Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal De Vers | Het leven is goed in het Brabantse land

Landal De Vers vakantiehuis villa vakantiewoning

Een relaxed weekend bij Landal de Vers

Landal De Vers is een weekend lang onze uitvalsbasis in Oost-Brabant. Een regio waar van alles te doen is. Helaas, werken alleen de weergoden niet mee… Ook geen probleem, des te meer kunnen we van de vele faciliteiten op het park en in het huisje genieten.

Vrijdag: Tijd om te vertrekken

Onze dochter (12 jaar) heeft een vrije dag van school, ideaal om op tijd richting Landal de Vers te vertrekken. Dat doen we niet in een ruk, we maken er een heuse roadtrip door Oost-Brabant van.

Roadtrip Brabant: Grave

Er hangt al een bui in de lucht, wanneer we in Grave de auto verlaten. Gelukkig, blijft tijdens ons korte bezoek aan historische vestingstad. Zonder doel dwalen we van 15e-eeuwse oude stadhuis naar de beroemde Hampoort en terug. Langs het water leren we dat Grave deel uitmaakt van de Zuiderwaterlinie, de oudste, de langste én meest benutte van alle Nederlandse waterlinies.

Nederland Brabant Grave straatbeeld

Volgende stop: Cuijk

In Cuijk, het hart van het Land van Cuijk, laveren we tussen de druppels door van overdekte winkelpassage naar kerk en bijbehorende beeldentuin. Wanneer de bui goed losbarst, duiken we de lokale horeca in om even op te warmen.

Nederland Brabant Cuijk kerkNederland Brabant Cuijk beeldentuin standbeeld aap

Even aanleggen bij Sint Agatha

In de voormalige stallen van Klooster Sint Agatha is de Kloosterbrouwerij gevestigd. Vijf gepassioneerde bierliefhebbers brouwen hier een goed glas bier. Even aanleggen dus. Helaas, is de brouwerij gesloten en het drinklokaal – officieel – ook. Gelukkig is een medewerker zo vriendelijk om toch een transactie uit te voeren. Lekker voor vanavond in huisje.

📍Klooster Sint Agatha, Kloosterlaan 24, 5435 XD Sint Agatha

Kloosterbier Klooster Sint Agatha Brabant

Nog een stopje dan…

We naderen intussen Landal De Vers, maar draaien nog even linksaf: voor de deur van Poort van Loon staat een gigantische aardbei. Als we dan toch lekkere dingen aan het inslaan zijn…. Je treft hier overigens ook talloze streekproducten – en in het seizoen; asperges. Daarnaast is Poort van Loon ook een restaurant.

📍Poort van Loon, Overloonseweg 10a, 5821 EE Vierlingsbeek

Aardbeien Poort van Loon

Hoi Landal De Vers, we zijn er!

Net te vroeg om in te kunnen checken, staan we voor de balie van de receptie. Na eventjes te wachten – een goede gelegenheid om direct even in het Landal-winkeltje rond te neuzen – staan we met de sleutel van ons tijdelijk verblijf terug bij de auto. Op naar het huisje.

Landal de Vers winkel Bollo productenLandal De Vers Overloon Brabant speeltuin

Wat ruim!

Het blijlft elke keer weer spannend. De sleutel omdraaien, de deur openen en afwachten wat je ziet. Nou, we kunnen we wel vertellen, we like what we see. Een mooie ruime, modern ingerichte vakantiewoning, van alle gemakken voorzien. En met alle gemakken bedoelen we – jazeker! – inclusief infrarooddouche, bubbelbad én sauna. Wat maakt het uit dat het vies weer is, wij dompelen onszelf onder in deze indoor wellness.

Landal De Vers Overloon Brabant huiskamer Landal De Vers Overloon Brabant slaapkamer

Zaterdag: Museum en veel regen

Gewapend met een paraplu zetten we in de ochtend koers naar de receptie. Tijd om de verse broodjes op te halen. Een goed begin van de dag. In de ochtend gaan we het Oorlogsmuseum bezoeken. In de middag staat fietsen en/of wandelen – want dat kan hier uitstekend – op het programma.

Landal De Vers Overloon Brabant broodjesservice

Oorlogsmuseum Overloon, om de hoek bij Landal De Vers

Het Oorlogsmuseum Overloon ligt op steenworp afstand van Landal De Vers. Wegens een flinke regenbui stappen we (toch) in de auto. Wat een indrukwekkend museum. Zeker bezoeken tijdens je verblijf bij Landal (en ook meteen een goede tip voor als het regent, want het hele museum is overdekt).

➡️ Lees hier het artikel: Oorlogsmuseum Overloon | Want oorlog hoort in een museum

Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

To fiets of not to fiets….

Het weer wordt er niet beter op. Wel of niet nog een eindje gaan fietsen, dat is de vraag. Onder het motto ‘we zijn tenslotte niet van suiker’ springen we toch op de huurfiets en trappen vanaf Landal De Vers een rondje van zo’n 15 kilometer weg. Die sauna in het huisje is bij terugkeer extra lekker.

Landal De Vers Overloon Brabant fietsverhuurOverloon Brabant fietsroute

Zondag: Dag Landal De Vers, hallo Maasheggen

We rekken ons vertrek zo lang mogelijk. Genietend van het huisje en wachtend op opklaringen. Die komen, dus tijd om Landal gedag te zeggen, de sleutel in te leveren en naar huis te rijden. Net als op de heenweg, doen we dat niet zonder onderbreking. Een wandeling in Maasheggen, het oudste cultuurlandschap van het land, is zo bijzonder dat UNESCO de Maasheggen zelfs heeft aangewezen als biosfeergebied, leek vooraf zo’n goed idee.

Ja, we houden het droog, maar de eerder gevallen regen heeft het wandelgebied tot een grote modderpoel omgetoverd. Met schoenen met een profiel verstopt met modder zetten koers richting huis. Volgende keer hopelijk meer zon.

Maasheggen UNESCO Maasheggen UNESCO

Landal De Vers: Onze ervaring

Tsja, het weer. Het weer dat zat tijdens ons weekendje Landal De Vers niet echt mee, maar daar kan Landal niets aan doen natuurlijk. We verbleven in accommodatietype: 6L, een 6-persoonsbungalow waar we met drieën gebruik van maakten. Meer dan ruimte genoeg! Het huisje is modern ingericht en door de vele, grote ramen, lekker licht. Ook het grote terras is (indien het goed weer is) een dikke plus.

Het personeel aan de receptie is ontzettend aardig en behulpzaam. In de Parkshop is alles te krijgen dat je eventueel vergeten bent. Ook tref je er talloze Bollo-gerelateerde spulletjes aan voor de kleinste vakantiegangers. Wij maakten geen gebruik van de brasserie, maar ook die zag er prima – en gezellig – uit. Bij Landal De Vers is geen ontbijtservice, maar je kunt wel – na bestelling – dagelijks verse broodjes ophalen bij de receptie.

Door het slechte weer, was het zwembad op het moment dat wij het wilden bezoeken, overvol. Zo vol zelfs, dat de deur automatisch vergrendelde. Pas wanneer andere badgasten het pand verlaten, kunnen nieuwe gasten een plons maken. De fietsen die we huurden, reden ontzetten goed en zijn goed onderhouden. Het feit dat ze overdekt gestald staan, zal daar zeker aan bij dragen.

Onze dochter is inmiddels te groot voor de speeltuin, hoewel even schommelen nog altijd leuk is. Spelen kan niet alleen in de speeltuin bij de hoofdingang, maar ook in verschillende kleinere speelplekken her en der op het park.

Ondanks dat veel mensen vanwege het vieze weer ’thuisbleven’ was het rustig op het park. Geen heen en weer gerij met auto’s of luidruchtige buren. Kortom, wij hebben een zeer plezier verblijf had. Volgende keer met zon, graag.

➡️ Lees ook: 9x Redenen waarom Landal De Vers jouw volgende vakantiepark in Brabant wordt

Landal De Vers Overloon Brabant zithoek

Meer Landal

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *