Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto herinneringen, 9 x fijne reismomenten op een rij

Lovina Bali Indonesië

Wanneer de dagen korter worden, de vakantieperiode voorbij is, neemt het verlangen naar reizen toe. Ik duik dan ook graag in mijn digitale schoenendoos om urenlang foto’s te kijken van gemaakte reizen. Droom je even mee, ik zet 9 fijne foto herinneringen op een rij.

Phimai, Thailand

Phimai, bezoek de mooiste Khmertempel van Thailand

Intussen ben ik de tel kwijt, hoeveel keer ik in Thailand ben geweest. Toch bleef er een stuk van het land over waar ik al jaren heen wilde reizen, de Isaan (Noordoost Thailand). Een stuk Thailand, die bij velen onbekend is en derhalve onbemind. Daardoor werd mijn nieuwsgierigheid enkel aangewakkerd.

➡️ Lees ook: Isaan – Een roadtrip kris kras door het Noordoosten van Thailand

Toen de man des huizes uiteindelijk ook om was, boekten we de tickets, huurden een auto en gingen op avontuur in de Isaan. En al mijn verwachtingen kwamen uit. Sterker nog, ze werden overtroffen. Zoveel mooie plekken, lekker eten, aardige mensen, zo fijn.

De foto die ik voor het lijstje foto herinneringen koos, is die van Prasat Phimai National Historical Park. Een complex dat je waarschijnlijk aan het beroemde Angkor Wat in Cambodja doet denken, maar dan in meer bescheiden omvang. Ook erg fijn, het is er een stuk rustiger dan bij het wereldberoemde UNESCO Werelderfgoed.

Foto herinneringen: Lovina, Bali (Indonesië)

Lovina Bali Indonesië

Ahhh, Bali. Wat een fijne herinneringen heb ik aan dit eiland. Hoewel ik een echte Asiaholic ben, was mijn kennismaking met Bali, mijn eerste kennismaking met Indonesië. En hoewel sommigen beweren dat Bali te druk en te toeristisch is, heb ik dat op de meeste plaatsen zo niet ervaren (met uitzondering van Kuta en Ubud).

Team OmniTraveler huurde een auto en reed in 3 weken tijd het eiland over. De foto van deze fantastische zonsondergang, is gemaakt in Lovina. Hoewel deze plaats niet direct mijn hart gestolen heeft, heb ik toch hele fijne herinneringen aan deze badplaats en de accommodatie waar we verbleven.

➡️ Lees ook: Reisroute Bali – 3 weken met een huurauto het eiland verkennen

Turtle Isand, Maleisië

Turtle Island Maleisië

Dit is ook een van die fijne foto herinneringen. Gek toch dat een beeld, direct zo’n gelukzalig gevoel op kan roepen. Deze houten steiger staat voor ruim 3 weken onbezorgd reisplezier in Maleisië, Brunei en Singapore.

Vanuit Sandakan boekten we een 2D/1N tour naar Turtle Island. Op weg naar dit WWF beschermde eiland legden we op een ander klein eiland aan voor de lunch. Omgeven door water, genietend van een eenvoudig, maar heerlijk bord nasi.

De reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van schildpadden die voor ons neus eieren legden en kleintjes die uit het ei kropen. Oog in oog staan met apen, urenlang kanoën omgeven door de prachtige jungle en zwemmen in helblauw water. Ik krijg spontaan heimwee, als ik er aan terugdenk.

Foto herinneringen: Ibiza (Spanje)

Ibiza Spanje Foto herinneringen

Mooie zonsondergangen op reis, maken je herinneringen extra fijn. Zo ook deze zonsondergang op Ibiza. Na het overlijden van oma, stappen we (toch) de dag na de uitvaart op het vliegtuig naar de Balearen. We hoppen van Menorca, via Formentera naar Ibiza. Af en toe laat ik een traan om het recente verlies, maar vind ook de tijd om – sinds een paar maanden – te ontspannen.

Dit baaitje op Ibiza, om de hoek bij Es Vedrà, staat synoniem voor ultiem vakantiegeluk. Dineren met je voeten in het zand, terwijl de zon langzaam aan de horizon verdwijnt. Zo fijn.

Vizcaya brug, Bilbao (Spanje)

Vizcaya brug Bilbao Spanje

We blijven even in Spanje, dit keer in Spaans Baskenland, in Bilbao om precies te zijn. Bilbao deden we aan tijdens een roadtrip Nederland – België – Frankrijk – Baskenland – Frankrijk – Nederland.

➡️ Lees ook: Roadtrip door België, Frankrijk & Noord Spanje

Spaans Baskenland is zo’n bestemming waar ik per direct terug naar toe zou willen gaan. We bezochten ‘slechts’ Bilbao en San Sebastian en reden tussen beide steden langs de Baskische kust vol prachtige (berg)dorpen, maar de sfeer die ik in die kleine week daar op mocht snuiven, beviel me wel.

Na een toffe fietstocht met Bajabikes, stappen we in de metro en gaan naar een heel ander deel van de stad. Naar de Vizcaya brug, ook wel Puente Colgante genaamd. Deze bijzondere hangbrug, staat sinds 2006 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is de oudste in zijn soort ter wereld. Bovendien is het tevens één van de weinige hangbruggen die nog in gebruik is. Dit soort onverwachte parels, maakt Bilbao, wat mij betreft, zo interessant.

Foto herinneringen: Napels (Italië)

Napels Italië

Ik weet dat veel mensen me voor gek verklaren, maar ik vind Napels een geweldige stad. Als je echter eenmaal door het rauwe en het vuil heen weet te kijken, zal de stad ook jou weten te bekoren.

Elke wijk is anders, de zee ligt voor de deur, de pizza’s zijn er zalig en de straten lijken een waar openluchtmuseum, wat wil je nog meer? Ga ook zeker ondergronds, want de metro is (ook) een lust voor het oog. Moderne kust, een museum vol oudheidkundige stukken en dan natuurlijk de halte op de foto. Toledo is een station op lijn 1 van de metro van Napels. Een lust voor het oog. Niet voor niets won dit metrostation de zogeheten LEAF Award 2013 in de categorie “Openbaar gebouw van het jaar”.

Brussel (België)

Foto herinneringen Brussel

Over Brussel kan ik een vergelijkbaar pleidooi houden als over Napels. Brussel wordt van de Belgische steden door Nederlanders het minst als stedentrip gekozen. Eveneens – wat mij betreft – geheel onterecht. Inmiddels ben ik zoveel keren in de Europese hoofdstad geweest dat het aanvoelt als thuiskomen.

Wat er zo leuk aan is? Pfoe, heb je even? Zoals in veel steden, vermijd zoveel mogelijk de geijkte plaatsen. Trek naar andere wijken, bezoek musea  of spot street art. En hoewel het ventje op de foto toeristentrekker nummer een is in de stad, loop ik toch bij vrijwel elk bezoek aan Brussel even langs Manneken Pis.

Foto herinneringen: Wintersport

Oostenrijk Viehhoven Landal Rehrenberg bergen tweede kerstdag

Nee, ik ga zelf niet op de lange latten of een snowboard, maar een weekje naar de sneeuw, dat wil ik toch echt niet missen. De frisse lucht, de prachtige vergezichten. In plaats van een traditionele kerst te vieren, vertoeft team OmniTraveler doorgaans in de kerstvakantie in de sneeuw. Dus tussen deze foto herinneringen mogen een paar besneeuwde bergtoppen zeker niet ontbreken.

Breda (Nederland)

Foto herinneringen Breda
Het fijne van reizen? Thuiskomen. Thuiskomen in mijn stad Breda. Ik ben er geboren en getogen en zou er nooit wegwillen.

➡️ Lees ook: Breda in 22 foto’s, zo tof is mijn Brabantse hometown

Foto herinneringen aan de muur

Foto cadeau hexagon foto herinneringen

Maar waarom zou je al deze fijne foto herinneringen op de harde schijf van je computer laten staan? Na mijn verhuizing dacht ik er precies zo over. Daarom heb ik besloten deze negen foto’s te laten vereeuwigen op een hexagon, maar je kunt ook voor kiezen voor een foto op canvas. Er zijn tal van leuke mogelijkheden.

Wat doe jij eigenlijk met alle foto’s die je maakt?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Wat een heerlijke herinneringen! Een aantal plekjes komen me heel bekend voor 😉

    Hopelijk kunnen we binnenkort weer reizen. Tot die tijd: gelukkig hebben we de foto’s nog.

  2. Wat heerlijk om even terug te denken aan je mooie reizen! Ik maak altijd fotoboeken van mijn reizen, ik kijk ze echt vaak door om even mijn reis opnieuw te beleven. inmiddels iets minder omdat ik dan vooral baal dat ik niet kan uitkijken naar een nieuwe reis

    1. Hi Linda, fotoboeken maak ik ook wel eens, maar daar kijk je dan niet dagelijks in. Als je iets aan de muur hangt, wordt je elke dag omringt met fijne reisherinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *