Zoek
Sluit dit zoekvak.

Irisfeest Brussel, toffe events in de Belgische hoofdstad

Hoewel ik altijd wel een reden kan verzinnen om naar Brussel af te reizen, is het jaarlijkse Irisfeest misschien een van de betere aanleidingen om naar de Belgische hoofdstad te reizen.

Irisfeest Brussel

De eerste mooie lentedagen zijn het startschot voor een reeks aan openluchtevenementen in Brussel. Traditioneel is het Irisfeest een van de eerste events in het voorjaar, een Brussels cultuurbrouwsel dat zich in al zijn verscheidenheid aan haar toeschouwers toont.

Concerten

Het Paleizenplein, tussen stadspark Warande en het Koninklijk Paleis ingeklemd, is letterlijk en figuurlijk het toneel voor een keur aan optredens gedurende het weekend van het Irisfeest. Zorg dat je op tijd komt, want de optredens trekken veel volk.

Irisfeest
Feest op Straat

Misschien nog wel leuker dan de gratis optredens, is het Feest op Straat. Op de zondag van het festival trekt het neusje van de zalm, op het vlak van stedelijke kunsten en recreatieve en feestelijke animatie, als een grote bonte stoet door de stad.

“Feest op Straat zet op verschillende plaatsen in de stad allerlei uitvoerende kunsten in de spotlights. U kunt er genieten van alles wat Brussel en andere streken op artistiek vlak te bieden hebben. Circuskunsten, straattheater, draaimolens voor de kinderen, interactieve spelletjes, allerlei workshops, dansvoorstellingen, activiteiten voor kinderen en nog zo veel meer! De stad wordt omgetoverd tot een kleurrijke sprookjeswereld en u weet echt niet waar eerst te kijken!” – website Irisfeest.brussels

Brussels Food Truck Festival

Irisfeest Brussel Foodtrucks Irisfeest Brussel Foodtrucks2
Misschien – wat mij betreft – wel het leukste onderdeel: het Food Truck Festival. Gedurende drie dagen vormt deze smakelijke karavaan een lint door de stad, een heerlijke variant van meals on wheels. Ik heb horen zeggen dat het zelfs de grootste bijeenkomst van food trucks in de wereld is!

Welkom Brussel

Kan het nog leuker? Ja hoor. Tijdens het feestweekend openen locaties of plaatsen die normaliter niet toegankelijk zijn voor het publiek voor dit gezellige weekend hun deuren. Snuffel in de lijst vol rondleidingen, tentoonstellingen en verborgen parels van de stad. Een keuze maken zal niet eenvoudig zijn.

Irisfeest praktisch:

  • Vrijwel alle activiteiten tijdens het Irisfeest in Brussel zijn gratis toegankelijk
  • Hou er rekening mee dat verkeerssituaties gewijzigd zullen zijn. Laat de auto aan de rand van de stad achter
  • Kijk snel op de website van het Irisfeest voor een overzicht van alle activiteiten

In 2014 bezocht ik het Irisfeest, de sfeer was top, het weer, helaas, wat minder…..

Meer Brussel:

Slenteren door Schaarbeek
7 x doen in de Zuidwijk van Brussel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *