Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland | Hotel Nobis Asten, niks mis mee

Vriendlief heeft een zakendiner, inclusief wijnproeverij in Asten-Heusden, niet zo’n goed idee om na afloop terug naar huis te rijden. Daarom blijven we nachtje bij Hotel Nobis Asten logeren.

Hotel Nobis Asten
Een grote kamer, waar je je welkom voelt
Hotel Nobis Asten
Een twee eenpersoonsbedden en een terras aangrenzend aan de kamer
Hotel Nobis Asten
Ook de badkamer is ruim
Hotel Nobis Asten
Bhuvana goodies, nooit van gehoord, maar ruikt erg lekker
Hotel Nobis Asten
‘Hi!’
Hotel Nobis Asten
Sssssst
Hotel Nobis Asten
Weltrusten

Dat is Kras

“Hotel Nobis Asten, gaan we daar overnachten…..?” reageerde ik verbaasd. “Maar daar slapen alleen maar van die buspassagiers die ’s ochtends op tijd in de touringcar willen zitten, die daar op het wisselpunt gereed staat,” voegde ik er aan toe. “Dat kan toch nooit wat zijn…..,” vervolgde mijn betoog. “Ik ga niet slapen in een hotel dat me aan een oud-werkgever herinnert,” pruttelde ik nog na. “Het is al geboekt,” reageerde vriendlief vastbesloten en kalm.

Warm Welkom

“Goedemiddag,” klinkt het met een gemoedelijke Brabantse zachte g bij binnenkomst in de grote receptieruimte. De incheckprocedure verloopt snel, in enkele minuten hebben we de key card in de hand en kunnen we naar de kamer. De lange gang door, op de begane grond aan onze linkerhand, gaat met een korte piep de deur naar het onderkomen voor de nacht open. WELCOME siert het bureau, waarop ook de televisie staat.

‘GROOT!’

“Wat een grote kamer!” roep ik oprecht verbaasd uit. Een ruime (slaap)bank en een tweepersoonsbed staan tot de beschikking en dan is er nog zeer veel ruimte over. Mijn verbazing loopt nog verder op bij het betreden van de badkamer. Een grote ruimte, met – zo blijkt de volgende ochtend – fijne douche. De shampoo, badschuim en bodylotion die klaarliggen ruiken verrukkelijk. Het enige dat ik mis, zijn badjassen, vooral omdat het hotel ook over een zwembad beschikt.

Late uurtjes

23.00 uur: “Wilt u nog van het zwembad gebruik maken?” “Zwemmen?” vraag ik de goedlachse nachtportier. “Als u daar zin in heeft, dan kan dat geregeld worden,” verzekert hij me. Een vriendelijk aanbod, maar ik sla het, op dit tijdstip, toch maar even af. De dame in de brasserie is iets minder goed gemutst. Vermoedelijk heeft ze een rustige avond gehad terwijl er nu opeens, een uur voor sluitingstijd, een dozijn gasten binnen komen. Zuchtend neemt ze de bestelling op en serveert de drankjes op een zelfde manier uit. En of we alvast af willen rekenen, ze wil graag naar huis…..

Wij duiken in bed, dat bij nader inzien, twee losse bedden zijn. Bij hard omdraaien, rolt mijn exemplaar enkele centimeters bij vriendlief vandaan. Het bed zelf ligt overigens prima. Welterusten.

Gezond weer op

Goedemorgen Hotel Nobis Asten, goedemorgen allemaal. Na een prima nacht word ik zonder wekker in de loop van de ochtend wakker. Douchen, aankleden en ontbijten. Een enorm uitgebreid ontbijtbuffet staat in de gezellige brasserie gereed. (waarom vergeet ik nu altijd foto’s van het ontbijt te maken? Waarschijnlijk omdat ik me teveel met al het lekkers bezig hou..) Ovenvers brood, krentenbrood, diverse broodjes, cereals, fijne vleeswaren, diverse soorten kaas, fruit, yoghurt…. Kortom, meer dan genoeg keuze, niet verwonderlijk dat ik bijna anderhalf uur over mijn ontbijt doe.

Conclusie: Hotel Nobis Asten niks mis mee

Hotel Nobis Asten, is dus helemaal niet het suffe hotel met de lage kwaliteit die ik in mijn bolletje geprent had. Nee, het is een prima hotel, van alle gemakken (waar we niet eens allemaal gebruik van maakten)voorzien. Top! Niet voor niets hebben ze op Zoover een waardering van 8,2. Geheel terecht.
Dus, heb je ook een keer een afspraak in Asten-Heusden – lijkt me sterk – wil je voor of na je busvakantie relaxen in een goed hotel of wil je de Peel ontdekken? Ik was aangenaam verrast door dit hotel en ik wed dat jij dat ook zult zijn wanneer je hier een kamer boekt.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *