Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Villapark Livingstone | Uitwaaien in Burgh-Haamstede

Landal Villapark Livingstone

Landal Villapark Livingstone in het Zeeuwse Burgh-Haamstede is ideaal om een weekend heerlijk uit te waaien

Landal Villapark Livingstone is een fijne plek om vanuit een comfortabele villa helemaal tot rust te komen en te genieten van de Zeeuwse kust.

Weekendje Landal Villapark Livingstone

Na een flink pak sneeuw in februari gevolgd door bijna voorjaarsdagen de weekenden erop. Maart begint regenachtig, maar gelukkig niet wanneer OmniTraveler een weekend op Landal Vilapark Livingstone verblijft. Het winterzonnetje doet goed zijn best en van aanlandige wind is geen spoor te bekennen. Ideaal weer om een paar dagen uit te waaien aan de Zeeuwse kust.

Vanuit Brabant staan we een dik uur na vertrek bij de receptie van het vakantiepark. De sleutel verwisselt van de villa verwisselt van eigenaar en in no-time openen we de voordeur van ons tijdelijke onderkomen. En of dat een fijne plek is. De zespersoons villa heeft op de begane grond een en op de eerste verdieping twee grote slaapkamers. Onze tienjarige confisqueert het grootste vertrek op de bovenverdieping, waar naast twee bedden ook een tafel met stoelen staat en een kast voor haar kleren.

‘Mam, kijk, ik heb zelfs een eigen badkamer!’ klinkt vanuit het trappengat, terwijl wij de bagage in de keuken annex woonkamer neer laten ploffen. Op de aanrecht staat ons boodschappenpakket al klaar en ook de koelkast is gevuld (met cola en blikjes bier). Wanneer alle spullen een bestemming in de villa hebben gekregen is het tijd voor een toast. Een toast op het weekend en op ons verblijf op Landal. We trekken de fles wijn uit het boodschappenpakket open en luiden het weekeinde in.

Landal Villapark Livingstone Burgh-Haamstede Zeeland Nederland Landal Villapark Livingstone Burgh-Haamstede Zeeland Nederland Landal Villapark Livingstone Burgh-Haamstede Zeeland Nederland Landal Villapark Livingstone Burgh-Haamstede Zeeland Nederland

Op de pedalen

Na een fijne nacht en een dito ontbijt in onze villa, gebruiken we de zaterdag van ons verblijf in Burgh-Haamstede om wat van de omgeving van Landal Villapark Livingstone te bekijken. Bij de minishop halen we de sleutels van de huurfiets op en trappen richting Burgh, een pittoresk plaatsje gedomineerd door imposante Hervormde Kerk.

fietsverhuur Landal Villapark Livingstone Burgh-Haamstede Zeeland Nederland Burgh-Haamstede Zeeland Nederland

We houden ook even halt bij De Graanhalm, een molen uit 1847 die thans dienst doet als zogeheten pannekoekenmolen, vanwege het pannekoekenrestaurant dat er sinds 1978 huist. In de bijbehorende shop, slaan we naast koekjesbeslag ook een aantal lokale bieren in.

📍 Pannekoekenmolen de Graanhalm, Burghseweg 53, 4328 LA Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede Zeeland Nederland

Na een stukje verder trappen, zetten we de fietsen op slot om Slot Haamstede van dichterbij te bekijken. Ongelofelijk dat dit privébezit is en enkel gebruikt wordt als vakantieverblijf.

📍 Slot Haamstede, Ring 2, 4328 AE Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede Zeeland Nederland

De zon staat hoog aan de hemel, daarom besluiten we niet in onze villa te lunchen, maar naar Westenschouwen te fietsen. De stalen rossen gaan opnieuw op slot en we doen onszelf tegoed aan een broodje kroket bij Brasserie Zeelust. Met een goed gevulde maag trotseren we de hoge trap naar het strand waar we de rest van de middag genieten van het heerlijke weer.

📍 Brasserie Zeelust, Steenweg 15, 4328 RL Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede Zeeland Nederland

De zon in de zee zien zakken

Hoewel het heerlijk is op het strand, besluiten we terug naar Landal Villapark Livingstone te trappen. In de keuken van ons vakantieverblijf maken we een snelle, eenvoudige maaltijd en springen daarna in de auto. Het plan is om de zonsondergang aan het strand te gaan bewonderen. Vlakbij de vuurtoren van Burgh-Haamstede parkeren we de auto. Als we over het vuurtorenpad richting zee lopen, valt het duister reeds in.

Precies op tijd staan we met onze voeten in het mulle zeezand. Wat een prachtige afsluiter van een hele fijne dag.

Vuurtorenpad, Burgh-Haamstede Vuurtorenpad, Burgh-Haamstede Vuurtorenpad, Burgh-Haamstede

Sleep. Eat. Beach. Repeat

Na een dag in de zilte zeelucht is in slaap vallen geen enkel probleem. Op zondagochtend opstaan uit het lekkere bed, is een ander verhaal. Na een loom ontbijt in de villa, steken we de sleutel in het slot van de fiets en trappen opnieuw naar het strand. De wind is wat frisser dan de dag ervoor, maar voor de tijd van het jaar (begin maart) is het meer dan goed toeven aan zee.

Een warme chocomel en een bakje kibbeling mogen tijdens het uitwaaien aan de Zeeuwse kust, vanzelfsprekend, niet ontbreken. Wat een zalig weekend!

Er is echter een tijd van komen en een tijd van gaan. Na de kibbeling leveren we niet alleen de sleutels van de fietsen in, maar ook die van de voordeur van ons verblijf op Landal Villapark Livingstone. Vastbesloten een keer terug te keren, want wat is dit park een fijne uitvalsbasis om een paar dagen lekker uit te waaien.

Burgh-Haamstede Burgh-Haamstede Burgh-Haamstede Burgh-Haamstede

Landal Villapark Livingstone praktisch

  • We verbleven in 6-persoons villa 6D2, aangezien we met 2 volwassen en een kind (10 jaar) reisden, hadden we meer dan genoeg plaats in dit luxe vakantiehuis.
  • Groot pluspunt: Het vakantiepark is slechts 2.5 kilometer van het strand vandaan. Ideaal om te voet of per (huur)fiets vanuit je vakantiewoning naar de kust te gaan. Geen gedoe met parkeren, want de auto laat je simpelweg op het Landal terrein staan.
  • In de minishop tref je allerhande praktische zaken die je verblijf zeker weten veraangenamen.
  • Om optimaal van het verblijf te genieten, kies je (net als OmniTraveler) voor deze fijne extra’s: opgemaakte bedden, zachte handdoeken, een boodschappenpakket.
  • Hoewel voor ons de nabijheid van het strand een belangrijke factor was voor dit park te kiezen, is er natuurlijk in de omgeving nog veel meer te doen. Denk eens aan een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, het klimbos in Westerschouwen of het watersnoodmuseum. Bovendien zijn de Zeeuwse steden Zierikzee en Vlissingen vlakbij.
  • Handig: Download de Landal GreenParks App dan heb je de parkplattegrond, het activiteiten overzicht en leuke tips om te doen in de omgeving altijd bij de hand.
  • Meer info lees je na op de website van het vakantiepark.

Landal Villapark Livingstone Burgh-Haamstede Zeeland Nederland

📍 Landal Villapark Livingstone, Daleboutsweg 3, 4328 PN Burgh-Haamstede

Meer Landal parken in Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *