Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Orveltermarke | Oerrrleuk vakantiepark in Drenthe

Landal Orveltermarke Drenthe Nederland

Last-minute er even op uit gaan? Superleuk! Dat is precies wat team OmniTraveler deed. Kort voor vertrek besluiten het weekend bij Landal Orveltermarke door te brengen. Een hele goede beslissing.

Op naar Landal Orveltermarke

Vrijdagmiddag, met draaiende motor staan we klaar bij school. Kind (10 jaar) inladen en rijden maar. Op naar Landal Orveltermarke.

Amper onze woonplaats verlaten, geeft de routeplanner al een fikse file aan. We hopen op het beste, maar het word er, helaas, niet beter op. Rondom Apeldoorn staat alles vast. Later horen we de reden van deze verkeersinfarct. Er is een vliegtuigje neergestort. Gelukkig hebben alle passagiers de crash overleeft.

Na bijna anderhalf uur vertraging – en flinke regenbuien – leggen we het laatste stuk naar Landal Orveltermarke zonder oponthoud af. Met knorrende magen, checken we bij de receptie vlug in en nemen ons intrek in de zogeheten kinderbungalow.

Hèhè, we zijn er.

Landal Orveltermarke

Home away from home

De regenbuien van onderweg hebben plaatsgemaakt voor opklaringen met een tikkeltje miezer. Geen zalig weer, maar goed genoeg om de (mini)barbecue aan te steken.

Na een korte ‘inspectie’ronde door de bungalow, neemt onze jongedame haar intrek in haar kamer. Kleren in de kast, knuffels op het bed en fidget toys op het nachtkastje. Ook wij geven onze bagage een plaatsje, ruimen de koelkast in maken de terrastafel- en stoelen schoon. Tijd om te relaxen. Met een bord vol lekkers en een gekoeld wijntje, lukt dat prima.

BBQ in de tuin

Goedemorgen

Na een toch wat hectische aankomst, starten we de ochtend rustig. Even in de sauna (in het huisje aanwezig), wat relaxen op de heerlijke ligstoelen in de tuin en uitgebreid ontbijten. Het ontbijtpakket is enorm uitgebreid, daar kunnen we waarschijnlijk ook nog van lunchen. Dat zien we dan weer wel, zo ver is het echter nog niet.

ontbijtservicerelax

Spelen, spelen en nog eens spelen op Landal Orveltermarke

Amper haar ontbijt genuttigd, racet onze 10-jarige door het hekje en door de beplanting naar het avontureneiland. Dé plek op Landal Orveltermarke waar ze nog menig uur door zal brengen. Vandaag is het bovendien extra leuk, want deze speelplek op het park wordt officieel een Oerrr natuurspeelplaats.

Terwijl afgevaardigden van de betrokken instanties een kort praatje houden voor de aanwezigen, zijn de kinderen al nergens meer te bekennen. Roetsjen van de kabelbaan, pootjebaden in het water, ruiken aan veldbloemen en vooral heerlijk vies worden.

OERRR SpeelnatuurOERRR Speelnatuur

Microavontuur op het Vernuverpad

Vervelen is op Landal Orveltermarke echt onmogelijk. Naast een springkussen, minigolfbaan, speeltuin, Bolloclub en de Oerrr Speelnatuur valt er nog meer te spelen en te ontdekken. Wellicht ben je het pad al een keer gepasseerd of dacht je zelfs dat het niet toegestaan was er te lopen. Een beetje beschut, langs de tuinen van de bungalows, ligt het Vernuverpad. ‘Vernuveren’ is Drents voor ‘vermaken’ en leuk vermaak is het zeker.

‘Ik schrok me wild,’ klinkt het uit onze dame uit groep 7. Net voor haar op de doorwaadplaats met rotsen, springt pardoes een klein kikkertje voor haar voeten het water in. Bijna glijd ze van schrik van de stapstenen af, maar weet nog net haar evenwicht te bewaren. Door takken en over hangbruggetjes, balancerend op een boomstam, turen we of we nog meer van deze groene vrienden zien, maar die houden zich de rest van onze ontdekkingstocht schuil.

Vernuverpad Landal Orveltermarke

Plons!

Of we nog iets anders deden dan spelen en op avontuur gaan? Jazeker! Deze activiteiten wisselen we af met zo nu en dan een plons in het natuurbad. Een beetje koud in het begin, maar daarna heerlijk verfrissend. En hoe fijn is het dat dit zwembad pal tegenover onze bungalow ligt? zwemmen

Als de avond valt op Landal Orveltermarke

De hele dag zijn we slechts een paar meter van ons huisje verwijdert. Wat een heerlijke dag vol zon, avontuur en gezelligheid. Veel te gezellig om in de keuken te gaan staan. Daarom rollen we het verlengsnoer uit en genieten van een avondje (elektrisch) gourmetten in de tuin. Tussendoor maakt ons waterratje nog een laatste plons om vervolgens nog wat stokbroodjes op te peuzelen.

Landal Orveltermarke

Zonder Orvelte geen Landal Orveltermarke

Hoewel de verleiding erg groot is nog een dag op het terrein van Landal Orveltermarke te blijven, vinden we het eigenlijk ook zonde huiswaarts te keren zonder iets van de omgeving gezien te hebben. We stappen op de huurfiets en trappen naar Orvelte. Omdat een gewone route altijd nog kan, kiezen we op de heenweg om de landelijke, avontuurlijke variant te kiezen. Niet de gemakkelijkste weg, wel de leukste.

Op de fiets naar Orvelte

Monumentendorp Orvelte, hét oerdorp van Drenthe

Het nostalgische brinkdorp Orvelte ligt op steenworpafstand van Landal Orveltermarke. Het is een mix tussen het openluchtmuseum in Arnhem en de Zaanse Schans. De huizen zijn (deels) bewoond, maar er zijn meer toeristen dan inwoners te vinden.

We zetten de fietsen op slot en slenteren door het gemoedelijke plaatsje. Genieten van allerhande lokale lekkernijen, maken kennis met oude ambachten en bewonderen de prachtige boerderijen. Kortom een fijn uitje vanaf het vakantiepark.

Monumentendorp Orvelte Monumentendorp Orvelte

Doei Drenthe

Door de flinke vertraging op de heenweg en het feit dat het zo fijn was op het terrein van Landal Orveltermarke, hebben we in een weekend (te) weinig van de omgeving gezien en dat terwijl die – en Drenthe in het algemeen – zo mooi is. Daarom zeggen we voor nu ‘Doei Drenthe!’ Maar we komen zeker terug. Terug naar Landal Orveltermarke en terug om meer te ontdekken, te wandelen en te fietsen in de Oerprovincie van Nederland. Tot een volgende keer.

Drenthe

Landal Orveltermarke praktisch:

  • Landal Orveltermarke is gelegen in de Drentse plaats Witteveen op steenworp afstand van het museumdorp Orvelte.
  • Eind juni 2021 vond de officiële opening van de Oerrr Speelplaats van Natuurmonumenten plaats. Een groot avontureneiland waar kinderen (van alle leeftijden) urenlang op ontdekking kunnen gaan. OmniTraveler junior (10 jaar) was er niet weg te slaan en spendeerde menig uurtje op dit uitdagende eiland.
  • Wij sliepen in een zogeheten kinderbungalow. Een paar extra’s ten opzichte van de reguliere bungalows op het park: Je hebt een omheinde tuin, dus geen zoekrakende kinderen. Overal staan traphekjes. Kinderservies, kinderstoel, babybedje etc. zijn standaard aanwezig net als heel veel binnen- en buitenspeelgoed.

Landal Bollo

Meer Landal:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *