Zoeken
Sluit dit zoekvak.

TEVA schoeisel en mijn haat-liefde verhouding daarmee

Wat in 1984 begon met een slipper met daaraan wat klitteband van horlogebandje gefabriceerd, was de geboorte van wat we nu alleen kennen als de Teva. De eenvoudige “strap in and go” sportsandaal werd een hit onder hen die op zoek zijn naar avontuur in combinatie met stoer en protectie.

Me & my Teva

Sinds mijn voorbereiding voor mijn half jaar backpacken door Azië in 2003, ben ik in het bezit van een paar Teva’s. Ik kreeg ze van mijn moeder, ik heb er eerlijk gezegd lange tijd een haat-liefde verhouding mee gehad. Ze lopen heerlijk, ook al vind ik ze niet altijd even elegant staan. Toch gingen ze op vele van mijn reizen mee:

TEVA overzicht

Teva op reis

1. Tijdens het half jaar backpacken in Azië in 2003, maakte ik een trekking in Sapa, Vietnam. De nacht voor aanvang van het avontuur trok er een fikse regenbui over het gebied. Gevolg, modder aan mijn tenen en Teva’s.

2. Via de Mekong Delta verliet ik Vietnam en voer zo Cambodja in. De tempels van Angkor zijn, vanzelfsprekend een must-see. Voor een mooi uitzicht brachten mijn Teva’s me hoog op de tempels. Genieten!

3. Een aantal jaar na het lange backpack avontuur toog ik met mijn reismaatje naar de Filipijnen en maakte daar de meest prachtige trekking in de omgeving van Batad & Banaue. Jawel, op mijn Teva’s!

4. In Zuid-Korea, opnieuw de hoogte in, tijdens een hike in het Wolchulsan National Park.

5. Tijdens mijn zoveelste bezoek aan favoriet Thailand, ontdekte ik dat Kanchanaburi zoveel meer te bieden heeft dan enkel de Bridge over the river Kwai. Teva’s zijn perfect om mee te kanoën.

6. Je kunt er zelfs mee vliegen! Zoals ik tijdens de Gibbon Experience in Laos deed, een toffe zipline trip.

7. Olifanten houden ook van Teva’s 😉

8. Je moet je voeten ook wat rust gunnen, zeker tijdens een meerdaagse trekking van Kalaw naar het Inle Meer in Myanmar.

Tijd om afscheid te nemen

TEVA oud&nieuw
Twaalf jaar stapte ik op mijn Hurricane Camo Blue Teva’s Azië, maar ook Europa, door. Het profiel is niet meer wat het geweest is. De modder heeft in de loop der jaren het zwart doen verkleuren. Tijd om afscheid te nemen….

En toen, de beslissing, wel of geen nieuwe? Gezien mijn haat-liefde verhouding zou je verwachten dat het antwoord op deze vraag volmondig nee zou luiden. Niets is minder waar. Sinds afgelopen week-end ben ik de trotse eigenaar van een paar nieuwe Originals©, met mini-gecko’s op de bandjes.

Waarom?

Voor mijn eerste zeilcruise, was ik op zoek naar iets voor aan mijn voeten. Iets dat ik aan boord van het schip kan dragen, maar ook op de eilanden. Bovendien dacht ik terug aan al die momenten dat ik met veel plezier op mijn sportsandalen weg stapte. Met een geplande reis naar Thailand en Cambodja waarbij luchtig schoeisel ook geen overbodige luxe is, was mijn keuze gemaakt.

Misschien geef ik het niet graag toe, maar als ik nu mijn eigen woorden teruglees, die zojuist typte, heb ik denk een haat-liefde verhouding met Teva….

Ik ben hip!

Het NRC van 3 juli 2015 kopt: Na de Birckenstock en Crocs is nu de sandaal van Teva weer hip. Hoe zij er over denken lees je in dit artikel.

En jij? Hoe staat het met jouw voeten? Ben je Teva fan of juist helemaal niet?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

9 reacties

 1. Ik heb ze ook sinds kort! Sinds kort, omdat ik inderdaad ook een haat-liefde gevoel erbij haat 😉 maar inmiddels helemaal blij mee!

  1. Hahaha, dan ben in ieder geval niet de enige die met dat gevoel rondloopt. Afgelopen vrijdag stond de postbode ermee voor mijn deur en ik heb er dit weekend al heerlijk op rond gestapt. Lang leve Teva 😉

 2. Zelf loop ik ook al jaren op Teva’s. Wel de slipper variant overigens.
  Sandalen heb ik van een ander merk, maar die zijn nogal lomp.

  De jouwe zijn wel heel lang mee gegaan zeg! Zeker wanneer je kijkt naar wat ze allemaal hebben moeten doorstaan.

 3. Voor mijn stedentripjes naar de Italiaanse steden koos ik toch altijd voor elegante schoenen, maar nu ik steeds meer wandelingen en hikes maak staan deze toch echt op mijn wensenlijstje. Zeker omdat ik nu wandelingen maak op mijn hardloopschoenen, niet ideaal.

  1. Hi Aniek, na al die jaren, moet ik toch echt toegeven, in elke koffer (rugzak, trolley of waar je je bagage op reis ook in meeneemt) hoort een paar Teva’s thuis.

 4. Ik vind het geen elegant schoeisel maar voor trekking en dergelijke is comfort prioriteit nummer 1…En ze zeggen wat ze willen….En volgens de NRC is het hip (als de media het al eens zegt!) 🙂

 5. Ik heb ze al jaren en draag ze met veel plezier. Jammer dan dat ik niet “hip” ben, gemak dient de mens. Als ik een trekking maak doe ik dat trouwens niet op sandalen maar op goede wandelschoenen maar verder zijn mijn teva’s en ik onafscheidelijk op reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *