Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dat gaat naar Den Bosch toe | Hier moet je zijn!

wat te doen in Den Bosch Brabant Nederland

OmniTraveler gaat naar Den Bosch (officieel ‘s-Hertogenbosch genaamd) toe, de hoofdstad van onze eigen provincie Noord-Brabant. We raden je aan met ons mee te gaan.

Den Bosch

Duik in de wereld van Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch, Jeroen voor intimi, heeft niet alleen zijn eigen museum in de stad. Als je je goed oplet, duiken zijn creaties op talloze plaatsen in de stad op.

➡️  Tip: Wandel ook een deze themawandeling rondom de beroemde schilder

Jeroen Bosch route

📍 Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, 5211 ML ‘s-Hertogenbosch

Jeroen Bosch route

📍 Jeroen Bosch vaarroute

Beleef de stad vanaf het water

Terwijl boven je de locals en toeristen door de stad slenteren, vaar jij geruisloos onder de stad door over de Binnendieze. Een tochtje met een fluisterboot over het water, neemt je mee terug naar de Middeleeuwen. Varen langs stadswallen en eeuwenoude panden, onder bruggen door en over toonaangevende grachten. Je kunt je dag slechter plannen.

varen op de BinnenDieze

Brabant Beach

Geniet van de Brabantse zonnestralen op een van de vele terrassen in het centrum van de stad, langs rivier de Aa of op Costa del Silo, het stadsstrand van Den Bosch. Koel drankje erbij, niets mee aan doen.

stadsstrandterras

Hap. Slik. Weg.

Zeg je Brabant. Zeg je worstenbroodjes. En wie Den Bosch zegt, zegt Bossche bollen. De stad zonder deze lekkernijen verlaten? Onmogelijk. De échte Bossche bol eet je – natuurlijk – bij Jan de Groot. Wist je trouwens dat er ook een Bossche Bol likorette is? Loop voor een niet te versmaden worstenbroodje eens binnen bij Keilekker.

En heb je al eens gehoord van Quukskes of Lulkoek? Niet? Stap dan even binnen bij de De Broodspecialist aan de Hinthamerstraat.

Bossche Bol Bossche lekkernijen

Je bezoek aan Den Bosch is niet compleet als je niet aan de Tramkade bent geweest

En dat rijmt nog ook. Maar het is waar. Hip, skaten, urban, street art, bijzonder overnachten, strand en toffe horeca. Zomaar wat kreten om deze plek in de stad te beschrijven. Komt dat zien, komt dat zien. Check deze website voor een overzicht van al het fraais.

Tramkade Tramkade Bossche kraan

📍 De Bossche Kraan, Tramkade 31, 5211 VB ‘s-Hertogenbosch

Ook dit is Den Bosch

Dit ‘Bollenveld’ ligt niet in het centrum en je kunt er niet in – het zijn tenslotte woonhuizen – maar ga zeker even naar de wijk Maaspoort om deze bijzondere bolwoningen met eigen ogen te aanschouwen. Met een beetje geluk loop je misschien wel Matheus tegen het lijf. Hij woont sinds een aantal jaar in een bolwoning en is doorgaans bereid het object vanbinnen aan je te laten zien.

Bolwoningen Maaspoort 's-Hertogenbosch

Begin (en eindig) in Den Bosch je Brabantse pelgrimage

Ter ere van het Brabantse kloosterjaar, waarin drie kloosters in de provincie een jubileum vieren, ziet in mei 2021 ‘Ons Kloosterpad’ het levenslicht. Dit is een wandelpad van 330 kilometer lang, langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in het midden en oosten van Brabant. De toer start en eindigt bij het Stadsklooster San Damiano in Den Bosch.

Ook als je niet religieus bent, is dit langeafstand wandelpad een echte aanrader. Je komt op plekken in ‘s-Hertogenbosch en Brabant die anders waarschijnlijk zelf niet gevonden had.

➡️ Meer info over Ons Kloosterpad lees je na op deze website

Ons Kloosterpad Den Bosch

Combineer je bezoek aan de stad met een wandeling bij de Moerputten

Huur een fiets (ongeveer een kwartiertje rijden vanuit het centrum) en trek ook meteen je wandelschoenen aan voor een machtig mooie wandeling bij de Moerputten, ten zuiden van Den Bosch. De oude spoorbrug is onbetwist bij iedereen favoriet maar het knuppelpad is eveneens de moeite waard.

➡️  Check de korte, maar toffe wandelroute op de site van Staatbosbeheer

Moerputten wandeling

Meer Brabant:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *