Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sarawak rivier | Ga op avontuur, ga een dag kajakken

kajakken op de Sarawak rivier

Ultiem genieten op de Sarawak rivier

Sarawak rivier, daar moet je geweest zijn. Borneo is by far het mooiste deel van Maleisië (als je het mij vraagt). Een keuze maken tussen Sabah en Sarawak is dan weer lastig. Een ding weet ik wel het kajakken op Sungai ook wel Sarawak rivier kan ik iedereen aanraden.

Nature lovers

Hou je van natuur? Dan zit je in Sarawak goed. Dit gedeelte van Maleisisch Borneo staat bol van de Nationale Parken. Het Gunung Mulu National Park, dat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat is wellicht het bekendste park. Het meest bezochte waarschijnlijk het Bako National Park, bekend om de Oerang Belanda. De apen met de grote neuzen.
➡️ Lees ook: Orang Belanda, op zoek naar de Nederlander in Borneo

Wil je echt midden in de natuur vertoeven, ga dan kajakken op de Sarawak rivier.

Proboscis Monkey Oeran Belanda Neusaap Klias River Cruise Sabah

Kajakken kan iedereen

Als ik de flyer mag geloven, kan iedereen kajakken op Sarawak rivier. De tocht, zo staat geschreven, is geschikt voor iedereen. Zelfs voor beginners en kinderen is de tocht prima te doen. Ik wapper met het papiertje onder vriendliefs neus. Die zegt meteen:”Doen!”. Direct maken we een reservering, de volgende dag zullen we bij onze accommodatie opgehaald worden voor een 6-uur durende Rainforest Kayaking Adventure.

Goedemorgen Sarawak rivier

“Goodmorning,” klinkt het opgewekt, wanneer onze chauffeur ons tegemoet loopt. Of we er klaar voor zijn? Ik denk het wel. Dan krijgt vriendlief al een standje. “Where is your hat?” Nog voor hij antwoord kan geven, zet de joviale vijftiger een soort vissershoedje bij mijn man op z’n bol. Een reprimande over zonnesteek volgt.

Dit blijkt geen regulier transfer. Onderweg houdt onze stoere 4×4 wagen met de kajaks op het dak, een aantal keren halt. Niet zo maar laat de man zijn stuur voor wat het is, vol kennis en kunde vertelt hij over de verschillende vleesetende planten die er langs de kant van de weg groeien.

De Sarawak rivier kronkelt langs kalkstenen formaties en mangrovebomen

Wat een geluk. Normaal wordt deze excursie met (kleine) groepen uitgevoerd. Vandaag zijn wij de enige deelnemers. We maken kennis met onze gidsen. Zij zullen er zorg voor dragen dat we over een paar uur de eindbestemming zonder kleerscheuren bereiken. Bovendien beschikken zij over een waterdichte camera waarmee ze onze tocht op de gevoelige plaat vast leggen. Let’s go, ik ben er klaar voor.

Natuur Sarawak Borneo Maleisië

Aan wal

Net op het moment dat mijn ongetrainde armen wel wat rust kunnen gebruiken, maken we een kort uitstapje naar de wal. We trekken de kayak bij een Bidayuh village, een traditioneel dorp, aan de kant.

Een vrouw verkoopt vanaf haar veranda ananassen, een man hakt uit een enorme teakboom een kano. De gemeenschappelijke tuin staan vol met kruiden en specerijen. Het is er oorverdovend stil, wat een prachtplek.
➡️ Langer blijven? Maak dan gebruik van de homestay, hier lees je meer informatie over dit dorp

Langs de waterkant, onder de bamboebrug, nuttigen we op de gladde kiezels een picknicklunch. Met als toetje…. ananas.

Kajakken Maleisië

Kajakken op de Sarawak rivier praktisch:

  • duur: 6 uur in totaal (incl. rijtijd accommodatie – begin/eindpunt kajaktocht)
  • Materiaal, gidsen, transfer en lunch inbegrepen
  • Het komt niet vaak voor, maar het fotomateriaal was bij ons ook inbegrepen. Een Cd-rom met 174! foto’s
  • Prijs: wij betaalden omgerekend ongeveer € 40,- per persoon (geboekt bij deze organisatie – Package A)
  • Neem muggenspray, zonnebrand en iets voor op je hoofd mee. Verder zijn TEVA’s of iets van gelijke strekking erg handig

kajakken op de Sarawak rivier

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Kan niet anders dan een superleuke ervaring te zijn geweest! Ik ben ooit een dagje gaan raften in de Dominicaanse Republiek. Ik vergeet het nooit meer…

    1. Hi Cindy, raften is net een tikkeltje ruiger dan kajakken. Wij stapten afgelopen zomervakantie in een raft op Bali, ook heel tof

  2. Hi Eva, ja dit is een leuke trip! Ben je ook bij de Taman Negara geweest? Ik was er precies een jaar geleden. Vond dat ook een enorm mooie ervaring in Maleisië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *