de Lakens.

➡️ Lees ook: Haarlem, van strandwal tot supergezellige muggenstad en Nationaal Park Zuid-Kennemerland, wandelen tussen woeste duinen

Het receptiegebouw is al een feest op zich. Het juni zonnetje perst haar zonnestralen door het glazen dak. Voor een op en top strandgevoel, ligt er zelfs zeezand in het gebouw. De receptiemedewerksters zijn eveneens zonnetjes. Vrolijk wordt ik door drie van hen, vanachter de receptiebalie, begroet

Een plattegrond, wat uitleg over mijn verblijf en – niet geheel onbelangrijk – de sleutel tot mijn tijdelijk verblijf. Het is bijna jammer dat de procedure zo soepel verloopt, ik sta namelijk zo weer in de openlucht. Op zoek naar mijn seashack.

Slapen in een seashack

Seashack

In de winter 2018 – 2019, alvorens het nieuwe kampeerseizoen van start gaat, heeft Camping de Lakens hard gewerkt aan een type accommodatie, de seashack.

Wanneer ik in juni (2019) mijn tijdelijke domein betreed, lijkt het alsof ik de eerste gast ben. Alles ziet er spiksplinternieuw uit. Maar ik loop op de zaken vooruit.

Vanaf het receptiegebouw, langs de speeltuin, de SPAR en het restaurant, liggen de seashacks bij elkaar. Over een schelpenpad – waar ik plots oog in oog sta met een konijntje (en later zie ik ook nog een vos) – tref ik eerst mijn heerlijke hangmat aan (en een tafel en twee poef/krukjes).
“Zal ik er alvast in gaan liggen?” denk ik bij mezelf. Dat doe ik echter niet, ik ben te nieuwsgierig wat er achter de deur van mijn seashack schuil gaat.

De seashack heeft alles wat je nodig hebt, of denkt te hebben. Natuurlijk is er een bed, douche en toilet, handdoeken en toiletartikelen, maar je treft er ook een televisie, koffiezetter en waterkoker aan. Genoeg stopcontacten om je apperatuur op te laden en…. Achter de kleine zitbank heb je de mogelijkheid de luiken te openen. Buiten komt zo heerlijk bij je binnen.

Goede start

Ontbijt Nederland Camping de Lakens Seashack

Na een gezellige BBQ (want daar kwam ik tenslotte voor) en een heerlijke nacht sta ik de volgende ochtend stipt 08.00 uur bij het restaurant voor een ontbijtje (inbegrepen bij de seashack overnachting).

“Ik haal zo de broodjes uit de oven,” klinkt het wanneer ik het restaurant betreed. Een gevarieerd buffet staat klaar. Wanneer ik alvast een kop thee drink, staan niet veel later de verser dan verse broodjes gereed. Wat een feest!

Maar er is meer

Mocht je denken dat de seashacks de enige toffe glamping mogelijkheden op Camping de Lakens zijn, dan heb je het mis. Wat dacht van een nachtje doorbrengen in een airstreamer of een beachlodge. Het zijn slechts enkele voorbeelden.

➡️ Het complete overzicht van de glamping mogelijkheden op Camping de Lakens tref je hier

Camping de Lakens praktisch:

  • Camping de Lakens ligt op slechts 200 meter van het brede Bloemendaalse strand
  • Surfen, suppen, yoga, powerkiten? Het kan allemaal geregeld worden
  • Huisdieren zijn niet toegestaan
  • Overnacht je in (bijvoorbeeld) de Seashack, dan is het ontbijt inbegrepen. Tegen betaling kun je dagelijks, tussen 08.00 – 11.00 uur, aanschuiven in restaurant Gestrand, ook wanneer je in andere accommodatie verblijft of misschien wel in je eigen tent
  • Er zijn zelfs wellness faciliteiten op het terrein. Helaas, had ik geen tijd die zelf uit te testen 🙁
  • Voor self catering is er een grote SPAR supermarkt op het terrein
  • Reserveren is – zeker in het hoogseizoen – noodzaak

➡️ Maak zeker ook een uitstap naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *