Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Landal Rehrenberg – Wintersport in de populaire Saalbach regio

Landal Vkantiepark Rehrenberg wintersport Oostenrijk

Landal Rehrenberg was kerst 2019 onze home away from home, zoals men dat wel noemt. In huize OmniTraveler een soort traditie; tijdens de kerstdagen naar de sneeuw. Dit keer de beurt aan het plaatsje Viehhoven in Oostenrijk. Een ideale uitvalsbasis voor een wintersportvakantie in de populaire skiregio Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Landal Rehrenberg

Na eerdere kerstvakanties – na volle tevredenheid – op Landal Hochmontafon (2017) en Landal Maria Alm (2018) te hebben doorgebracht, kiezen we in 2019 opnieuw voor een wintersportvakantie bij Landal. Vriendlief speurt de website van de huisjesverhuurder af en laat zijn keuze vallen op Landal Rehrenberg. Zo gekozen, zo geboekt. De voorpret kan beginnen. Wij hebben er zin in,

ski stalling

Zaterdag: Oostenrijk we komen er aan!

Vroeger dan ik hebben kan, gaat de wekker. Ik smeer boterhammen voor onderweg, vul Doppers met water en stop wat lekkers in de proviandtas. De laatste spulletjes gaan in de overige tassen. Alles in de auto en rijden maar! Iets voor zevenen verlaten we onze woonplaats op weg naar het plaatsje Viehhoven.

De rit verloopt voorspoedig. Hier en daar een (plas)stop. De geplande aankomsttijd ligt lange tijd tussen 16.30 – 17.00 uur. Dat zou ideaal zijn. File’s en slecht weer bepalen echter anders. Een dikke twee uur moeten we bij onze reistijd optellen. Het is niet anders.

Bij aankomst in Viehhoven is de receptie van Landal Rehrenberg moeilijk te missen, het ontvangstgebouw ligt direct naast de doorgaande weg. De kenmerkende groene-witte kleuren van het vakantiepark zijn eveneens moeilijk over het hoofd te zien. We nemen snel de sleutel in ontvangst en rijden verder naar boven. Ons appartement (met gigantisch balkon) ligt in het hoofdgebouw, waar ook de Bolloclub, het zwembad, de wellness en een Italiaanse restaurant gevestigd zijn. Superhandig.

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg slaapkamer

De weg naar ‘ons huisje’ is ijzig glad, op de trap naar de voordeur llgt een laagje sneeuw. Ik steek de sleutel in het slot. Een aangename warmte komt ons tegemoet. Gedrieën stappen we het warme vertrek binnen. We zijn er!

Een korte inspectie van ons tijdelijk onderkomen. De bagage vanuit de auto naar het huisje verplaatsen. Oven aan om een afbakbroodjes te bakken, een fles wijn ontkurken en relaxen maar. De vakantie is begonnen.

Zondag: Board babe in spe

We slapen een beetje uit en genieten van het (meegebrachte) ontbijt (we blijven Nederlanders natuurlijk ;)). Ons reismeisje (9 jaar) heeft voor vertrek aangegeven dit jaar op snowboard les te willen. Dat zei ze een jaar eerder ook, maar bij aankomst in Oostenrijk bedacht ze zich toen en gaf de voorkeur aan sleeën en spelen in de sneeuw.

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg

Vanuit Landal Rehrenberg lopen we de heuvel af naar de doorgaande weg. Aangrenzend aan het receptiegebouw bevindt zich een wintersportwinkel. Hier zijn ski’s, snowboards, helmen en schoenen te huur. Tevens heb je er de mogelijkheid de lessen te bespreken. Na een pas sessie staat onze kleine dame gehuld in snowboard tenue in de winkel. Nu nog lessen bespreken. We zijn te laat om vandaag nog aan de les deel te nemen, maar morgen aansluiten is geen probleem. We boeken, in overleg met onze stoere dame, 3 dagen les.

Echter is het enthousiasme te groot en moet het board direct op de oefenweide, onder begeleiding van haar ervaren papa, direct uitgeprobeerd worden. We onderbreken de geïmproviseerde les voor een lunch  in restaurant café Dorfstadl, dat aan de andere zijde van het Landal receptiegebouw gelegen is.

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg Dorfstadl

Aan het einde van de dag ploft ons meisje nog immer enthousiast, maar een tikje vermoeid, op de bank. Morgen begint het echte werk.

Maandag: Vallen. Opstaan. Doorgaan

Aangemoedigd door papa en ondergetekende begint onze dochter aan haar eerste snowboardles. Leraar Titus komt uit Roemenië en spreekt geen Nederlands. Voor ons dametje is daarom soms wat lastig te begrijpen. Gelukkig zitten er een paar oudere jongens in het klasje, die het wel stoer vinden het kleine meisje met een vertaling te helpen.

De dag bestaat uit vallen en opstaan. Met het sleepliftje naar de top van oefenweide en naar beneden zoeven. Aan het einde van de dag maak ik in de keuken van ons appartement een flinke pan zuurkool en die gaat tot op de bodem leeg.

Dinsdag: De piste op & hiken

Meneer Titus besluit dat zijn snowboardgroepje klaar is voor the next level. Onze stoere meid dribbelt tussen de jongens (waarvan een bijna twee meter meet) achter de leraar aan naar de skibus met bestemming Saalbach. Vriendlief gaat met hen mee. Assisteert her en der en maakt zelf een aantal (kleine) afdalingen.

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg snowboard klasje

Zelf ga ik op zoek naar een mooie wandelroute. Via het dorp Viehhoven kom ik op een leuke route terecht, het weer is echter zo vies dat ik na nog geen uur, nat ben tot op mijn ondergoed. Ik besluit terug naar het appartement te lopen. In de ruime douche (met massagestralen) warm ik mezelf op en relax tot mijn twee liefjes ook terugkeren. Ook zij hebben het in Saalbach niet droog gehouden, maar hielden vol. Alle natte spullen bij de kachel en opwarmen onder een dekentje op de bank.

Woensdag: Witte kerst

Het is kerst. En het is wit buiten. Er is verse sneeuw gevallen en niet te weinig. Ik ga opnieuw aan de wandel in de omgeving van Viehhoven en de snowboarders vertrekken opnieuw richting Saalbach. Dit keer trotseert onze kleine snowboardster probleemloos de blauwe piste. Een mooie afsluiting van drie dagen lessen.

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg bergen tweede kerstdag

Donderdag: Zwemmen en diploma

Vriendlief pakt zijn board en verlaat direct na het ontbijt het terrein van Landal Rehrenberg. Het echte werk gaat vandaag voor hem beginnen. En wat heeft hij geluk. Vandaag een regen of natte sneeuw, maar een prachtige zonnige heldere dag.

Reismeisje en ik gaan de faciliteiten eens uit proberen. De Bolloclub, daar voelt onze 9-jarige zich echt te groot voor, maar zwemmen is altijd een goed idee. Omdat vrijwel alle gasten van het Landalpark op de piste staan, hebben we het zwembad helemaal voor onszelf. We bubbelen in het bubbelbad en zwemmen in het buitenbad, waar de verse sneeuw nog op de rand ligt. Hoe tof is dat?

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg wirlpool

Na de lunch, lopen we naar de oefenweide. Precies op tijd, want alle klassen laten voor de (groot)ouders zien, wat ze de afgelopen dagen hebben geleerd. Ook de snowboardmaatjes zijn van de partij. Titus heeft nog een verrassing voor ons meisje. Ze ontvangt voor haar inspanningen van de afgelopen dagen een heus diploma én een medaille.

In restaurant café Dorfstadl wachten we tot vriendlief de pistes heeft verlaten. We drinken en klinken op de behaalde prestaties en op de fijne dagen.

Vrijdag: Vrije dag

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg zwembad buiten

Geen pistes of wandelingen vandaag. Vandaag hebben we alle drie een vrije dag. We plonsen nog eens in het zwembad, maken een kort tripje naar Saalbach, maar het slechte weer doet ons besluiten terug naar Landal Rehrenberg te keren. Onze laatste avond bestellen we een overheerlijke pizza bij het Bergrestaurant dat – eveneens – in het hoofdgebouw gevestigd is.

Zaterdag: Landal Rehrenberg, auf wiedersehen

Wat vliegt zo’n week voorbij. Voordat ik er erg in heb, sta ik de bedden af te halen en de spullen weer in de tassen te stoppen. 07.45 uur drop ik de sleutel in de daarvoor bestemde brievenbus. Bij een nabijgelegen SPAR slaan we wat verse broodjes in voor onderweg en de terugreis kan beginnen. Het zonnetje schijnt over de verse sneeuw die afgelopen nacht gevallen is.

Weinig files, nauwelijks oponthoud. We houden onze traditie in ere. Wanneer we vanuit het Oosten naar huis reizen, maken we standaard een stop bij Hotel Nobis. Je kunt hier lekker eten in een gezellige ambiance. Na een heerlijk diner staan we een uur later voor onze eigen voordeur. Dag Landal Rehrenberg, dag Oostenrijk, tot een volgende keer.

Landal Rehrenberg praktisch:

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg minishop

  • Wij verbleven bij Landal Rehrenberg in accommodatietype 6AH. Dit is een appartement geschikt voor 6 personen. Meer dan genoeg ruimte voor ons drieën.
  • Omdat je tijdens de wintersport al zoveel zaken meeneemt, kiezen wij graag voor het Comfortpakket (toeslag € 9,95 p.p.). Voor dit bedrag liggen bij aankomst handdoeken, keukendoeken + afwasborstel, schoonmaakdoekjes en een aantal vaatwastabletten, koffie- en theepakket en een badkamersetje van Rituals voor je klaar.
  • Het verblijf is van alle gemakken voorzien; denk aan vaatwasser (zelf blokjes meenemen), combioven, potten, pannen, servies en meer
  • Wij verbleven in het hoofdgebouw, (huisnummer 107) handig want dan zijn de bolloclub, het zwembad en wasserette slechts een paar stappen van je huisje verwijdert.
  • De receptie is gelegen in het dal en daar vind je tevens een minishop. Verwacht geen uitgebreide supermarkt, maar producten die je het meest nodig hebt of wellicht vergeten bent.
  • Indien gewenst; er is een broodjesservice. Een dag vooraf bestel je wat je denkt nodig te hebben en de volgende ochtend wordt aan je deur bezorgd.
  • De regio is geschikt voor zowel de beginner als ervaren skiër/snowboarder. Sinds het seizoen 2019/2020 is de plaats Viehhoven middels een splinternieuwe lift verbonden met de populaire skiregio Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.
  • De (gratis) skibus brengt je (met overstap) eveneens eenvoudig in Saalbach, van waaruit je met de zogeheten Alpin Card het hele gebied ontdekt.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wauw wat ziet het er gaaf uit zeg! Heerlijk lijkt het me om hier de kerstdagen door te brengen en een prachtige locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *