Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland | Zoo parc Overloon, beestachtig goed

Januari 2015: Zoo parc Overloon failliet

De kranten koppen: ‘Zoo parc Overloon failliet’. “Nee toch,” denk ik bij mezelf, “wat zonde.” Het dierenpark kwam in financiele moeilijkheden, waarvan de oorzaken niet geheel bekend zijn. Even was de toekomst van het park onzeker. Vrijwilligers gaven geinteresseerden gratis rondleidingen en wachtten in onzekerheid af wat er met hen, het park en de dieren te gebeuren stond.

Gelukkig hoefde ze niet al te lang op uitsluitsel te wachten. In februari maakt firma Libéma – bekend van onder andere Beekse Bergen – bekend dat zij Zoo parc Overloon overnemen. Waar er eerder onzekerheid heerste over het voorbestaan, kan men zich nu zelfs verheugen over een uitbreiding aan beesten in het park. Witte tijgers, kangoeroes en pinguïns zullen een onderkomen vinden tussen de bestaande fauna in het Brabantse land.

Juni 2012: Bezoek aan Zoo parc Overloon

Met vriendlief en kleine meid (op dat moment 1,5 jaar oud) bezoeken we op een mooie dag in juni Zoo parc Overloon. Er is voldoende ruimte op het parkeerterrein (muntje kopen), van waaruit je de doorgaande weg oversteekt en de ingang van het park bereikt. Ook bij de kassa is het rustig, net als in de naastgelegen horecaruimte.

Zoals de naam reeds verraadt is deze dierentuin meer een park dan een ‘doorsnee’ zoo. Fraai aangelegde perken, hier en daar opgesierd met een kunstwerk of picknickbank. Veel groen tussen het ene verblijf van de beesten en het andere. Het geeft een vrij gevoel. Nu bezoeken we overduidelijk het park op een rustige dag, maar ik kan me voorstellen dat door de vele bosschages je eigenlijk altijd wel het gevoel hebt, dat je niet tussen een enorme mensenmassa beestjes kijkt.
Zoo_parc_Overloon

Conclusie

Zoo parc Overloon vond ik een heel leuk dierenpark. Sinds de overname ben ik er nog niet geweest, dus wellicht dat er in de tussentijd wat zaken verandert zijn. Ik miste op het park eigenlijk wel wat horeca plekken. Er zouden mijn inzien meer mogelijkheden mogen zijn, waar je even aan kunt leggen voor een hapje of drankje. Met het gebrek aan dergelijke plekken, vond ik het aantal toiletten ook tamelijk beperkt. Verder dien je er rekening mee te houden dat het park een flink aantal hectare beslaat, wil je alle beesten zien, kom op tijd en vertrek laat!

Actuele informatie over Zoo parc Overloon lees je na op de website van het park

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *