Zoek
Sluit dit zoekvak.

Capitool Reisgidsen Nederland | Inspiratie / Plan / Ontdek / Beleef

Capitool Reisgidsen Nederland

Capitool Reisgidsen Nederland maakt een trip in eigen land extra leuk

Het boekwerk van Capitool Reisgidsen Nederland  telt maar liefst 408 pagina’s vol tips, uitstapjes, leuke weetjes en achtergrondinformatie over plaatsen, dorpen en natuurgebieden.

Ontdekken

Ontdek Nederland aan de hand van een lijst vol parels, een overzichtelijk kaart en opsomming van alle provincies. Welke provincie spreekt jou het meeste aan? Ben je er nog niet helemaal over uit, wellicht helpen de reisschema’s in het boek je dan. Variërend van een 2-daagse uitstap naar de hoofdstad Amsterdam tot een een weekje toeren in het Zuiden des lands.

Ben je gek op lekker eten? Hou je van architectuur of zoek je inspiratie om er met je gezin op uit te trekken? Het eerste hoofdstuk van het boek, reikt je talloze, thematische, handvatten aan. Oh, en voor een lesje vaderlandse geschiedenis volg je eenvoudig de tijdlijn van (ver voor) nul tot nu.

Ontdek Nederland

Amsterdam Beleven

Om de hoofdstad Amsterdam kun je moeilijk heen, het boek spendeert dan ook bijna een kwart van het aantal pagina’s aan deze stad in Noord-Holland. Na het lezen van het hoofdstuk Zicht op Zuid hebben onder andere de grachtengordel en het museumkwartier geen geheimen meer voor je. Tot in detail struin je op papier door de Oude Kerk en waan je je door prachtige dwarsdoorsnede tekening van het Joods Historisch Museum al bijna ter plaatse.

Van fijne eettentjes, leuke plekken om een drankje te doen tot interessante wetenswaardigheden over en bezienswaardigheden in Amsterdam, 92 pagina’s tonen je heel veel informatie over Amsterdam.

Lees ook:

Joods Historisch Museum

Capitool Reisgidsen Nederland

De overige pagina’s in Capitool Reisgidsen Nederland zijn bestemd voor de rest van het land. Beginnend in de provincie Noord-Holland waar Haarlem en de Bollenvelden, naast Alkmaar een prominente plaats innemen.

Lees ook:

Capitool Nederland

Door naar de provincie Utrecht waar het Rietveld Schröderhuis goed belicht wordt. Daarnaast tipt het boek ook talloze uitstapjes buiten de stad Utrecht. Van het Nationaal Bomenmuseum Gimborn tot het kasteel in Amerongen en meer.

Lees ook: Landal Amerongse Berg, heerlijk overnachten op de Utrechtse Heuvelrug

Het hoofdstuk over Zuid-Holland begint met prachtige foto’s en een fijne illustratie van de binnenstad van Leiden. Maar ook Den Haag, Delft en Rotterdam ontbreken vanzelfsprekend niet in de omvangrijke reisgids.

Lees ook:

Capitool Nederland

Van Zeeland naar de Waddeneiland (geen provincie, maar heeft wel een eigen hoofdstuk in Capitool Reisgidsen Nederland. Door naar Groningen om via Friesland, via Drenthe en Overijssel naar Flevoland te reizen. Vanuit Gelderland worden tenslotte de laatste twee provincies, Noord-Brabant en Limburg, beschreven.

Capitool Nederland Brabant

Capitool Reisgidsen Nederland praktisch

Capitool Reisgidsen Nederland is een heerlijk boek vol prachtige foto’s en gedetailleerde kaarten en tekeningen van belangrijke bezienswaardigheden. Hoewel de nadruk voornamelijk op de grote(re), bekende(re) steden ligt, tref je er ook tips voor kleinere dorpen en steden. Kortom, een boek dat je volop in de sfeer brengt om eigen land te gaan (her)ontdekken.

Titel: Capitool Reisgidsen Nederland
Omvang: 408 pagina’s
Uitgever: CapitoolCapitool is onderdeel van UITGEVERIJ UNIEBOEK | HET SPECTRUM BV
EAN 9789000342020
Prijs: € 32,50
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

Capitool Nederland

Meer Nederland inspiratie

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *