Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roadtrip | Een terugblik op de reis door België, Frankrijk & Noord Spanje

Ik ga op reis en neem de kinderen Roadtrip survival België, Frankrijk, Spanje

De zomer van 2016 stond in het teken van een geweldige roadtrip. Een rit per auto vanuit Nederland naar de Belgische Ardennen, via de Franse kust naar het Spaans Baskenland. Via de Bordeaux- en Loirestreek weer terug naar ons eigen kleine landje. Wat een reis was dat!
🚗 Zo dacht ik er voor vertrek over de op handen zijnde zomervakantie

Cijfers

Aantal gereden kilometers: 3.333 kilometer in totaal
Aantal overnachtingsplaatsen: 7
Totaalbedrag tolwegen: € 152, 67
Parkeerkosten: € 164,80
Benzinekosten: € 330,01
Boodschappen: € 205,30 (ik kookte tijdens ons verblijf in de Ardennen, Nantes & op de camping elke dag zelf)

Belgische Ardennen

Roadtrip onderweg picknicken
Bij een roadtrip hoort picknicken langs de kant van de weg

We (Vriendlief, ons meisje en ikzelf) beginnen onze trip bij onze Zuiderburen. Een paar dagen naar de Ardennen. We verblijven bij Landal Les Etoilles, een vakantiepark dat voor een beetje aanvoelde als thuiskomen. In de omgeving maken we leuke uitstapjes, een goed begin van de vakantie.

🚗 Landal Les Etoilles
🚗 7 x doen in Dinant
🚗 Op een railbike naar Maredsous
🚗 Een dagje op het domein van de Grotten van Han

Nantes

Roadtrip Baskische kust
Af een toe op een fraai plekje even de auto aan de kant en frisse zeewind opsnuiven

Ondanks dat we op tijd vertrekken en het weekend hebben weten te vermijden, kunnen we toch niet aan de file’s ontsnappen. Tegen het einde van de dag arriveren we in Nantes, waar een leuk appartement hebben gehuurd. Centraal gelegen, dus we leggen vrijwel alles te voet af. Ontzettend leuke stad, aanrader!
🚗 Loft au Centre de Nantes
🚗 De machtig mooie wereld van Machines de L’ile
🚗 De reis naar Nantes – een fotoverslag

Longvilles sur Mer

Tijd voor het strand. In de Vendeé strijken we neer in een glampingtent in de plaats Longvilles sur Mer. Een dag verruilen we deze badplaats om een kijkje te nemen in Les Sables d’Olonne. Voor de rest doen we wat bij kamperen hoort. Zwemmen, de tent aanvegen, water voor de afwas halen, naar het toiletgebouw lopen en weer terug, barbecueën en vooral genieten en niksen.
🚗 Glamping in Frankrijk

San Sebastian

We vervolgen onze roadtrip richting Spanje. Wat een fijne stad! En wat smaken die pintxos heerlijk! Het enige jammere, de hotelovernachtingen (want hoogseizoen, want dat jaar culturele hoofdstad, want San Sebastian staat er om bekend) waren reteduur.
🚗 Silken Amara Plaza San Sebastian
🚗 San Sebastian rond in een knalrode bus
🚗 Sla dit sowieso niet over in San Sebastian
🚗 Pintxos smullen in Baskenland

Het mooiste stuk van onze roadtrip

Tussen San Sebastian en Bilbao kiezen we niet voor de snelweg maar voor de route langs de kust. Dit traject is wellicht de mooiste route die we aflegden tijdens onze roadtrip.
🚗 Langs de ongetemde kust van Spaans Baskenland

Bilbao

Roadtrip achterbank
Best vermoeiend zo’n roadtrip als je 5 jaar bent 😉

Waar ik bij San Sebastian geen verwachtingen had, waren die voor Bilbao bij mij hooggespannen. We bezochten er (natuurlijk) het Guggenheim museum, vonden er UNESCO werelderfgoed in de vorm van een unieke brug en fietsen langs oude, nieuwe en to be continued gebouwen en projecten in de stad. Top.
🚗 Silken Indautxu Hotel Bilbao
🚗 Fotodagboek Bilbao
🚗 Op de fiets door Bilbao

Blaye

Na een heerlijke week in Spaans Baskenland gaat de roadtrip verder. Of terug moet ik eigenlijk zeggen. Bilbao was het meest zuidelijke punt van onze trip, nu zetten we langzaam aan weer koers richting Nederland. Om de rit naar het Loiredal te onderbreken, houden we voor een nacht halt in Blaye, waar we temidden van een oude citadel slapen.
🚗 Logis Hotels | Slapen in UNESCO Werelderfgoed

Blois

De drieweekse roadtrip is bijna ten einde. Blois is onze laatste halte. We dwalen door het lieflijke stadje en gaan een dagje naar Château Cheverny.
🚗 Hotel Mercure
🚗 Betoverend Blois
🚗 Kuifje Kasteel

Lees ook het artikel over onze roadtrip, dat op Reistips met Kids verscheen.

Conclusie

Zou ik het nog eens doen? Wellicht. Europa is – zeker in het hoogseizoen – geen goedkope bestemming. Voor het totaal aan uitgaven, hadden we met drieën ook riant in/door Azië kunnen reizen. Sommige zaken hadden wellicht wat goedkoper gekund. Op een aantal zaken viel weinig te besparen. Ik kijk terug op een prachtige reis, een mooie ervaring. Nu is het tijd om nieuwe plannen te maken: De zomer van 2017 staat in het teken van Indonesië. Om specifieker te zijn, Bali!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *