Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotel BLOOM designhotel in Brussel

Hotel Bloom

Hotel BLOOM view
Er was eens een enorm hotel, een kolos van een gebouw. Een pand dat al sinds 1976 voor reizigers paraat staat als een gerenommeerd hotel in het centrum van Brussel. Een hotel waar verder niets mis mee was maar ook niets bijzonders over te vertellen was…. en dat was nou precies wat de opvolgers niet wilden. Een gewoon hotel kan immers altijd nog. In augustus 2009 opende hotel BLOOM de deuren voor haar gasten en man, wat hebben de initiatiefnemers er een fijn plekje van gemaakt.

Kunst in de knop

“Kunst en creativiteit bepalen voor een groot deel de identiteit van Hotel BLOOM! Al van bij de opening van het hotel was het de bedoeling om artiesten te steunen en als gevolg ook zijn gasten een inspirerende en unieke ervaring aan te bieden.”

Lees ik voor aankomst op de website van hotel BLOOM, iets waar ik direct als ik de lobby instap direct om me heen zie. Ik zie stijlvolle zitjes, eigentijdse lampen, grappige graffiti en magnifieke muurtekeningen. Bij de opening in 2009 koos het hotel niet voor een gezapig schilderijtje boven het bed. Nee, ze nodigde Europese kunst studenten uit en hen in de meer dan driehonderd kamers (305 om precies te zijn) kleurrijke fresco’s aanbrengen. Drie jaar na het openen van de deuren, fleurden Belgische straatartiesten de openbare ruimten van het hotel op. Onze kleine meid (5 jaar) weet niet waar ze kijken moet. “Kijk mam, die is grappig!” Gevolgd door een “Huh, wat moet dat nu voorstellen, pap?”

Slapen als een roos….

Hotel BLOOM bed


Bij binnenkomst springt onze enthousiaste kleuter meteen op het grote bed. “Opzij meisje, dit bed is niet voor jou!” Teleurgesteld nestelt ze zich vervolgens en al haar knuffels in, in haar eigen bed. “Die mevrouw heeft allemaal bloemen in haar haar,” concludeert ze, nadat ze de kunst in onze kamer aandachtig bekeken heeft.
De kamer is ruim – zelfs met het extra bed erbij – internet is gratis (met inlogcode – en er is zelfs internet op je televisie. Koffie & thee staat gereed en vanuit het kamerbrede raam, hebben we zelfs uitzicht op de bollen (het Atomium).
Nadeel: In de kamer blijft het ’s nachts vrij warm, het raam kan slechts een klein stukje open en waait steeds dicht. Bovendien vind ik het matras niet zo lekker liggen.

Douche(gordijn)

Hotel Bloom badkamer
“Getsie”, denk ik wanneer ik de badkamer betreed “een douchegordijn.” Daar ben ik namelijk nooit zo’n fan van. Maar: hoe ingenieus eindelijk iemand die het snapt. De stang van het gordijn loopt half rond. Niks geen plakkerig plastic aan je lijf tijdens het haren wassen. Waarom doen alle hotels dit niet?

Als de morgen is gekomen

Hotel BLOOM wafelbus


Mochten alle andere redenen (grote kamer, hip design) je niets interesseren, ga dan in ieder geval voor het ontbijt naar hotel BLOOM. Naast allerhande broodjes, sapjes, gebakken spek, yoghurt is er een ding dat dit hotel fenomenaal geweldig maakt: een heus wafelbusje in de ontbijtzaal. Hier maak je in een handomdraai zelf een overheerlijke verse wafel. Mét slagroom, chocoladesnippers en ‘discodip’ natuurlijk! Wat een feest (en niet alleen voor onze kleine meid).

Fine dining

Hotel Bloom restaurant
Brussel heeft zo veel plekken om te dineren, dat we dat zelf niet in het fraaie Smoods restaurant van hotel BLOOM deden. Het maakt niet uit van welke interieurstijl bij je past er is altijd wel een zitje dat je smaak kan bekoren.

Praktisch

  • Hotel BLOOM ligt direct naast de Kruidtuin in Brussel. Het Noord station is op loopafstand. In de omgeving zijn diverse betaalbare parkeergarages
  • Voor een extra bed op de kamer betaal je een toeslag
  • Let er bij reservering goed op of het ontbijt in- of exclusief is – die wafels wil je niet missen, natuurlijk –
  • Kies je er toch voor enkel op basis van logies te boeken, tegenover het hotel is een Carrefour Express waar je ’s morgens vroeg voor weinig vers belegde broodjes kunt halen

Zou jij hier een nachtje (of twee) willen slapen? Waarom wel/niet?

Lees ook:

Slenteren door Schaarbeek
Brussel met kinderen, zo leuk is de Europese hoofdstad

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Hi Eva, wat een heerlijk enthousiast verslag!
    Heb onlangs zelf ook bij Bloom gelogeerd. Een heerlijk hotel en een echte aanrader.
    Zou de volgende keer weer hier gaan logeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *