Brussel in 17 tweets, omdat er nog zoveel te ontdekken valt

Brussel ansichtkaarten

Het is geen geheim dat ik Brussel een ontzettend toffe stad vind. Hoewel ik er al heel vaak ben geweest, blijven er altijd genoeg plekken over om tijdens een andere trip te bezoeken. Op Twitter ontdekte ik 17 pracht plekken voor een volgend bezoek aan de Belgische hoofdstad.

Lang leve social media

Ik hou van social media. Met name Twitter en Instagram zijn mijn favoriete kanalen. Ik gebruik ze dan ook veelvuldig om informatie te vergaren, wanneer ik een volgende trip (in mijn hoofd) plan. Voor Brussel verzamelde ik de afgelopen tijd, de volgende tweets. Ga je mee?

Streetart

In steeds meer steden maakt streetart deel uit van de bezienswaardigheden van de stad. In Brussel ging ik nog nooit specifiek op zoek naar deze vorm van urbanart, maar daar komt hopelijk snel verandering in.
➡️ Zo trok ik in Gent een middag uit voor het project ‘Sorry not sorry’ en zag er prachtige werken

Zuidwijk Brussel

Eigenlijk best gek. Wanneer je met de Thalys in Brussel arriveert, stap je direct deze wijk in. Toch stapt het gros van de bezoekers dat aankomt in de stad direct in een ander vervoermiddel naar een ander deel van de stad. Zonde. Er is genoeg te beleven in dit deel van de stad.
➡️ 7 x doen in de Zuidwijk

Liefde voor Art nouveau

Brussel staat bol van de prachtige panden. Helaas, zijn niet allemaal het gehele jaar toegankelijk. Wat zou ik graag eens een blik werpen in het Cauchiehuis. Als het maar half zo mooi van binnen is als aan de buitenkant. Nou dat zit het wel goed.

Kuifje

Natuurlijk. Kuifje mag niet ontbreken. Naast La Boutique Tintin aan de Brusselse Heuvelstraat, moet ik snel eens een bezoek brengen aan deze nieuwe plek vol TinTin-goodies.
➡️ Fan van Kuifje, bezoek dan ook het Hergé museum in Louvain-la-Neuve

Recy-K

Zeer benieuwd naar Recy-K. Iemand van jullie al eens geweest?
➡️ Oh, en ik bewijs in deze post dat Anderlecht sowieso meer is dan voetbal

In de voetsporen van Polleke

‘Stadsgids Polleke overleed in 2009. Maar zijn gidsbeurten, die leven elk jaar verder tijdens de Pollekestoer, die gespekt is met anekdotes. Over een stomdronken tsaar die overgaf in een fontein bijvoorbeeld.’Bron: Bruzz.be

Net echt

Steeds meer series spelen zich af in bekende steden. Brussel is ook steeds vaker het decor. Me like.

Duik in de geschiedenis van Brussel

Tijdens een van mijn meest recente bezoeken aan de stad, ging ik op zoek naar historisch Brussel. Erg interessant.
➡️ Een duik in de geschiedenis van Brussel

Wat is het verschil

Beiden prachtig, maar wat is nu het verschil tussen art-deco en art-nouveau?

Bewust genieten in Brussel

Een citytrip en lekker eten gaan bij mij doorgaans hand in hand. En hier staan een paar leuke,lekkere en ook nog eens verantwoorde adresjes tussen. #nomnomnom
➡️ Maar ik ontdekte zelf ook 9 heerlijke hangouts

Een verdwijnend ambacht

In Hasselt waagde ik me al eens aan de Belgische jenever. Het kan me niet zo bekoren, maar deze stokerij is wel erg bijzonder.
➡️ Modestad, Jeneverstad, stad van de Koeketers. Welkom in Hasselt

Als het gratis is, zeg je toch geen nee?

Het Irisfestival is elk jaar een fantastisch feest. Muziek, foodtrucks, parades en gratis rondleidingen. Een feest voor iedereen die van de stad houdt.
➡️ Irisfeest, twee dagen barstensvol toffe events

Molenbeek. Ja daar kun je gewoon naar toe.

Tuurlijk is Molenbeek niet altijd even positief in het nieuws. Dat neemt niet weg dat je er niet naar toe kunt. Sterker nog het zal je doen verbazen. Ik liep met een zogeheten ‘Greeter’ al eens een stukje door de wijk. Om meer te ontdekken, wil ik zeker terugkeren.

B I E R in Brussel

België, Brussel, Bier. Een gouden combinatie. Oh, en Thurn & Taxis is zo’n plek die na elk bezoek al fraaier, interessanter en mooier is.
➡️ Stap ook eens binnen bij het Brussels Museum van de Geuze

Hoodsmap verklapt Hipsterspots

Wat is nu de place the be? Er is nu (blijkbaar) een app, die het je vertelt. Even downloaden dus.

Nog 1x streetart in Brussel

https://twitter.com/visitbrussels/status/901030897939558400

Gewoon omdat streetart nimmer verveelt. Toch?

Wat kies jij voor je citytrip Brussel?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

2 reacties

  1. Wat leuk om op deze manier te inspireren om Brussel te bezoeken. Inderdaad een erg leuke stad! Kuifje was vroeger een van de belangrijkste redenen waarom ik journalist wilde worden haha ;p Sowieso dus een bezoekje brengen als ik weer in Brussel ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *