Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hiken in Zuid-Korea, de tofste Nationale Parken op een rij

Populair bij locals: hiken in Zuid-Korea

Hiken in Zuid-Korea, dat land – die onbekende stip – ergens tussen China en Japan. Seoul is doorgaans nog wel bekend, maar verder…. Zo kun je perfect hiken in de vele nationale parken die het land rijk is. De locals zijn er dol op!

Hiken in Zuid-Korea: Seoraksan National Park

Hiken Seoraksan Zuid-Korea
De eerste en volgens vele de beste, het Seoraksan National Park, is de eerste plek waar vriendlief en ik een dag gaan hiken. Het is er druk, naar het schijnt het best bezochte park van Zuid-Korea. Wellicht heeft het te maken met het feit dat het op de Werelderfgoedlijst staat. Het is een geweldig park, met voldoende faciliteiten. Halverwege de tocht naar de top, is zelfs een stalletje met versnaperingen.

Hiken in Wolchulsan National Park

Hiken Zuid-Korea
In een oude Lonely Planet (voor het weten wil 6e editie april 2004) zie ik een foto van een hangbrug in Wolchulsan National Park. “Daar wil ik naar toe!” Dit is het kleinste nationale park van Zuid-Korea en dat merken meteen aan de facileiten – of liever gezegd het ontbreken daarvan. Steile stukken, ijzeren trappen leiden naar een brug, hangend tussen twee kliffen. Hiken in dit park is niet voor faint-hearted.

Hiken in Zuid-Korea: Daedusan Provincial Park

Hiken Daedusan Zuid-Korea
Het weer zit niet echt mee tijdens ons dagtrip naar Daedusan. Het park dat bekend staat om haar fantastische vergezichten verregent tijdens ons bezoek. Rotsblokken leiden de weg naar boven, een echt pad is er eigenlijk niet. De klim wordt beloont met (wederom) een brug. Het zicht is nul en ik waai zowat uit mijn regencape als ik op het ijzeren gevaarte sta. Via een lange trap, beland ik, een tikje onderkoeld, na een pittige wandeling weer onderaan de berg.

Hiken in Maisan Provincial Park

Maisan Zuid-Korea
Paardenorenberg, dat is de letterlijke vertaling van Maisan en dat is eigenlijk wel de beste omschrijving van deze twee rotsige bergen. Vanwege het slechte weer eerder die week (zie Daedusan), is het niet mogelijk naar de top te hiken. Vanwege gevaar voor vallend gesteente is het wandelpad afgesloten. Aan de voet van de twee ‘oren’ liggen interessante tempels, het bezoek aan deze regio is zeker niet voor niets geweest.

Voor een volgende keer

Wanneer ik weer naar Zuid-Korea reis, wil ik zeker hiken in het Jirisan gebergte en naar de top van Hallasan (op Jeju eiland).

Hiken in Zuid-Korea praktisch

  • Tijdens een backpack reis door Zuid-Korea bezochten wij alle parken met het openbaar vervoer. De parken waar we gingen hiken hadden allen een bushalte nabij de ingang
  • Vrijwel alle Nationale/Provinciale Parken door heel Zuid-Korea gratis toegankelijk
  • Alle tochten maakte ik op mijn Teva’s, maar een paar goede wandelschoenen is zeker geen overbodige luxe

Meer Zuid-Korea

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *