Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagje uit in Brabant | 8 x Hier wil je heen-tips

Brabant Nederland vlag

Een dagje uit in Brabant is altijd een goed idee

Plan eens een dagje uit in Brabant. De provincie van worstenbrood en gezelligheid, van Van Gogh en pretparken. Dit zijn de tips van OmniTraveler.

1. Wie een dagje uit in Brabant zegt, zegt een dagje Efteling

Iedereen die opgegroeid is in Brabant is minimaal een keer in zijn leven in de Efteling geweest en waarschijnlijk nog veel vaker. Een kinderfeestje in het beroemde pretpark in Kaatsheuvel? Helemaal niet raar als je in Breda of Tilburg woont. Schoolreisje naar de Efteling? Natuurlijk! Studiedag? Op naar de Python en het Sprookjesbos. In Brabant is altijd wel een reden om naar de Efteling te gaan. Kom je nou niet uit deze provincie, plan dan snel eens een dagje uit in Brabant in en ontdek de magie van de Efteling zelf.

Tip: Bestel hier je tickets en voorkom in de rij staan

Dagje uit in Brabant efteling carnaval festival alaska

2. Safaripark Beekse bergen

Safaripark Beekse Bergen is in Brabant echt een begrip, Ga te voet (ong. 3,5 kilometer) of met je eigen auto op avontuur en sta oog in oog met leeuwen, olifanten, gorillas en heel veel andere dieren. Blijf slapen en plak er nog een dagje uit in Brabant aan vast en bezoek de volgende dag Speelland Beekse Bergen dat garant staat voor een dag vol speelplezier en waterpret.

Tip: Bestel hier je tickets en voorkom in de rij staan

Leeuw Beekse Bergen Brabant

3. Dagje uit in Brabant: Wat dacht je van deze dierenparken?

De Beekese Bergen is wellicht het bekendste dierernpark in dit deel van Nederland, maar er zijn nog genoeg andere plaatsen om oog in oog te staan met (wilde) dieren. Zooparc Overloon vinden wij een erg leuk park (lees hier ons artikel), maar ook Dierenrijk Nuenen is zeker een aanrader. Bovendien laten deze dierenparken zich ideaal combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt.

Bezoek in Overloon zeker ook het indrukwekkende Oorlogsmuseum en combineer Dierenrijk met Van Gogh Village.

4. Stap in de voetsporen van Van Gogh

De beroemde kunstschilder Vincent Van Gogh, geboren in is Zundert, maar gekend over de hele wereld. Op veel plekken in Brabant zijn sporen van hem terug te vinden. Het onlangs geopende Van Gogh Village in Nuenen, is een absolute aanwinst voor de provincie en de bezoekers.

Een bezoek aan het Van Gogh huis in zijn geboorteplaats Zundert mag vanzelfsprekend niet ontbreken. Stap zeker ook eens binnen in de Van Gogh kerk in Etten-Leur.

Van Goghhuis Zundert Brabant

Tip: Combineer de Van Gogh bezienswaardigheden met deze wandelingen

➡️ De smaak van het wandelen te pakken gekregen? Check dan zeker ook even deze 12 bijzondere tochten incl. routebeschrijvingen

Aardappeleters Van Gogh Nuenen

5. Dagje uit in Brabant: Dat gaat naar Den Bosch toe

Den Bosch (officieel ‘s-Hertogenbosch genaamd) is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Alleen dat is al een reden om een dagje – of langer – naar deze gezellige stad te gaan. De indrukwekkende St.Jan katherdraal schittert al van verre, net als de vele terrassen die het centrum rijk is. Ga varen op de binnen Dieze, eet een Bossche Bol en breng een bezoek aan het Noordbrabants Museum, met wisselende grote tentoonstellingen. Beperkt in de tijd of geen zin om alles zelf uit te zoeken, ga dan met een gids op pad, die je alle ins- en outs over de stad vertelt en toont.

Tip: Lees ook het artikel Dat gaat naar Den Bosch toe | Hier moet je zijn!

varen op de BinnenDieze in Den Bosch

6. De overtreffende trap van pittoresk: Heusden

Deze vestingstad staat bekend om haar schattige straatjes, historische panden, interessante ateliers en galerieën en bijzondere winkeltjes. In deze sfeervolle plaats waan je pardoes in de 17e eeuw, zeker als je aansluit bij een rondleiding door Heusden Vesting. Blijf aansluitend lunchen of dineren, want toprestaurants daar zijn er ook genoeg van.

Heusden

7. Opdat wij niet vergeten: Oorlogsmuseum Overloon

In de Tweede Wereldoorlog bleef vrijwel geen steen omhoog staan in Brabantse Overloon. Het historische en educatieve Oorlogsmuseum Overloon neemt je mee door de oorlogsjaren. Van de opkomst van Hitler, de Slag bij Overloon tot de bevrijding. Heel indrukwekkend – en uitgebreid. Trek gerust vier uur uit voor je bezoek.

Tip: Lees ook het artikel Oorlogsmuseum Overloon, oorlog hoort in een museum. Voor wie langer dan een dagje uit in Brabant plant. Het Oorlogsmuseum en ZooParc Overloon zijn ideaal te combineren met een verblijf bij Landal De Vers (lees hier meer daarover)

Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

8. Dagje uit in Brabant: Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk is misschien wel een van de mooiste kastelen van Brabant. Deze voormalige waterburcht dateert al uit de 11e eeuw is gelegen in de bosrijke omgeving en aan rivier de Aa. Dé plek om duizend jaar geschiedenis van de Brabantse elite te aanschouwen.

Kasteel Heeswijk Brabant Nederland

Meer Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *