Search
Close this search box.

Living life of luxury in Le Plaza Brussels

Le Plaza Brussels bed

Ah, Brussel. Wat goed je weer te zien. Het is eind november (2018) de dagen worden korter, de temperaturen lager. Ik check in bij Le Plaza Brussels. Een hotel waar ik baad in luxe. Heerlijk.

Le Plaza Brussels lobby

Le Plaza Brussels, een begrip in de stad

Ooit stond op de plaats van Le Plaza Brussels een bioscoop. In 1930 verrees er echter een luxehotel aan de Adolphe Maxlaan. Een (ooit) statig stuk Brussel, vernoemd naar de voormalige burgervader en verzetsheld van Belgische hoofdstad. De straat en het hotel maakten beiden in de jaren 70 van de vorige eeuw een crisis door. Le Plaza sluit de deuren, twintig jaar lang zelfs. In 1996 gaan de deuren opnieuw open en dat is maar goed ook, want wat een pracht van een hotel is dit.

Le Plaza Brussels trappenhuis

Liefde

Mijn liefde voor Brussel heb ik nimmer onder stoelen of banken gestoken, daarnaast vind ik het ook erg tof om in oude hotels te verblijven. Panden met een ziel, kamers met een verhaal. Na een verblijf in Hotel Mariveaux (op dezelfde laan en diende ook eerder als bioscoop) tweemaal in Hotel Metropole vertoeft te hebben, kan een bezoek aan Le Plaza Brussels toch echt niet uitblijven.
Le Plaza Brussels deur

Welkom

Het is vrijdagmiddag, net voor lunchtijd, wanneer ik met vriendlief Le Plaza Brussels binnenkom. De concierge heet ons hartelijk welkom, terwijl hij de deur voor ons opent. Bij de receptie is het rustig, sterker nog we worden direct te woord gestaan. In het Nederlands, niet altijd een vanzelfsprekendheid in Brussel. We hebben geluk want onze kamer is reeds gereed. Snel de lift naar boven om te zien waar we vannacht vertoeven.

Wauw!

Vanuit de lift zoeken we naar de juiste kamer. Aan het einde van de gang vind ik ons kamernummer. “Zeker de suite,” grap ik tegen vriendlief terwijl ik de keycard in de gleuf steek. Het welbekende piepje klinkt en ik kan de klink naar beneden halen om de deur te openen.
_Le Plaza Brussels bed

“Het is echt een suite,” roep ik enthousiast. Met mijn jas nog aan blijf ik in het gangetje achter de deur stilstaan. Zal ik links of zal ik rechts gaan? Ik besluit de linkerkant te nemen en kom in een balzaal van een slaapvertrek. Een heerlijk bed, voldoende ruimte voor de bagage en de jassen, een grote televisie en een zitje. Wat wil je nog meer?
Le Plaza Brussels badjas

Le Plaza Brussels goodies

Ook de badkamer mag er wezen. Niet zo groot als het slaapvertrek maar van alle gemakken voorzien. Een aparte ruimte voor het toilet, badjessen, goodies van L’Occitane en Provence (na Rituals, mijn favoriete badlijn) en fijne fluffie badjassen met bijpassende slofjes. Mocht ik een nadeel moeten noemen. Je douchet hier in de badkuip, daar ben ik nooit zo’n fan van….
Le Plaza Brussels zitje

Alvorens ik het laatste vertrek betreed, passeer ik nog een gezellig hoekje met een leuk zitje. Daarachter bevind zich een heuse..
Le Plaza Brussels woonkamer

woonkamer. Een bankstel, twee riante fauteuils en nog een televisie. En een bureau met stoel, koffieapparaat en vast nog meer dingen die ik nu even vergeet. Wat een luxe! En wat gezellig. We drinken eerst een bakkie alvorens we de stad ingaan. Het is bijna jammer om naar buiten te gaan, zo fijn is het hier.

Service met een hoofdletter S

Omdat het zo’n fijne kamer is, besluiten na een dagje sightseeing in Brussel, niet een café in te duiken maar op de kamer een wijntje te drinken alvorens ergens te gaan dineren. Bij de supermarkt kopen we een lekkere fles Pinot Grigio en installeren onszelf in de woonkamer. Oeps. Een fles met een kurk. “Er zal vast wel een kurketrekker bij de minibar liggen,” opper ik.
Mis.

Kort nadat ik de receptie heb gebeld, staat er een man in keurig pak voor de deur. Mét een kurketrekker. Wat een service. De service houdt echter niet op. Hij ontkurkt de fles en schenkt ons ieder een glas is. Dat is pas service.

➡️ Niet voor niets ontving Le Plaza Brussels de publieksprijs van HotelSpecials.nl in de categorie Beste hotel in Brussel.

Heerlijk ontwaken

Bij terugkeer op de kamer, na een fantastische maaltijd bij een Indiaas restaurant, is onze slaapkamer in gereedheid gebracht. Bed een stukje opengeslagen, chocolaatje op het kussen en een fles water op het nachtkastje. Slofjes voor het bed en het nachtlampje aangeknipt. Dat is nog eens gezellig ’thuiskomen’ na een etentje.

Le Plaza Brussels ontbijtzaal
Le Plaza Brussels breakfast

Het bed ligt heerlijk! Te lekker eigenlijk. Ik heb weinig zin om er uit te komen, maar het ontbijt wacht. Via het indrukwekkende trappenhuis, door de lobby en nog eens een trap af, bereiken we de ontbijtzaal. Groot maar goed georganiseerd. Het ontbijt is prima, maar redelijk basic voor een hotel in dit segment. Na een laatste pain au chocolat broodje is tijd geworden terug naar de kamer te gaan en de tas in te pakken.

Au revoir Executieve Suite, goodbye Le Plaza Brussels, tot nog eens!

Le Plaza Brussels praktisch

Het zal je niet ontgaan zijn, dat vriendlief en ik genoten van onze overnachting in Le Plaza Brussels.
Kort nog even wat zaken op een rijtje:

  • Wij kwamen er te laat achter, maar voor een kleine toeslag is het mogelijk ontbijt op bed te laten serveren. We hadden spijt dat we dit niet gedaan hebben. Maar er moet iets te wensen overblijven voor de volgende keer, niet waar?
  • Het hotel beschikt over een eigen parkeergarage, wij kozen er voor onze auto in een (van de vele) parkeergarages van de stad te parkeren. Wanneer je in P Rogier parkeert sta je al bijna voor de deur van het hotel
  • Kom je met openbaar vervoer? Pak dan vanaf het treinstation de metro naar halte Rogier
  • Vanuit het hotel sta je in no-time op de Nieuwstraat, een van de bekendste winkelstraten van Brussel
  • Zelf een keer hier overnachten (ik zeg doen!), check de site van HotelSpecials, zij hebben scherpe aanbiedingen voor dit fantastische hotel

Meer Brussel:

Brussel, hoofdstad van de Art Nouveau
8 x cultuur op de Kunstberg van Brussel
9 x eten & drinken in Brussel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *